Home


Când trebuie si când nu trebuie sa daruim neconditionat...

Se vorbește mult prin mediul virtual de dăruire, mai exact de dăruirea necondiționată. Unii o recomandă fără a discerne, eu nu. Și vă voi spune de ce.

Văd cum există persoane bune, miloase, suflete inocente și deseori ignorante, care dăruiesc anumitor indivizi, iar și iar... iar în schimbul dăruirii lor primesc, un pahar gol. Privesc spre el și parcă l-ar vrea plin cu un zâmbet, cu un multumesc, cu o schimbare de comportament, cu ceva... Sau mai rău, uneori primesc un pahar cu otravă.

La un moment dat acei oameni care tot dăruiesc, încep să se simtă nesiguri pe ei, sau triști, sau frustrați. Uneori cred că ceva nu e în regulă cu ei, sau... că au greșit undeva, cu ceva...

Au greșit, desigur, prin simplul fapt că au dăruit CUI NU TREBUIE.

Poate că asta e firea lor, sau poate au fost prost inspirați de diverse sloganuri ce circulă în voie pe net, unde uneori e promovată doar o față a unui adevăr, și nu e nimic mai rău decât să cunoști un adevăr pe jumate.

Deci e bine sau nu să dăruim necondiționat?

Necondiționat = în orice condiții.

Iar condițiile la care mă refer aici sunt cele în care cineva – respectiv cel căruia i se dăruiește -
nu doar că nu te apreciază, nu știe să mulțumească, sau se comportă exact cum știe că te deranjează, dar mai mult decât atât, îți făce rău fie fizic, fie emoțional/psihic, ori face rău altora, și implicit lui personal. Uneori această dăruire e numită stupid „iubire necondiționată”.

Nu este.

Și de-asta vă voi reaminti ce le spunea Iisus apostolilor săi:

NU DAȚI PERLE LA PORCI SI BUCATE LA CÂINI. CĂ SE VOR ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA VOASTRĂ ȘI VĂ VOR CĂLCA ÎN PICIOARE.

Oare la ce se referea?

Nici la porci, nici la câini, ci la anumiți oameni.


În hinduism acest lucru se numește DAR MURDAR. Adică acel dar, ce nu-ti va aduce nimic bun, dimpotrivă, te trezești cu preluare de karmă. Negativă evident.

Haideți să vedem până unde ar trebui să se întindă DĂRUIREA NECONDIȚIONATĂ, ce EFECT are ea și DE CE.

Când spun DĂRUIRE mă refer atât la:

- planul material – bani, lucruri, găzduire,

cât și la planurile

- spiritual și psihologic – atenție, îndrumare, consiliere, ascultare, comunicare.

Iată de ce... și care sunt, acele aspecte din care se vede clar că faci un rău, dacă alegi să dăruiești unei persoane cu un comportament neadecvat, descris mai sus:

- ACEA PERSOANĂ NU VA ÎNȚELEGE CĂ FACE RĂU, dimpotrivă își va întări comportamentul greșit, pentru că observă că primește oricum, orice ar face. E ca și cum i-a da unui câine un os. El te mușcă cum te-ai întors cu spatele. Tu... fiind plin de „iubire necondiționată”, îți oblojești rana și te duci din nou la câine și-i dai iar un os. Ți-a cerut săracul... îi este foame bietul de el. Însă când te-ai întors cu spatele și ai dat să pleci, el iar mușcă. Și tot așa... Ce va înțelege câinele? Că e bine ce face. Că dacă îi dai os, și el mușcă, va primi iar un os. La fel e și cu omul care nu are habar de un comportament adecvat. Deci omul nu a învătat nimic, ba i-ai întărit un comportament rău. Cu asta nu l-ai ajutat chiar deloc.

- DACĂ EȘTI NORMAL PSIHIC, ACEL COMPORTAMENT RĂUVOITOR, TE ENERVEAZĂ ȘI TE FRUSTREAZĂ – deci te vei simți psihic, prost. Ceea ce e firesc. Deci normal este să iei atitudine. Adică fie îi spui persoanei, fie dacă nu poți – din diverse motive - îți discuți cu cineva problema și în timp trece. Îți vezi de drum, chiar dacă uneori te doare sufletul. Durerea va trece.

- TE VEI CREDE SUPERIOR - continuarea oferirii de ajutor unui om ce nu-l merită - și știi că nu-l merită – dar o faci că ești tu bun, te determină să te crezi superior, un soi de maica Thereza – deci ÎȚI VA CREȘTE ORGOLIUL și pe urmă te întrebi de ce îți merge prost. Orgoliul are efect de barieră, între tine și obiectivele tale.

- TE POȚI ÎMBOLNĂVI! Asa cum am spus, un comportament răuvoitor te frustrează. Te simți frustrat, că așa e uman, iar tu ești om, nu înger, nu sfânt (încă n-ai fost canonizat!). Dacă ții frustrarea în tine, ea lucrează în corpul tău fizic și în consecință TE ÎMBOLNĂVEȘTI. Cauzele tuturor bolilor sunt emoționale – deci boala provine din nemulțumiri de lungă durată, ascunse în suflet - întotdeauna, indiferent de boală.

- POȚI FI VAMPIRIZAT – o persoana dacă nu este conectată la SURSA DIVINĂ, preia de la tine energie. Dacă ar fi conectată, nu ar avea atâtea probleme. Dar... să nu înțelegem greșit. Oricine poate avea probleme, oricât de „în lumină” ar fi, dar acestea se rezolvă repede, și persoana știe să se refacă și să apeleze la ajutorul divin. Dar mai ales învață ceva și problema nu mai apare ulterior. Vorbim deci de persoane care își crează singure probleme și văd numai răul pretutindeni, și persistă în greșeli.

