Creierul nostru si puterea lui magica descoperita de neurostiinta
Suntem o creație perfectă, însă nu cunoaștem decât în mică parte modul cum funcționăm. Totuși cercetările din ultima vreme au scos la iveală anumite taine ale alcătuirii corpului uman, din care reiese că Ceva, sau Cineva, spuneți-i cum vreți… Inteligența cosmică, Dumnezeu, ori Creator, a avut în vedere modul nostru de dezvoltare și evoluție, spre bine. Organismul nostru se simte bine atunci când gândim și facem bine, atunci devenim energici și sănătoși.
Și în plus de asta, ne merge și bine.
Astfel reiese că suntem setați să creștem spiritual, să fim buni, darnici și binevoitori.
În același timp organismul nostru trage semnale de alarmă prin probleme ale corpului fizic, când gândim în mod greșit, adică pesimist, negativist, ori agresiv sau când facem rău cu intenție. Atunci oganismul începe prin a ne da semnale de alarmă. Iar dacă le ignorăm, efectul se produce încet, dar sigur, organismul se distruge pe el însuși. De ce? Pentru că sufletul nostru este în pericol de a se autodistruge datorită unei agresivității prea mari, manifestate în această lume fizică. Sau datorită unei gândiri greșite. Ce înseamnă greșit? Păi... vorbim aici de victimizare, judecăți de sine sau de ceilalți, tristețe prelungită, rușine, frici devenite stil de viață, sau altfel spus, emoții negative. Atât agresivitatea asupra altor ființe, cât și agresivitatea contra noastră, nu ne sunt benefice, sub nici un aspect. Iar atunci suntem obligați să plecăm din această lume, pentru a salva sufletul, ce este considerat mai important de către Creator, decât acest trup trecător.
Vom reveni desigur într-o nouă încarnare, pentru a continua să învățăm. Cu forțe proaspete, în condiții noi, dar cu aceleași lecții sau mai bine zis roluri, experiențe, ce ne ajută să evoluăm.
ATENȚIE! Nu confundați ceea ce am spus mai sus cu recomandarea unei atitudini egoiste sau cu libertatea de a face rău, fără a ne culpabiliza. Toți greșim uneori, iar când greșim e bine să conștinetizăm ce-am greșit, adică să înțelegem și să ne schimbăm. Această atitudine ne e de folos, ea înseamnă evoluție. În schimb victimizarea, frica, rusinea si vinovăția NU.
Dacă am spune că omul este un bio-computer, atunci creierul – adică suportul material al minții – este procesorul central. Prin mintea noastră putem obține multe, și schimba multe în propriile vieți. Ne putem face bine sau ne putem face rău, indiferent dacă suntem conștienți de asta sau nu. Iar pentru a porni pe un drum, sau pe altul, fiecare are puterea să-și folosească liberul arbitru, marele dar, ce e ca o sabie cu două tăișuri dăruită de Dumnezeu omului.
Ne înbolnăvim sau murim înainte de vreme, dacă igorăm adevărul, în privința felului cum funcționăm, dar dacă îl știm, știm și că putem schimba ceea ce a fost rău. Putem transforma oricând răul în bine.
Cum?
Prin mintea noastră ne putem schimba schemele neuronale din creier, informațiile din ADN și traseul vieții noastre, adică liniile de destin.
Așa simplu?
Da și nu! Depinde de fiecare în parte. Schimbarea gândirii se face prin cunoaștere și înțelegere, și în plus de asta ieșirea din obișnuință necesită un pic de efort. Dar rezultatul există și e palpabil de cele mai multe ori.
Iată mai jos câteva din descoperirile mai recente ale cercetătorilor din care reiese că nu suntem alcătuiți întâmplător.
De aceea bine ar fi să înțelegem că avem în noi O PUTERE DIVINĂ, și prin ea ne putem oferi lucruri minunate, sub toate aspectele vieții, începând cu sănătatea, comunicarea, dar și cu starea noastră materială, spirituală și întreaga noastră viață.
Mintea ne schimbă genele…
O multitudine de studii experimentale și constatări ale cercetătorilor au ajuns la concluzia că mintea este un instrument foarte puternic prin care ne putem vindeca sau ne putem distruge.
