Home


Tu stii cine esti cu adevarat?

Stii cine esti? "Timpul este limitat, nu ti-l pierde traind viata altcuiva. Nu te lasa prins în teoriile altora. Nu lasa opiniile zgomotoase ale altora sa-ti acopere vocea interioara.
Si cel mai important, ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Intr-un fel, cele doua stiu ce vrei sa devii. Toate celelalte sunt pe planul secund."

- Steve Jobs -

Stim bine ca totul e relativ, iar fiecare fiinta unica, la fel si orice situatie... In asta consta frumusetea acestei lumi si aventura divina a cunoasterii. Divinitatea traind in milioane de fiinte, in milioane de lumi nevazute si vieti....

Dincolo de unicitatea fiintei si situatiei suntem claditi toti dupa acelasi calapod: avem emotii, sentimente, ratiune, dorinte, necesitati fizice si spirituale, si mai mult decat atat, toti ne dorim fericirea.

Stiti bine... acea stare de pace interioara combinata cu freamatul bucuriei visului implinit, atunci cand simti frumusetea vietii in suflet si trup, cand ai sentimentul de libertate si de bine, cand esti convins ca Dumnezeu este bun si pe tine "neintamplator" chiar te iubeste.

Fericirea... poate dura o clipa, o ora, sau poate deveni un mod continuu de viata, care ce-i drept, uneori mai scade in intensitate, mai are hopuri, mici zone intunecate, dar o data traita stii ca ea e acolo, ai cunoscut-o, este in tine, si poti conta pe prezenta ei in viata ta, asa cum poti conta pe albastrul cerului aflat in spatele norilor.

Si totusi vad in jurul meu oameni porniti in cautarea fericirii, ce cauta insa pe drumuri straine, pe cararile altora, pentru ca pur si simplu nu stiu ce sa caute, nu stiu ce-si doresc, pentru ca nu stiu care este cararea lor. Mai precis nu stiu cine sunt ei cu adevarat. Iar asta e un motiv indreptatit sa fii nefericit. Si ai tot dreptul sa cauti, si mai ales sa-ti pui intrebarea cheie a existentei: CINE SUNT EU CU ADEVARAT?

Pentru a gasi ceva, in primul rand trebuie sa stii ce sa cauti, iar pentru a sti cum arata chipul fericirii pe aceasta lume, trebuie sa stii cum arata chipul fericirii tale personale. A ta si nu a altuia. Pentru ca fiece fiinta e unica, e bine sa stim ca exact asa, unica este si fericirea sa. Si atunci avem de aflat care e misterul sufletului nostru si care e personalitatea noastra adevarata. Adevarul din noi...

Sa incepem prin a spune ca fiecare avem in noi un model, numit clar...


MODELUL LUMII - este demonstrat stiintific de catre cercetatorii in ale nerologiei, ca fiecare avem un model PERSONAL in baza caruia functionam. El e format din asteptarile dictate de memorie, ce "pacalesc" experientele noi, avand ca rezultat ca vedem ceea ce NE ASTEPTAM sa vedem. Lucru valabil nu doar pentru cortexul vizual, ci si pentru toate modalitatile prin care prelucram experienta, adica sentimente, emotii si logica. Mai bine spus in modul de prelucrare a tuturor informatiile. Ceea ce percepem e de fapt subiectiv, e o forma de interpretare cu radacini in trecut.

DESPRE RELATIILE PRIMARE - adica cele de baza, cele avute la contactul celui mic cu aceasta lume, ar trebui sa stim ca sunt cele ce ne influenteaza cel mai mult. In contextul primar, invatam sa ne reglam afectele, sa accesam, sa modulam si sa folosim emotiile. Modelele relationale devin modele de reglare afectiva, altfel spus de echilibrare a emotiilor. Ele stabilesc natura responsivitatii personale la experienta. Fapt pentru care fiecare reactionam fiecare in mod unic.

Fiecare avem o LUME REPREZENTATIONALA care o infatiseaza in mintea noastra pe cea reala, adica lumea inconjuratoare. Lumea din minte si cea obiectiva "reala" sunt intotdeauna diferite, si asta nu pentru ca suntem "nebuni" ci datorita subiectivitatii experientei. Astfel CUNOSTINTELE despre lume si despre noi insine in trecut, adica experintele trecutului sunt FOLOSITE de noi pentru a prevedea, filtra, interpreta experientele prezente si viitoare, si astfel capatam un MODEL DE LUCRU INTERN - personal si unic.

