Home


Life is a journey

Life is a journey...

Era reclama unei agenții de turism și când o auzeam în trecut visam să călătoresc. Nu prea aveam cu ce și cu cine. Visam doar la călătorii îndepărtate, aparent imposibile pentru persoana mea. Acum când am făcut din călătoriile peste mări și tări un mod de viață, am înțeles adevăratul sens al acestor cuvinte. El nu se referă doar la acel tip de calatorii, numite excursii.

Suntem călători, prin lume și viață. Suntem mici călători ce aparțin clipei, printr-un univers imens ce aparține eternității.

M-am întrebat deseori care e scopul acestei călătorii?

Răspunsul e dezarmant de simplu: SCOPUL E EXPERIENȚA.


Atât?

Da.

Experiența îmbogățită, în sens pozitiv, adică EVOLUȚIA sufletului.

Cu cât sufletul nostru cunoaște diversitatea acestei lumi, cu atât interacționează mai înțelept cu el însuși și cu dumnezeul din noi. Devenim mai bogați pe zi ce trece, fie că ziua ce a trecut ne-am petrecut-o pe un țărm albastru scăldat de apele Oceanului Indian, fie că e una din acele zile în care ne-am dus la Obor să cumpărăm cartofi, roșii și ceapă. În fiecare din aceste clipe am interacționat cu oameni și mai ales am interacționat cu noi. Cu noi înșine. Am rulat gânduri, am simțit emoții provocate de ceilalți, am cunoscut sentimente nascute din vise, sau din amintiri, am fost observatorii scenariului vieții sau actori principali și din toate astea, conștient sau nu, am învățat. Despre noi, despre viață.

Și am folosit filtrul nostru subiectiv. Întotdeauna subiectiv. Niciodată obiectiv 100% oricât de înțelepți sau evoluați am fi. De aceea ni se spune în Cărțile sfinte să nu judecăm pe nimeni vreodată. Nu. Nu judecăm, dar avem dreptul de a ALEGE, cu cine mergem înainte pe cale. Însăși Carțile sfinte ne îndeamnă să fim selectivi, să avem grijă cui ne dezvăluim frumusețea sufletească, cui ne dăruim cunoașterea, cu cine alegem să conviețuim.

(nu dați perla la porci și bucate la câini... sau... dacă nu vă primesc și resping ceea ce propovăduiți, scuturați-vă și praful de pe picioare și nu mai intrati în casele lor... sau am venit doar pentru cei aleși...) Toate acestea au fost spuse de Însuși Iisus Hristos, apostolitor, deci elevilor săi și ne îndeamnă – printre altele - să fim atenți și selectivi, în privința tovarășilor de călătorie în viață.

Apoi m-am întrebat un lucru: de ce Creatorul vrea să experimenteze prin noi? Care e scopul acestei experiențe?

Răspunsul poate pare prea simplu, dar măreția lui Dumnezeu constă în simplitate, o simplitate măreață și uluitoare: scopul experienței este EXPANSIUNEA BUCURIEI.

M-am gândit atunci la JOCUL VIEȚII care nu ne oferă numai bucurii. Pentru că nu există ființă care să fi experimentat viața și să nu fi avut și supărări și necazuri. Mai mari sau mai mici, mai de durată sau trecătoare. Toți cunoaștem jocul dual al vieții. Și pe tot Pământul e asemenea.

Și tocmai acest joc dă sens bucuriei și o face să crească, să expandeze, să devină mai mare și mai puternică în sufletul nostru. Fiecare victorie în fața răului – inevitabil prezent în lumea aceasta NE FACE BUCURIA MAI MARE.

Care e scopul bucuriei atunci?