Astfel, există dovezi că expresiile negative pot ÎNTRERUPE MANIFESTAREA GENELOR care reglează cei mai importanți centri de limbaj ai creierului. (zona Wernicke). O funcție esențială a ariei Wernicke este de a transforma stimulii senzoriali în reprezentări neuronale sub formă de cuante, astfel încât acestea să permită asocieri ce duc la înțelegerea SENSULUI UNUI CUVÂNT. (cam complicat nu-i așa?!?) Dacă folosim în exces cuvinte urâte, care conțin în ele informația agresivității la adresa noastră sau a celorlalți, atunci ceva… se activează și cu timpul ajungem să fim blocați, adică ne putem îmbolnăvi de afazie. Pacientul afazic nu mai este capabil să folosească limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gândirii. … Deci iată cum… natura încearcă să îndepărteze agresivitatea, s-o blocheze cumva.
De asemenea s-a constatat că limbajul agresiv DISTRUGE ANUMITE GENE menite să ne protejeze de stres. Dacă am avut de-a face cu un astfel de limbaj în copilărie, acest lucru poate conduce la dispariția abilității naturale a ființei de a se proteja de agresivitate, adică omul matur va manifesta teamă, depresie și neliniște în exces.
S-a mai dovedit că… doar ASCULTAREA UNUI LIMBAJ OSTIL, sau a unei persoane ostile care își expune părerile, are ca efect automat frământări negative care ne afectează creierul.
Dacă avem în vedere ASPECTUL POZITIV, s-a dovedit că, dacă ne concentrăm pe fraze și/sau cuvinte positive timp de 10 – 20 de minute zilnic, într-o stare de relaxare profundă, acest fapt NE POATE MODIFICA EXPRESIA GENETICĂ A CREIERULUI. Mai exact, din cercetările lui Harbert Benson de la Massachutts General Hospital, a reieșit că acest lucru are ca efect, ACTIVAREA GENELOR CE REDUC STRESUL.
Au fost de asemenea cazuri când S-AU REALIZAT VINDECĂRI numai prin CREDINȚĂ, vindecări până la nivel GENETIC.
Putem spune că nu întâmplător, e scris în Cartea sfântă că… la început a fost CUVÂNTUL… Adică informația, prin care Dumnezeu a creat tot.
Și noi putem crea și distruge ca și EL. Însă la nivel micro, adică la nivelul vieților noastre și uneori al celor din jur. Nu degeaba scrie în Biblie… “voi dumnezei sunteți”….
Modul de a gândi determină puterea noastră DE A ACȚIONA
Dacă ideile noastre sunt OPTIMISTE, POZITIVE ȘI DESCHISE POSIBILITĂȚILOR MIRACULOASE ALE VIEȚII, acest lucru STIMULEAZĂ ACTIVITATEA LOBULUI FRONTAL. Această zonă include centrii limbajului, care sunt CONECTAȚI DIRECT la cortexul motor, care are menirea să te mobilizeze să acționezi. Și vei acționa în sens constructiv.
Un alt aspect prin care modul de a gândi se reflectă direct în viețile noastre, este faptul că dacă ne concentrăm pe pozitivism NE MODIFICĂM PERCEPȚIA asupra lumii și vieții, ca efect al MODIFICĂRII FUNCȚIILOR LOBULUI PARIETAL. Astfel VOM ACȚIONA DIFERIT, față de cum am fi acționat dacă am percepe lumea acesta ca un loc urât, negativ și plin de pericole.
Cu timpul SE SCHIMBĂ și structura talamusului, ca efect al DORINTEI NOASTRE CONȘTIENTE DE A NE CONCENTRA PE CUVINTE, GÂNDURI ȘI ASPECTE POZITIVE ale vieții și astfel, datorită modificărilor din creier se schimbă modul de a percepe realitatea. Și implicit modul nostru de a ne mișca prin tesătura ei fină. Deci modul cum acționăm.
Religia și efectul asupra creierului
S-a constatat că atunci când ne rugăm cu voce tare se activează a anumită zonă din creier, iar când ne rugăm în gând se activează o zonă diferită. De asemenea rugăciunea făcută DIN FRICĂ, în sensul de “frică de divinitate” că ne-ar putea pedepsi, are UN EFECT NOCIV asupra creierului, în timp ce rugăciunea făcută DIN INIMĂ, și cu “iubire de divinitate”, are un EFECT POZITIV și de videcare.
Dacă nu este implicată EMOȚIA într-o rugăciune, deci credința și iubirea, atunci efectele constatate sunt minime.