Acest model desi in mare parte se formeaza in primii ani ai vietii, se definitiveaza in adolescenta, totusi este modificabil. Schemele se pot rescrie, modelul se poate modifica. Iar asta este o veste buna!

Si acum tinind cont de cercetarile neurologilor si psihologilor, expuse mai sus, haideti sa mai facem un pas catre misterul din noi...

Pasind pe drumul vietii inca din primele luni ale copilariei, suntem expusi la diverse influente mai mult sau mai putin intentionate din partea celorlalti.

- influenta parintilor - primordiala si cea mai importanta din viata unui om.

Emotiile lor, viata lor, credintele lor, problemele lor, comportamentul lor vizibil, dar si inconstientul lor "invizibil", ne creaza o mare parte din filtrul prin care vedem viata.

- influenta celui pe care il admiram - incepind cu "idolii" intruchipati de eroii (actori, cintareti, sportivi) din copilarie, de "modelele" pe care le admiram in secret intruchipate de colegul/a cea mai admirat/a din clasa, sau vecina misterioasa si atat de charmanta, ori strainul/a ce ne determina in taina sa dorim sa-l/o imitam.

- influenta inamicilor - deseori coplesitoare in sens negativ, alteori extrem de mobilizanta, daruind ambitia de a ne autodepasi.

- influenta prietenilor - parerile lor, viata lor, reusitele si problemele lor, contribuie si ea la formarea modelului personal si modului de viata.

- influenta partenerului de viata - desi parvine tarziu, un psihic instabil si inca ne sigur pe sine o poate simti pe deplin.

- influenta mediului in care traim, a tarii, a conditiei sociale, a educatiei, traditiilor, religiei, sau credintelor spirituale nu sunt nicicum factori ce ne lasa indiferenti.

Toate aceste influente asalteaza direct sau indirect ceea ce eu numesc "EUL PERSONAL", adica personalitatea de baza, care uneori se estompeaza, se pierde, se rataceste... nemaistiind cine este, care e EL cel adevarat, EL liber de influente. Si cand spun EL, ma refer la acest "eu personal".

Omul e o fiinta complexa, unica, delicata si puternica totodata, fapt pentru care cred ca e necesar sa clarific urmatoarele notiuni, pentru a mai face un pas catre intelegerea noastra.

- EUL PERSONAL - este cel pe care eu il consider insasi SINELE - adica programul cu care am venit, cel nemodelat de experinta actuala. Mostenirea genetica, asa cum ar spune cercetatorii, mostenirea karmica despre care ne vorbeste spiritualitatea. Aceasta consta in - aptitudini, talente, nivel de inteligenta si de intelegere a lumii - intelepciune, un mod de a reactiona la experientele vietii - adica - atitudinile, caracterul, puterea creativa. La care as adauga un program intern, un scenariu de viata necesar evolutiei. Program care fiind inconstient, inscris in suflet, il uitam avand menirea, chiar datoria de a-l descoperi, constientiza si de a-l trai in viata actuala. El fiind ajutat de personalitatea innascuta...

- EUL FALS - este ceea ce credem despre noi fara a avea o baza reala. Este rezultatul influentelor enumerate mai sus. Este lucrul pentru care nu avem deloc aptitudini, e cel ce ne indeparteaza de tel, de constinetizarea programului personal. Se manifesta divers, fie putem crede ca suntem incapabili de un anumit lucru pe care in taina ni-l dorim, fie ne determina sa credem ca ceea ce ne dorim ne este complet inaccesibil fiindca asa ni s-a spus prin venici. Ori ca ne putem dezvolta anumite talente, aptitudini, care in realitate nu au nici o legatura cu noi, pe care de fapt nu le avem, si incercarea fortata de a le trezi va avea ca efect doar o sumedenie de tensiuni interioare si esecuri in exterior. Spre exemplu putem crede ca e bine sa devenim avocati, pentru ca asta sunt parintii prietenului "bogat", sau asta ne cere propriul nostru parinte, sau pentru ca asa vom deveni "fericiti", adica plini de bani, fiindca asa am vazut... prin filme. Insa noi pentru asta nu avem deloc nici chemare, nici aptitudini, nici un dram de talent. Adica ne alegem drumul din ratiuni foarte false.