Raspunsul m-a uimit, dar e răspunsul pe care l-am primit eu și-l voi împărtăși cu voi. Bucuria nu are un scop. Bucuria este ÎNSĂȘI CELEBRAREA VIEȚII, e RECUNOAȘTEREA DIVINITĂȚII DIN CLIPĂ, din firul de nisip, din val, din mare, din frunza ce cade ruginie la picioarele tale sau din mugurul ce se ivește primăvara promițând viață. Bucuria clipei în care sufletul tresaltă fascinat de frumusețea stelelor, de măreția munților, de zâmbetul omului drag, această bucurie e celebrarea vieții și a divinității din noi și din tot.

Roata vieții nu are alt scop decît cel DE A SE ÎNVÂRTI. De a merge înainte prin timp, prin spațiu și prin suflet.

Și atunci cum putem face ca această bucurie să ne aparțină, să ne însoțească mereu, să fie prezentă în călătoriile noastre, sau mai simplu spus în călătoria vieții?

Călătorind am învățat că bucuria ne aparține tocmai când NU NE AGĂȚĂM DE EA. Apaține oceanului vieții și nu putem opri, ori controla valul acestui ocean. Fie că marea e albastră sau cenușie, agitată sau calmă, nici una din aceste stări nu durează o veșnicie. Iar filmul vieții rulează doar “pe înainte”, chiar dacă visul ne poate conduce uneori înapoi. Doar în vis. Pentru că viața e o călătorie cu sens unic.

Life is a journey...

Iar acest lucru este minunat.

De ce?


Călătoriile m-au învățat că în orice loc m-aș afla, mă vor însoți întotdeauna gândurile mele, emoțiile, amintirile, aptitudinile, atitudinile, caracterul și personalitatea mea. Ele nu se schimbă în funcție de tară, de loc, de oameni. Noi le stăpânim, noi le coordonăm, noi le facem vizibile interacționând cu ceilalți.

Ce e în mine NIMENI NU-MI POATE LUA.

Dar numai INTERACȚIUNEA CU CEILALȚI NE FACE MAI BOGAȚI.


Nu există aproape și departe în mod obiectiv. Există aproape și departe de visele tale, de dorințele tale, de sufletul tău. În India m-am simțit aproape de sufletul meu, în Mexic m-am simțit departe. Dar în ambele tări am fost EU.

Așa e și cu oamenii. Cu unii pot fi eu însămi, cu alții trebuie să port măști, cu alții poate e mai bine să tac.

Și totuși uneori vine un moment.... asezonat cu o lacrimă. Oare îl putem evita?

Nu putem. Deseori nu putem...


Din viața noastră pleacă oameni, unii spre călătoria lor în lumea nevăzutelor, alții... pentru că nu ne mai vor în sufletul lor...

Am învățat (cu greu) să trec peste acel moment în care călătorii se despart. În care fiecare își ia bagajul - și nu e vorba aici, doar de bagajul de haine – deseori e vorba de un bagaj emoțional, plin de emoții, experiențe, bunătate, răutate, vise, sentimente, temeri și clipe de interacțiune cu viața... miliarde...

Oamenii nu seamănă unul cu altul. Și știți de ce?

Pentru că sunt oameni pe care nu-i vei mai vedea niciodată, și nu-ți pasă. Oameni pe care ai vrea să-i mai vezi, și oameni de a căror prezență deja ai uitat. Oricum ar fi cuvântul NICIODATĂ, are ceva greu, artificial, inacceptabil. E antagonic cu cuvântul IUBIRE. Nu vi se pare?

Mie da.

Chiar dacă am învățat să trecem peste momentul bagajelor... întotdeauna există o speranță tainică în inima ta. Poate... Poate că pe unii din ei îi vei mai întâlni într-o altă călătorie, spre o altă destinație.

De aceea dă importanță clipei și fii conștient călătorule de faptul că...

TOTUL TRECE. Dar în acelați timp TOTUL RĂMÂNE ÎN INIMA TA.

Pe drum am învățat că există lucruri care contează și lucruri care niciodată nu vor conta.


Nu contează cum te percep ceilalți. Contează cum te percepi tu.

Nu contează cât de mult iubești. Contează cât și cum împărtășești lumii din această iubire. Cum o poți exprima.