Dacă însă alegi să îl CONTEMPLI PE DUMNEZEU. vei avea izbucniri de activitatea neuronală în diferite părți ale creierului. Si dacă faci acest lucru în mod repetat, VOR CREȘTE DENDRITE NOI ÎNTR-UN MOD RAPID, iar vechi asociații neuronale se vor deconecta. Astfel dacă un om ARE PREOCUPĂRI științifice sau religioase, creierul său SE VA SCHIMBA ÎN BINE și perspectiva lui asupra lumii și vieții va deveni alta.
Puterea IMAGINAȚIEI și a REPEȚIȚIEI
Fiecare SENTIMENT sau GÂND schimbă fluxul sanguin și activitatea electrochimică în creier. Prim simplul fapt al REMEMORĂRII unei amintiri, s-a constatat că SE SCHIMBĂ CONEXIUNILE în anumite circuite neuronale. Din acest punct de vedere, nu are importanță deci dacă trăim un eveniment sau doar îl gândim. Creierul îl va prelua CA ȘI CUM ar fi… REAL.
Personal cred că diferența există, iar realitatea are un impact mai mare pentru că ne poate scoate din tipare. În plus, dacă e doar imaginație, evenimentul va fi născut din experiențele noastre trecute și ghidat de propriul nostru gând parțial conștient. Dacă vom trăi o realitate, evenimentul va fi creat atât de noi cât și de ceilalți, va izvorî din subconștientul fiecărui personaj, iar puterea fiecăruia de a dirija acel eveniment, va depinde de… nivelul spiritual al fiecăruia. Realitatea având un impact mult mai mare și de durată.
Revenind la neurologie… Tiparele REPETITITVE în gândire formează CĂI NEURONALE PUTERNICE care sunt destul de REZISTENTE LA SCHIMBARE. De aceea trebuie să avem grijă ce conversații purtăm în mintea noastră, ce gănduri repetitive derulăm și… în loc de buruieni să plantăm, flori. Pentru că ele ne vor aduce bucurie.
Fii OBSERVATOR, nu judecător
A te plasa în pozitia de observator CONDUCE la TREZIREA CONȘTIINȚEI. Tehnica PREZENȚEI CONȘTIENTE, constă în a deveni continuu atent la schimbările ce intervin în conștiința ta. Acest fapt este O FORMĂ DE TREZIRE, deoarece activează puternic lobii frontali. In astfel de momente, SE INHIBĂ AUTOMAT acea parte a creierului care generează anxietate și stres. S-a constatat și că DACĂ MENȚII O ASTFEL DE STARE CÂND FACI CEVA – adică dacă ești 100% prezent observând (prin atenție și concentrare), nu doar că vei fi mai MULȚUMIT de munca ta, dar NU VEI MAI SIMȚI starea de oboseală.
În timp ce a fi observator NE AJUTĂ, după cum am arătat mai sus, JUDECĂȚILE GENEREAZĂ ANXIETATE, FURIE ȘI STRES, deci au un efect opus asupra creierului și implicit asupra trupului. Și… în fond ele nu schimbă nimica la omul judecat, ci ne afectează pe noi.
Ce să faci dacă totuși ceva te-a deranjat și gândurile copleșite de emoții rulează acel flux enervant? Să le lași să curgă, privindu-le ca un observator, fără să te judeci pe tine însuți. Vor curge până când… ceva din tine va spune STOP. Deci acum ȘTIU că lucrul acesta mă derajează, dar mai știu și că eu am ceva mai interesant de făcut.
Neuronii oglindă
Un studiu recent de imagistică neurală a demonstrat că gesturile mâinilor și vorbirea, își au au originea în aceeași zonă neuronală, zonă care se ocupă de limbaj. Această grupă de neuroni se pare că este mai… specială. Ea are capacitatea de A ACTIVA ÎN INTERLOCUTOR aceleași zone ale creierului. Din acest motiv au fost numiți neuroni oglindă.
Efectul?
Devenim o oglindă emoțională, dacă nu știm să ne protejăm.
Deci atenție la ce... și pe cine… ascultăm! Pentru că vom avea parte de emoțiiile acestuia.
