Home


Cum ne energizam dupa o perioada stresanta

Cum ne energizăm după o perioadă stresantă Sau mai exact, cum să ne reechilibrăm fizic, psihic și energetic, după o perioadă stresantă, ori când ceva nu ne-a mers cum am fi dorit, lucru ce nu putem spune că nu ne afectează, ori după anotimpul rece, ori după o boală de mai lungă sau de mai scurtă durată, după un șoc emoțional, după pierderea cuiva drag, sau pur și simplu când suntem obosiți pentru că am muncit prea mult, mai mult decât acceptă sistemul nostru psihic și energetic.

Am ales să fac o trecere în revistă a acelor moduri naturale de a ne echilibra, sau mai exact spus, a acelor metode care sunt la îndemâna tuturor oamenilor și pe care le putem folosi toți.

Toți ne putem echilibra psihic, energetic și în consecință și fizic, chiar dacă nu suntem inițiați reiki, ori nu cunoaștem alte sisteme info-energetice ce lucrează cu direcționarea energiilor. Creatorul ne iubește pe toți, noi trebuie doar să-i acceptăm și să-i primim iubirea. El ne iartă, ne vindecă, ne vrea liniștiți, armonioși și cu poftă de viață. Iar pentru asta Dumnezeu ne-a pus la dispoziție tuturor diverse resurse minunate și puterea de a ne regenera.

Ne trebuie doar dorința internă de a ne elibera de tensiuni, de a ne reechilibra, de a ne vindeca. Sau altfel spus e necesar să ne dorim asta și știm să ne iubim pe noi înșine. Lucru uneori destul de complicat, deși aparent simplu.

Iată mai jos principalele surse ce ne vindecă, ne echilibreză și ne energizează, surse ce se găsesc fie în natură, fie în noi înșine, ori în univers, puse la dispoziția noastră cu multă generozitate de către Creator.

- lumina solară

Este cea mai importantă și benefică dintre surse, alături de lumina spirituală divină. Soarele e o sursă naturală de sănătate. Stai în fiecare zi la soare 5 – 10 minute și încarcă-te cu energia sa benefică. Prin grația lui există tot ce vedem pe pământ, pentru că dacă soarele n-ar exista, nici viața nu ar putea fi prezentă. Important este timpul cât stăm la soare. El nu trebuie să fie nici prea mult, nici prea puțin. Fiecare ființă știe instinctiv cât este bine să se expună. Suntem diferiți, și organismul nostru fizic și energetic este diferit și unic. Deci ascultați-vă organismul, nu forțați. E suficient uneori să stăm în fața ferestrei deschise cât ne bem ceaiul, cafeaua, ori cât spunem o rugăciune și câmpul auric devine plin de lumină, culoare, sau altfel spus, sănătate.

- lumina Lunii

Uneori avem nevoie de energia lunară, energie yin pură, deci de o altă natură decât cea solară, disponibilă mai ales când luna este plină. Energia lunară argintie și delicată e o oază de vindecare și relaxare. Astfel ne putem scălda în razele lunii, care ne aduc pace, dar – atenție - ne și amplifică gândurile. Dacă suntem nervoși, tensionați și plini e gânduri negative, atunci nu sunt recomadate băile de lună, (de altfel nici cele de soare, ptr că vom face mult mai ușor insolație dacă suntem supărați). Luna amplifică puterea gândului, puterea rugăciunii, puterea inconștientului din noi. Priviți luna câte o oră pe noapte, încercând să meditați, alungând orice gând, sau gândindu-vă la ceva plăcut. Dar aveți grijă ce vă doriti, s-ar putea să vi se întâmple, ori dacă doriți răul cuiva s-ar putea ca acesta să îl atingă, dar apoi să se îndrepte spre voi, ca un bumerang.