Nu contează dacă ești singur sau înconjurat de ceilalți. Contează starea sufletului tău în dansul cu clipa.

Nu contează dacă ai înțelepciune sau ești prost. Contează ce faci cu înțelepciunea sau prostia. Și în ambele situații, alegerea este a ta.

Nu contează în ce tară trăiești, contează cum știi să construiești și să dai viață visului tău. Cât de mult îți dorești și cât insiști pentru asta.

Nu contează doar să ai bani, contează dacă ești suficient de creativ să-ți faci cu ei ție și celorlalți viața frumoasă, altfel degeaba îi ai.

Nu contează cât de frumos ești, contează lumina din ochii privitorului, de aceea când ea nu există, oricât de frumos ai fi, nu vei putea să o vezi.

Nu contează ce faci pentru ceilalți, oamenii oricum uită. Contează că ai făcut, iar Universul nu uită, totul rămâne scris în eternitate.

Nu contează vârsta, nu bătrânețea este menită să ne confere respect. Contează cât de mult ai înțeles viața, ce ai făcut cu ea, dacă ai purtat straiele bucuriei, sau ale autovictimizării.

Nu contează cât de măreț te crezi, contează cât de măreț ești cu adevărat.

Nu contează dacă oamenii te uită, contează să nu-l uiți nici o clipă tu pe Dumnezeu.

Și lista ar putea continua...

Dar mă opresc aici și vă las s-o continuați voi cu ce este pentru voi important.

Avionul a aterizat pe Otopeni. Călătorii își așteaptă bagajele. Au fost împreună o vreme, au vizitat locuri, au ascultat explicații, povești și istorie. Au simțit energia locurilor pe care nu se știe dacă le vor mai vedea, iar fiecare loc are energia lui atât de specială, au dormit în camere în care nu se vor mai întoarce niciodată, au mâncat mâncăruri specifice experimentând gusturi, culori și arome, au visat pentru o clipă visele unor ființe din ținuturi îndepărtate, au văzut, s-au bucurat, au obosit, s-au relaxat. Dar... a venit acel moment.... inevitabil, acel... THE END.

Călătoria s-a sfârșit.

În adâncul sufletului uneori se ivesc lacrimi... E un adio, sau un good bye?

Știm că într-o zi vom porni într-o altă călătorie. Împreună cu alți călători, cu alt avion, spre alte tărâmuri visate. Pe care din ei îi vom mai vedea? Cum va fi călătoria? Cât de mult ne va bucura inima? Cât de înțelepți vom deveni?

Călătorule prin timp, spațiu și viață, îți doresc în continuare călătorie frumoasă.

Și nu uita...

Indiferent în ce an suntem, în ce loc sau spațiu aparținând universului, vom fi întotdeauna CU NOI ÎNȘINE, de aceea e bine să știm că sufletul nostru are prioritate. Să învățăm să-l iubim, să-l ocrotim, să-l cunoaștem, să-i dăruim bunătate, bucurie și pace.

Iubește-ți sufletul. Învață. Experimentează. Bucură-te.

Life is a journey, deci...

Drum bun călătorule.

Și... nu uita: cea mai magică și excepțională călătorie e CEA SPRE NOI ÎNȘINE, spre dumnezeul din noi, spre spații spirituale neexplorate și spre acele taine ce le putem împărtăși în primul și în primul rînd doar cu noi. Acele taine pe care cuvintele cu greu le pot exprima.

Dumnezeirea?

Da, e scopul final.

Pregătește-te de drum călătorule. Vine un nou an, deci O NOUĂ ETAPĂ. E ne dă un nou imbold și puterea de a pune punct, de a ne regenera, de a urca pe o treaptă ce duce spre un nou început.

De aceea e bine să există ani, timpuri și anotimpuri.

Nu uita să-ți iei visele cu tine în bagaje și puterea de a le materializa.

Viața înseamnă experientă, înseamnă bucurie și expansiunea sufletului pentru a juca jocul infinit al divinității.

Călătorie plăcută în 2019!

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)