Și mai interesant e că dacă între vorbele și gesturile unei personae NU EXISTĂ CONGRUENȚĂ, adică dacă ascunde ceva, forțând comunicarea prin gesturi studiate pentru A OBȚINE UN ANUME EFECT, atunci în creierul acelei persoane va apărea o DISONANȚĂ NEURALĂ, care se va reflecta și la persoana care urmărește acel vorbitor.
Deci… dacă te simți inconfortabil în prezența unei personae, înseamnă că te minte, sau că ascunde un anumit adevăr.
Tot așa cum prezența unei persoane calme, calde, sincere sau extrem de armoniase, va aduce în noi armonie, pace, și… o minunată stare de bine.
Paul Ekman recomandă un exercitiu interesant. Să stăm în fața oglinzii – unei oglinzi reale de data asta - și să afisăm diverse expresii faciale. El a descoperit că astfel de expresii declașază schimbări fiziologice, atât în corp, cât și în creier. Se pare că cea mai mică modificare a unui zâmbet poate transmite un alt mesaj.
Emitem… pe calea undelor cerebrale, fără să vrem, fără să știm
Cercetătorul Dean Radin de la “Institute of Noetic Science”, a constatat că gândurile unei persoane, FOCALIZATE ASUPRA ALTEIA aflată la distanță, produc modificări în conductibilitatea de la nivelul pielii receptorului, chiar dacă această persoană NU ȘTIE că aceste gânduri îi sunt adresate.
De asemenea s-a dovedit că PUTEM INFLUENȚA substanțele inerte, precum moleculele de apă ce se află LA O DISTANȚĂ CONSIDERABILĂ, chiar și pe partea cealaltă a planetei. Vorbesc aici de un experiment (altul decât déjà binecunoscutele experimente asupra apei ale lui Masaro Emoto), în care s-a demonstrat clar că gândul influențează apa, făcând-o să cristalizeze haotic când emitem ceva negativ, și să cristalizeze armonios când emiteam gânduri și cuvinte frumoase.
Și precum se știe deja omul conține… 70% apă.
Dar… telepatia a devenit ceva deja banal. Când cineva ne spune… “Tocmai mă gândeam la tine când ai sunat!” nu minte, ci chiar se gândea cu adevărat. Gândul conține atât informație, cât și energie, iar ele curg prin univers ca niște izvoare, ca niște mici fluvii. Sfori nevăzute de energie ne leagă.
Acestea se pot concretiza UNEORI într-un soi de entitate invizibilă, adică o prezență ce se face simțită, de către cei mai sensibili, oriunde în acest univers holografic. Și dacă simți uneori că… nu ești singur, s-ar putea ca lângă tine să fie… GÂNDUL CUIVA. Al cuiva aflat în viață, nu vorbim aici de o stafie.
Creierul CHIAR NU ȘTIE ce e real și ce nu
Dacă te simți în siguranță, creierul tău se simte în siguranță. Dacă te frămânți, INDIFERENT DACĂ PERICOLUL E REAL ORI NU, creierul se simte amenințat. Rezultatele cercetărilor demonstrează că talamusul – acea structură de forma unei nuci ce se află în central creierului și care transmite informații despre lumea înconjurătoare celorlalte părți ale creierului, ia de bună nu doar realitatea, ci și ceea ce ne imaginăm. El procesează gânduri, fantezii, la fel cum face cu sunete, mirosuri, senzații tactile. Adică el nu distinge între realitatea internă și cea externă. Senzațiile simțite de corp sunt aceleași, și dacă visăm că suntem cu cineva, și dacă chiar suntem, și dacă ne gândim la o lămâie și dacă o gustăm, și dacă te frămânți pentru temeri reale, și dacă ele sunt doar… imaginație. Și dacă te uiți la un film cu bătaie, și dacă vezi pe geam, sau asiști la o altercație în care nu ești implicat.
Asadar ALEGEȚI cu înțelepciune cuvintele, visele controlate și ceea ce vă imaginați, deci implicit emoțiile, deoarece pentru creierul tău sunt reale și adevărate, ca și tot ce ai trăit cu adevărat. Iar pentru sănătatea ta, asta contează.
Ce distruge creierul și implicit viața noastră?
Furia. Stresul. Anxietatatea. Cuvintele urâte. Amânarea.
Hormonii de stres ÎMPIEDICĂ HIPOCÂMPUL să creeze noi neuroni. Stresul grav chiar poate DETERIORA țesuturile cerebrale. Stresul ne poate împinge spre depresie.