- somnul

Fără somn nu am putea trăi. Mai mult decât atât, somnul vindecă. De câte ori va-ți culcat cu o durere anume și la trezire ea nu a mai fost prezență, sau s-a diminuat. Atât trupul, cât și mintea sunt create pentru a avea parte de repaus. În fond când dormim, mintea procesează informații, organizează, înțelege și învață, iar spiritul calatorește în lumi nevăzute și astfel adună informații despre prezent sau viitor, rezolvă probleme, ce apar mintii în vis prin imagini pline de semnificație, dar se și hrănește cu energie divină. Acordați-vă luxul de a dormi cât doriți, măcar din când în când. Corpul condus la un anumit nivel de spirit, știe exact ce necesități are. Nu există un termen recomandat, pentru simplul fapt că fiecare organism este altfel.

- apa și hrana

După o perioadă dificilă, stresantă, nu e cazul să vă apucați de regim, de post sau să mâncați selectiv. Nu ce mâncăm ne face rău, ci ceea ce gândim, o spune chiar Iisus ucenicilor săi. Apa este un element extrem de necesar. Ea și nu alte băuturi, cum ar fi ceaiul, cafeaua, ori sucul, curăță organismul de surplusurile inutile, toxine alimentare, toxine provenite din boli, dar și informații spirituale toxice. Beți deci apă cât mai multă, înainte de masă și între mese, sigur, fără să exagerați. Faceți băi cu sare neiodată, ori cu uleiuri aromatice. Recomand salvia, lavanda, busuiocul, și sarea de Himalaya. De asemenea recomand un pahar de apă cu lămâie pe zi, băut înainte de masă cu cel puțin o jumătate de oră. Recomand să mâncați ce vă place, dar în cantități moderate.

- plimbările în natură

Sunt cele ce deseori ne ajută să uităm total de griji, probleme și conflictele vieții. E suficient să privești măreția unei flori ca să înțelegi micimea unei probleme. Natura energizează, natura curătă câmpul auric, pentru că absoarbe tot ceea ce este negativ, natura încarcă sufletul cu bucurie, dar și cu energia vegetației care este o energie benefică, vindecătoare prin ea însăși. Trebuie doar să știm să o iubim și să ne bucurăm de ea. Mergi descult și lasă să se scurgă toate energiile nedorite în pământ. Lipește-te de un copac și preia din energia lui puternică și curată, privește verdele și ia-l în suflet, este culoarea chakrei inimii, este culoarea vindecării. Joacă-te cu ea.

- călătoriile scurte

Dacă ceva nu merge cum dorești , dacă lucrurile par că se învârt în jurul cozii, atunci permite-ți luxul de a-ți lua o mini vacanță. E suficient uneori chiar și o zi. Vei schimba energiile locului, te vei deconecta la propriu și la figurat. Mintea conștientă, o dată detensionată, va putea astfel să lase spiritul să lucreze pentru a găsi soluția problemei sau pur și simplu – dacă suntem doar obosiți ori stresați - ne vom odihni. Și să nu uităm, când conștientul nu mai e în alertă, atunci inconștientul lucrează și rezolvă probleme.

- dansul

Dacă îți place să dansezi, nu contează ce și nici cât de talentat ești, dansează. Dincolo de faptul că te vei distra, în timpul dansului se petrece ceva important, energiile se pun în mișcare, câmpul auric începe să se miște și energiile negative se elimină. Deseori se produce și o descărcare nervoasă, chiar dacă obosim, însă astfel sistemul nervos revenine la normal. Și în concluzie ne vom simți liberi și eliberați de probleme.

- respirația

Un factor extrem de important, dar ignorat de mulți este respirația. Mă refer aici la respirația profundă, acea respirație ce pune energiile în mișcare. Respirația abdominală practicată de secole în diversele scoli yoga, se face destul de simplu chiar și pentru necunoscători. Tragem adânc aer în piept dar ne concetrăm atenția pe abdomen, și conducem aerul în acesta. Ne putem pune mîna în dreptul abdomenului pentru a observa cum acesta se ridică și se contractă atunci când respirăm. Putem face asta în fiecare dimineața pentru a ne energiza, dar și seara, când va avea efectul invers, ne va ajuta să ne calmăm, să adormim mai ușor.