- EUL IDEAL - este atunci cand ne supraevaluam sau cind ne creem un model ce nu are nimic in comun cu eul nostru personal. Cind ne creem un vis ce nici de data asta nu ne apartine, dar... dintr-un complex de superioritate, da exista si asa ceva!, credem ca vom deveni milionari daca ne imprumutam la banca si ne cumparam o masina de lux, ori o vila. Nu devenim decat niste oameni inglobati in datorii. Ori cind ne dorim sa fim precum bruneta migniona sexi cu parul ondulat, cind noi de fapt avem parul fragil, saten si suntem inalte. Ori invers, vrem sa fim suplem inalte cu silueta de invidiat, cind noi suntem mignione si cu forme apetisante... Lucuri valabile si pentru barbati care deseori isi construiesc idealuri false in ceea ce priveste aspectul fizic. Altfel spus acest eu ideal ne determina sa facem eforturi uneori destul de mari pentru a obtine fie un lucru "la moda", fie ceva ce am idolatrizat ori admirat, candva din diverse motive, dar ce nu au legatura cu noi in realitate. Si el determina si modul in care ne comportam, dar care nu este modul ce ne reprezinta pe noi in realitate.

- EUL REAL - un pic diferit de "eul personal" pentru ca adauga acestuia experinta modelatoare a acestei vieti. Eul real esti chiar TU, cu calitatile si defectele tale, cu atitudinile si complexele tale acumulate pe parcursul acestei vieti.

Eul real e cel ce se cere cunoscut, acceptat, modelat, trait, este EUL PERSONAL in evolutie, in proces de modelare si creatie.

Pentru ca venim aici cu un EU personal tocmai pentru a invata, a evolua, a experimenta eul personal ce este un dat, o creatie a noastra... o baza de la care putem pleca in exploarea acestei lumi.

Nefiind scutiti nicicum de influente acest EU PERSONAL se transforma zi de zi in altceva, intr-un EU REAL, personal, al prezentului din noi. Acest eu real SUNTEM noi in procesul de evolutie, este baza... viitorului EU PERSONAL.

Pentru a ne cunoaste trebuie sa ne debarasam de COMPLEXE si ILUZII, trebuie sa ajugem la adevarul din noi cel dincolo de parerile lumii. Trebuie sa fim constienti de faptul ca NU SUNTEM DEFINITI de sentimentele celorlalti, ca experintele fiecaruia din noi sunt subiective si unice.

Un mod simplu de a ne cunoaste este modalitatea LISTEI... Adica ne putem alcatui o lista cu urmatoarele intrebari:

- ce ne dorim din tot sufletul sa facem, sa fim, sa avem?

- ce avem, facem, suntem din ceea ce ne dorim?

- ce ne place sa facem?

- ce nu ne place?

- ce ne aduce pacea in suflet?

- ce putem face pentru a ne implini cea mai importanta dorinta?

- care e persoana pe care o admiram cel mai mult si de ce?

- care e persoana si/sau activitatea care nu ne place si... de ce?

Si lista ar putea continua, pentru ca multe sunt demersurile ce le putem face in vederea autocunoasterii. Raspunsurile nu pot fi decat sincere... pentru ca altfel nu am face decat sa ne mintim cu adevarat.

Dincolo de explorarea propriului sine cu ajutorul intrebarilor detaliate, mediatiei, rugaciunii, lecturilor cartilor sfinte ori a celor de psihologie si spiritualitate, dincolo de apelul la experienta de viata a unui maestru sau psiholog, e bine sa stim ca pentru a ne cunoaste e necesara trezirea.

Iar TREZIREA este experimentarea lumii din nou, ca si cum am avea "mintea unui incepator", este renutarea la sabloane si modele rigide, este flexibilitate si deschidere, este puritatea transpusa in experienta zilnica a vietii, e puterea de a fi precum sunt copiii, increzatori in viata, puri si rebeli, adica liberi de influente. Nu spune nimeni ca este usor... insa posibil chiar este!

Poate ca de-asta Iisus ne spunea in urma cu doua mii de ani... doar cei ce au sufletul precum copiii pot ajunge la MINE...

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)