- PLĂTEȘTI SPIRITUAL că ai ajutat o persoană care refuză să evolueze, să învețe, o persoană care NU A CONȘTIENTIZAT CEVA. Deci, din partea ta, a primit ceva nemeritat. Dacă i s-a explicat clar unde greșește, dar continuă așa, iar tu continui să o ajuți, vei deveni tu responsabil și pentru greșeala sa.

- PLĂTEȘTI ENERGETIC preluând la nivel subtil „murdăria” – respectiv problemele, din aura acelei persoane. Contactul dintre doi oameni, nu se termină la terminarea contactului fizic. Asa cum spune cunoscuta teorie ENTAGLEMENT, oricine a fost conectat SUFLETEȘTE cu cineva, va fi conectat cu acela întotdeauna, indiferent de timp și distanță. Acestea – distanța - fiind doar o iluzie creată de creierul uman! Acordarea atenției întărește conexiunea. Detașarea o aplatizează. Ea fiind încă valabilă, dar la un nivel mai redus, deci ne atinge mai putin, deseori foarte vag.

Ce înțeleg eu, prin ajutor indiferent de natura lui?

Ajutorul e UN DAR ENERGETIC ȘI INFORMAȚIONAL, e un schimb, e mai mult decât un bună ziua, dat unui coleg de servici, ori de club. Deci câmpurile voastre comunică, iar tu ai preluat la nivel subtil, energiile si problemele cuiva, care le are tocmai pentru că nu a înțeles ceva. Și nici nu e pregătit să înțeleagă. Pentru că:

- fie nu a ajuns la un anumit nivel spiritual, deci e necesar să treacă prin experiențe și lecții,

- fie și-a închis inima că așa vrea – deci e răuvoitor, încăpătânat, dar mai ales lipsit de iubire,

- fie are plăți karmice pentru că a făcut ceva greșit cândva, deci nu i se cuvine acel ajutor.

Și atunci pe cine putem să ajutăm?

În primul rând pe noi înșine. Ne putem ajuta dăruindu-ne timp de calitate. Adică, un timp petrecut frumos, și de folos. Fie pentru trup, fie pentru suflet. Mai exact, fiecare din noi e necesar să aibă timpul său în care face ce-i place, fie că-i place să citească, să umble prin mall, să bea o cafea cu prietenii, să se plimbe, etc. Dar și un timp dedicat creșterii spirituale, cărți, studii, cursuri, meditație. Astfel vei crește șii vei ști clar cine merită ajutorul și atenția ta.

A dărui e un lucru divin. Iar a dărui cui trebuie este minunat.

Deci nimeni nu trebuie să înțeleagă că dau sfatul de a NU dărui, ci de a NU dărui anumitor persoane, în anumite condiții, precizate exact.

Și dacă am spus ce e bine să ne dăruim nouă înșine, hai să vedem totuși CÂND ȘI CUI PUTEM DĂRUI TOTUȘI... NECONDIȚIONAT.

- când e vorba de copii ce au nevoie de acest ajutor, ei nu se poat ajuta singuri și pot fi învățați;

- în anumite cazuri, dacă e vorba de bătrâni ce nu se mai pot ajuta singuri – faci un act de caritate;

- când e vorba de oameni ce au nevoie de anumite bunuri, dar nu le obțin pentru că nu pot, și nu pentru că nu vor să muncească.

- când un om e inconștient psihic, bolnav, într-o situație grea și tu ești acolo – poți chema ajutoare;

- când te roagă un prieten – dacă nu e un prieten fals;

- oricând – DACĂ ACEL OM NU continuă și NU persistă în greșeală. Dacă vrea și face ceva, orice, ca să conștientizeze problema sa, DACĂ S-A ÎNDREPTAT, a înțeles problema și a demonstrat clar acest fapt. Atunci îl poți ajuta în continuare. Însă nu te încrede doar în promisiuni.

- când dăruiești oamenilor în cel mai gratuit mod ceva, așa cum fac eu prin site-ul meu. Cine înțelege și dorește să cunoască, să învețe, să aplice în viața sa, și să se schimbe, e liber s-o facă, iar darul e gratuit și necondiționat. Acest tip de dar... se întoarce într-adevăr, sub forma unei mai mari cunoașteri și sub formă de putere spirituală.

E bine să înțelegem că...

Iubirea, în sensul spiritual înseamnă EDUCAȚIE. Acea educație menită să te ajute să crești, să înțelegi, să conștientizezi, să ai curaj, să zbori, să dăruiești și să primești, să-ți înplinești menirea ta. Iubirea înseamnă CONȘTIENTIZARE și COMUNICARE, pe toate planurile și sub toate aspectele. Înseamnă bunătate, înseamnă a vrea binele, înseamnă empatie.

Iubirea înseamnă că conduci pe cineva spre LUMINĂ, mai exact spre adevăr, acel ADEVĂR OBIECTIV, atât sub aspect psihologic, cât și material și spiritual. Acel ADEVĂR despre care Iisus ne spune că ne va face liberi.

Aceea este adevărata iubire și... e cel mai frumos dar. Și da... iubirea și darul nu trebuie să fie condiționate de primirea la schimb a unui alt dar... ci doar de un comportament frumos, adecvat, și binevoitor. Dar mai ales, de schimbarea în bine, de armonie, de bucurie, împlinire și pace.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)