- lumina astrală și vizualizarea ei

Nu este doar imaginație, sau mai bine spus, este acel tip de imaginație ce produce efecte la nivel mental, energetic și fizic. Vizualizarea luminii astrale de diverse culori, cum coboară dintr-o sferă situată deasupra capului – la aproximativ 60 de cm, și cum ne curătă câmpul auric, chakrele și meridianele, sau pur și simplu cum ne inundă corpul, are un profund și benefic efect energetic. Alegeți culoarea care vă place și care vă atrage la acel moment dat. Spiritul știe deseori instinctiv ce îi va ajuta. Fiecare culoare are un efect specific, însă acest aspect nu face obiectul acestui articol.

- privitul unei lumânări

Pur și simplu energizează, prin conectarea la lumina focului, ce luminează pe o frecvență benefică. Lumânarea energizează spiritul, iar asupra trupului are efect de deconectare. În concluzie, vom căpăta energie spirituală și astfel ne putem vindeca, relaxa, și nu în ultimul rând putem primi informații spirituale prețioase. Lumânarea trebuie ținută în dreptul ochilor sau cu cel mult 5 cm mai sus, la aproximativ 50-80 cm distanță. Atunci când privim la o lumânare este recomandat să fie întuneric în cameră. Însă o modalitate benefică de a ne relaxa este și statul într-o cameră în care am aprins mai multe lumânări, iar camera este inundată de lumina lor liniștitoare.

- afirmațiile

Frazele bine alcătuite, ajută deseori la obținerea unei stări de bine și chiar la rezolvarea anumitor situații, uneori foarte rapid, alteori după ceva insistențe. Însă trebuie să alegem acele afirmații care să nu contravină credințelor noastre profunde, ori situației noastre actuale. Spre exemplu dacă ești șomer sau trăiești dintr-un salariu care nu-ți prea ajunge, afirmația „sunt bogat”, va trezi revolta minții și respingerea inconstientului. În această situație poți spune: „mi se deschid toate căile pentru a deveni bogat. Zi de zi din ce în ce mai mult.” Dacă ești bolnav nu spune: „sunt sănătos”, organismul poate lua informația de bună și poate considera boala drept sănătate, ci spune: „mă vindec, sunt zi de zi din ce în ce mai bine, mai echilibrat fizic, psihic, energetic și spiritual. Devin complet sănătos.” Asta până în clipa când vei constata că ai devenit sănătos. Funcționează!

- distracția

Da, distrează-te, relaxează-te, fă ceea ce îți place și te pasionează. De la o plimbare singur în parc, la întâlniri cu prietenii. Ia-ți o vacanță dacă îți permiți, sau cel puțin fă activități plăcute tie, citește, dansează, fă cursuri plăcute ție, pictează, uite-te la filme, aleargă, zâmbește. Energia benefică a plăcerii are efect curativ și odihnitor.

- acceptarea situației și punerea ei în mâinile Celui Preînalt – de fapt detașarea de problemă

Dacă am devenit stresați ori chiar ne-a îmbolnăvit din cauza unei chestiuni ce trenează de mult timp și încă n-am rezolvat-o, deseori cea mai bună soluție este dezatasarea de problemnă, și plasarea ei în mâinile lui Dumnezeu. Conform principiului: rezolvă ceea ce poți rezolva și reunuță la ceea ce nu depinde de tine, destinde-te și mergi înainte. Însă nu uita de țelul tău. Dar, nervii, tensiunea, insistența în anumite cazuri, nu folosesc la nimic. Dacă ai făcut tot ce depinde de tine, e momentul să lași universul să lucreze. Stresul nu e niciodată constructiv, dimpotrivă. Iar universul nu poate lucra în favoarea ta, dacă tocmai tu îl împiedici.

- iertarea propriei persoane și eliberarea de vinovătii, frici și credințe greșite

Vinovătiile, fricile, credințele de tipul: „nu pot, nu merge, nu e de mine, nu merit”, sunt adevărați consumatori energetici. Mulți oameni habar n-au cât de mult acționează ele din ascuns. Indiferent cât de vechi sunt aceste vinovății și neiertări, ele nu vor înceta să creeze scenarii blocante, pentru spirit timpul este inexistent. Dacă stresul, oboseala sau nereușitele se țin lanț, ele sunt doar un efect al unei cauze bine ascunsă în tine. Dacă nu știi despre ce e vorba, fă-ți o autoanaliză iar dacă ai impresia că nu te pricepi, apelează la ajutorul unui psiholog. Scapă de neiertări și de tensiunile fricii sunt pietre inutile.

