Home


Miracolul acceptarii...

Citeam deseori despre acceptare. Auzisem de ea, dar… sinceră să fiu, nu o prea înțelegeam în adevăratul ei sens. Acela ce poate produce miracole. Miracolul schimbării întregii vieți.
Cum adică să accepți ceva ce consideri a fi rău? Ceva negativ? Ceva neplăcut? Sau mai rău - în opinia mea – cum să accepți să renunți la visul tău! Și de ce acest fapt produce o schimbare... în bine?

Înainte de a înțelege exact cum funcționează “minunea”, am constatat că... e adevărat ce se spune, chiar produce o schimbare în bine, dar mai e nevoie și de alte câteva lucruri. Ceea ce nu e de neglijat.

Dacă este înțeles corect mecanismul lucrurile chiar se schimbă.

Haideți să o luăm cu începutul și să lămurim despre ce este vorba.

Vorbim aici despre acceptarea unei REALITĂȚI.

Chiar dacă această realitate este un lucru ce nu ne place, ce nu-l dorim, sau este renuntarea la un vis. În ce sens?

În mai multe...
1 - În sensul de a nu te mai ascunde după deget și de a nu te mai minți frumos.
2 - În sensul de a înțelege că poți trăi și fără acea realitate dorită. Poți și asta nu e ceva rău. Dimpotrivă, poți trăi în echilibru.

Să le luăm pe rând.

1. Acceptarea este echivalentă deci cu a vedea, a înțelege, a nu mai fugi de adevăr. A nu mai nega evidențe.

Și am să vă dau un exemplu mult prea des întâlnit. Multe femei se afla în relații cu bărbați care le trateaza rău, și care deseori mai au o altă relație. Fie că sunt însurați, fie că ele sunt amantele, fie pur și simplu ei sunt implicați și în altă/alte relații și nu sunt căsătoriți cu nici una.

Ea își spune: „mă iubește, dar cealaltă e vinovată că nu e numai cu mine, pentru că i-a făcut farmece”... sau pentru că... „se pretează la orice în dormitor”... sau că „i-a legat cineva cununiile” ori „e sub influența prietenilor”.

Aceste acuze adresate ceileilalte femei sunt în 99% din cazuri nefondate, deci simple minciuni frumoase. De fapt o scuză pentru a rămâne într-o relație cu un el ce nu te iubește. Da, adevărul doare. Dar e mai bine să doară o dată mai tare, decât să trăiești într-o continuă mlaștină sufletească ce te sufocă și te seacă zilnic de viață.

Este un caz tipic de NEACCEPTARE. Un caz în care se preferă un compromis, de teama singurătății, ori de multe alte temeri la un loc. Ori în numele unei iubiri. Care iubire?

Sau situații în care el – de obicei despre un el este vorba, dar poate fi si invers desigur! – bea, iar ea speră să-l aducă pe „calea cea bună”. El promite să nu mai bea, ea se preface că-l crede, și ambii o iau de la capăt zi de zi, iar și iar...

Mai sunt și alte situații și se pot da și alte exemple, cu diverse promisiuni ne onorate. Sau de comportamente ale prietenilor, șefilor, colegile, vecinilor, etc... ce credem că se vor schimba de la sine, doar dacă ne facem că nu le vedem.

Și mai rău, uneori poate fi vorba DE PROPRIUL NOSTRU COMPORTAMENT.

Deseori de teamă, ori din lipsa voinței tot amânăm... ceva. Am vrea ca lucrurile să se schimbe, să se transforme DE LA SINE, să nu fie așa... cum SUNT. Sau... ne mințim că poate că nu sunt chiar așa...

Chiar așa?

NU, NIMIC NU SE SCHIMBĂ, DACĂ ÎI NEGĂM EXISTENȚA.

Ca să schimbi ceva, UN OM, O SITUAȚIE, UN OBICEI, trebuie să-i ACCEPȚI realitatea sau existența. Nu să te faci că nu-l vezi.

Fie că vorbim despre sentimente, despre promisiuni neonorate, despre falși prieteni, despre atitudinile lor, sau despre caracterul lor sau al tău, ascunderea după deget NU MERGE. Nu dă rezultate!

Realismul si o privire obiectivă este o primă cheie – adică ȘTIM CUM STĂM.

Renuntarea la minciună, amăgire și speranțe deșarte, e primul pas spre ELIBERARE, sau mai exact SPRE SCHIMBARE.

Există TREI CHEI. Sau altfel spus 3 pași necesari pentru crearea miracolului, ce îți pot deschide porțile viitorului.

CHEIA NUMĂRUL UNU și 3 pași.

- acceptarea realității –
SUNT ÎN MLAȘTINĂ!

Dar... asta sunt, asta am, asta e realitatea. „Nu-l pot schimba pe Gigel, el tot mă înseală, tot bea, tot mă bate, tot se comportă grosolan”, etc... Sau... ceva ce depinde de tine: „Da, chiar sunt grasă! Și dacă nu țin regim nu voi putea să slăbesc, doar dorindu-mi acest fapt”.

- conștientizarea dorinței tale reale – VREAU SĂ IES DIN MLAȘTINĂ!

Să schimb această realitate. De ex: „Vreau ca Gigel sa se poarte altfel, dar știu că acest lucru nu e realizabil. Nu poți schimba un om contra vointei sale. Deci în acest caz, nu-l mai vreau pe Gigel care mă înșeală. Vreau un bărbat cu care să mă înțeleg minunat”. Sau... „DA, eu nu mă plac astfel, și deci VREAU să slăbesc!”