- detașarea de cei ce ne-au greșit și non-judecarea lor

Așa cum neiertarea propriei persoane lucrează în ascuns creend scenarii pedepsitoare, neiertarea celor de ne-au greșit cumva, ne provoacă fie furie, fie mâhnire, fie dorița de răzbunare, chiar dacă greșeala s-a produs demult, și chiar dacă cel care a greșit recunoaște sau nu, chiar dacă mai suntem sau nu în legătură cu aceste persoane, puterea gândului funcționează. E bine dacă nu putem ierta, măcar să lăsăm pedeapsa în seama lui Dumnezeu. Ea se produce întotdeauna. Să uităm, iar dacă mintea nu ne lasă, stă în puterea noastră să schimbăm gândul dacă el se îndreaptă spre a anumită persoană și nu ne dă pace, pur și simplu gândindu-ne la altceva.

- rugăciunea

Întotdeauna de folos și binevenită. Cu siguranță CEA MAI EFICIENTĂ SOLUȚIE, dacă există credință. Iar credința constă în ideea că suntem ascultați și vom primi ajutor. Credința trebuie însoțită de așteptări pozitive și de răbdare. Indicat este să păstrăm tăcerea asupra planurilor noastre dar și asupra faptului că ne rugăm. Să ne închidem deci în camera noastră și să vorbim sincer, onest și din tot sufletul bunului Dumnezeu. Pentru creștini Psalmii sunt foarte indicați, rugăciunile de dezlegare și cele către Iisus și Sfântul Duh. Cât timp să vă rugați? Cât simțiți, sufletul știe. Și aici mă refer atât la timpul unei rugăciuni, cât și la un număr de zile anume. Indicat ar fi desigur să ne rugăm zilnic măcar câteva minute, însă atunci când dorim schimbarea unei situații sau rezolvarea unei probleme avem de-a face cu termene fie de 9 zile, fie de 21 de zile, fie de 40 de zile.

- acțiunea

Oricât de stresați am fi, oricât de obosiți, după o perioadă de odihnă fizică necesară, e bine să nu stagnăm, ci să ne reluăm activitatea, și să acționăm în sensul dorit de noi. Altfel putem să cădem în depresie. Fie că acționăm în scopul rezolvării problemei, punând-o pe tapet, adică discutând despre ea cu persoanele indicate, fie că e cazul să uităm de acea problemă și să ne ocupăm de treburile noastre, nu este bine să cădem într-o stare de apație. Acțiunea întotdeauna deconectează, da, deconectează de tensiuni și probleme, și ne conectează la energiile vieții și ale mersului înainte.

- uitarea

Lăsați în urmă lucrurile nerezolvabile, nu le tocați, nu vă agățați de ele, nu le amplificați discutând mereu în gând despre ele, și mai ales nu le luați cu voi în suflet. Astfel le dați putere. Viața merge înainte, lasați-vă timp, fiți iubitori cu voi și îngăduitori. Însă nu uitați lecția. Și nu reunutați la acele vise POSIBILE. Acesta este sensul vieții, învățarea, creșterea, experiența. Fiecare problemă are rostul și sensul său clar – în fond, unul singur - conștientizarea.

În concluzie…

Aplicați orice doriți și ce vi se potrivește, fiind totodată conștienți că totul în viață este trecător. Că viața e o șosea cu un sigur sens pe care vrând nevrând noi trebuie să mergem. De noi depinde frumusețea drumului și sensul ce îl dăm.

Cu siguranță știați toate acestea, sau mare parte din ele. Nu am făcut decât să vi le reamintesc. Pentru că uneori o trecere în revistă a anumitor metode benefice, o reamintire a cât de landemână ne este ceva, ne aduce acea undă de bine și acea relaxare sufletească necesară pentru a privi cu optimism în viitor și cu împăcare în propriul noastru suflet.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)