- renunțarea la problemă sau la cel ce o cauzează – CA SĂ IES TREBUIE SĂ RENUNȚ LA... SĂ SCHIMB...

Primul pas al renuțării e în minte – ca și conștientizare. Apoi e în suflet, în inimă, chiar dacă doare. Renunțarea se face în pofida oricărui atașament. Necesită CURAJ, HOTĂRÂRE ȘI VOINȚĂ. Deseori sufletul ne trage înapoi, deși își dorește cu disperare să meargă înainte.

CHEIA NUMĂRUL DOI, cea care CONȚINE MIRACOLUL și pașii ei...

- ACCEPTAREA faptului că poți schimba situația, dar NU POȚI SCHIMBA ALTĂ PERSOANĂ în afară de persoana ta. NU POȚI SCOATE PE NIMENI DIN MLAȘTINĂ DACĂ EL SE COMPLACE ACOLO.

CHEIA NUMĂRUL TREI – ATITUDINEA TA E CEEA CE CHIAR CONTEAZĂ...

- ACCEPTAREA faptului că și dacă nu vei putea să schimbi totul din prima, o eventuală neputință, nu va conduce la distrugerea ta, la ceva rău, la pierderi iremediabile.

Altfel spus INDIFERENȚA FAȚĂ DE REZULTAT E NECESARĂ. Nu te agăța de scop, nu te agăța de victorie. Acceptă ORICE REZULTAT. Dar totuși NU, NU te da bătut/ă. Mergi senin către visul tău. Insistă. Ai rabdare. Înaintează. Simte că poți. Dar NU FORȚA nimic. Lasă visul liber să zboare.

Orice lucru pe care îl FORȚĂM dorindu-l prea mult se îndepărtează de noi.

În această alchimie sufletească STĂ MIRACOLUL ACCEPTĂRII. Aceasta este ATITUDINEA ce ne ajută să schimbăm cu adevărat ceva în viața noastră.

Și prin ea... MIRACOLUL REUȘITEI se întâmplă, de cele mai multe ori.

Cum poți ajunge totuși la această ATITUDINE miraculoasă?

Prin IUBIREA DE SINE, o iubire REALĂ și NECONDIȚIONATĂ.

Poate că această expresie a devenit prea banală fiind folosită prea des în scrierile, sau discursurile cu tentă spirituală, sau psihologică, însă ea reflectă adevărul și mai mult decât atât este esențială. Deci...

Pur și simplu spuneți:
- dacă nu reușesc, nu e sfârșitul lumii. Pot trăi bine și așa.
- INDIFERENT DE REZULTAT MĂ IUBESC ORICUM PE MINE ÎNSĂMI. Adică:
- nu mă condamn;
- nu mă pedepsesc;
- nu mă simt vinovat/ă;
- nu intru în disperare;
- nu mă consider ultimul om;
- nu renunț definitiv la visul meu.
- nu renunț la visul meu, dar... la o adică pot trăi frumos fără el.

Acest ultim aspect la prima vedere pare echivalent cu o aruncare a prosopului. Dar... nu e așa. Este doar renunțarea la disperare, la idolatrizarea unei dorințe – ce ar putea crea FORȚE OPUSE. Pentru că, se știe, disperarea BLOCHEAZĂ. La fel blochează și vinovăția, teama de nereușită și nerăbdarea.

A PATRA CHEIE... și cel mai important pas – ACȚIUNEA.
- pur și simplu acceptând orice rezultat, fii sigur că POȚI. Pare paradoxal și contradictoriu îndemnul, iar sentimentul e greu de descris, dar vei ști despre ce e vorba când îl vei simți. Iar atunci vei ști și că ești pe calea cea bună.
- gândește pozitiv;
- vizualizează-te făcând lucrul dorit, ca și cum știi că EXISTĂ deja în viața ta;
- relaxează-te...
- ai curaj;
- nu te agăța de trecut. E... trecut, e istorie;
- nu te agăța de viitor, el vine oricum;
- discută cu cineva apropiat, dacă ai încredere, sau cu un psiholog, acest lucru îți va da curaj;

Și...

Nu mai aștepta, ci treci LA ACȚIUNE. Acesta e cel mai important pas, dar care e necesar să fie precedat de CONȘTIENTIZĂRILE ANTERIOARE – sau le puteți spune... ACCEPTĂRI.

Fă ceea ce ți-ai propus, eliberează-te de situația neplăcută, ieși din ea cât de rapid e posibil. Sau... dacă e cazul pune-te pe treabă, dacă totul depinde doar de... tine și schimbarea propriei tale persoane.

Aceste acceptări vor produce schimbările ce îți vor da liniștea sufletului. Adică ACEL CEVA ce este esențial într-o viață de om.

Acceptă că ești om, și orice om e perfectibil, nu perfect. Că suntem aici la o școală astrală și că urcăm trepte.

Acceptă că în orice situație nu e vorba despre a câștiga ori a pierde, ci despre a deveni mai înțelepți. E vorba despre evoluție spirituală, despre puterea de a merge către rezolvarea provocărilor vieții, despre eliberare, despre armonie în suflet, despre EXPERIENȚE.

Acceptă-te cum ești, cu calități și defecte. Nu le huli pe acestea din urmă, nu te judeca, pentru că nu ești venit aici să te judeci, (nici să judeci pe alții), ci să te privești obiectiv, iar privind astfel, să înveți zi de zi, din ce în ce mai mult să iubești și să... te iubești.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)