În momentul în care o persoană exprimă fie și cea mai mică notă de agresivitate, ori negativitate, atunci negativitatea crește atât în creierul vorbitorului, cât și în cel al ascultătorului. Furia CREȘTE EXPONENȚIAL, iar acel lucru aduce prejudicii, nu doar relațiilor interumane, dar și creierului. Sunt afectate memoria, abilitatea de a evalua o situație, și acuratețea cognitivă.
La fel de distructiv este și SĂ ȚINEM ÎN NOI AGRESIVITATEA, FĂRĂ S-O EXPRIMĂM. Sau să avem în noi FURIE NECONȘTIENTIZATĂ. Aceste lucruri pot conduce la distrugerea centrilor de reglare a emoțiilor din creier.
Dar atunci ce putem face cu agresivitatea?
- Putem face sport, pentru că mișcarea are menirea de a descărca acea agresivitate.
- Putem merge la un psiholog, care să ne asculte cu răbdare problema.
- Putem și mai simplu să O OBSERVĂM, să o acceptăm ca făcând parte din viață (doar nu trăim într-o lume perfectă, mai are mult omenirea până acolo...), să nu emitem judecăți, și fiecare gând negativ să-l reformulăm dându-i un sens pozitiv. Chiar se poate! Însă e nevoie de 3-5 gânduri pozitive, pentru a contracara un gând negativ, spune psihologul Barbara Fredrickson.
Și... ar fi benefic din punct de vedere energetic, dar și spiritual – karmic – ptr că tot răul făcut NI SE ÎNTOARCE să ținem cont că....
Există neuronii oglindă, deci, dacă nu vrem să ne transformăm ÎN AGRESORI PSIHICI, e bine să ne povestim întâmplările negative atunci când ne-am mai calmat, să le povestim DEGAJAT, să le povestim ca fapt divers, asta dacă nu suntem capabili să le lăsăm undeva uitate într-un colt.
Deci nu acceptați să fiți COȘUL DE GUNOI PSIHIC AL NIMĂNUI, mai ales dacă acea persoană emană o agresivitate puternică. Cu siguranță veți fi afectați, la nivel de creier și implicit trup. In termeni spirituali acest fapt se numește VAMPIRISM.
Într-un caz de supărare, ori situație neplăcută, RUGĂCIUNEA e cel mai bun remediu. Dumnezeu ne ascultă, ne ajută, ne vindecă, fără a fi deranjat. Deci nu vă agresați prietenii, ei... n-au nici o vină pentru problemele voastre.
AMÂNAREA este o formă de vorbire interioră distructivă, uneori conștientizată, alteori nu. Ea provine din teama de eșec, din subevaluare, din lipsă de încredere în sine, ori lene uneori. Iar acest discurs interior ne scade energia și ne poate conduce la rezultate slabe, sau confirmări ale temerilor.
Tehnici de refacere și de a produce schimbări
Cuvintele și gândurile pozitive PUN ÎN MIȘCARE CENTRI DE MOTIVAȚIE AI CREIERULUI și pun în mișcare acțiunile bune. S-a demonstrat că unele cuvinte, precum PACE și DRAGOSTE au efecte rapide. Ele au puterea de a SCHIMBA MODUL DE EXPRIMARE AL GENELOR în creier și în corp, pornindu-le și/sau oprindu-le, scăzând astfel anxietatea și stresul. Ele liniștesc centri emoționali ai creierului.
De asemenea s-a constatat că VIZUALUL INFLUENTEAZĂ AUDITIVUL, deci pentru a te simți bine, folosește imagini frumoase, privește-le sau imaginează-ți-le.
RESPIRAȚIA, ATENȚIA, RUGĂCIUNEA.
RESPIRAȚIA REGULATĂ are efect asupra centrilor care controlează emoțiile și percepțiile senzoriale.
ATENȚIA FOCALIZATĂ construiește noi circuite neuronale, care o dată stabilite vor activa automat acele părți ale creierului care implică activitate motivațională. Cu cât mai des cu atât mai bine.
RUGĂCIUNEA ȘI/SAU MEDITAȚIA făcute în mod repetat schimbă activitatea sinaptică la capătul unui neuron, și în timp se ajunge LA SCHIMBAREA STRUCTURII CELULEI. Astfel de schimbări, schimbă tot, pentru că informația se raportează altfel, și așa sunt modificate și alte părți ale creierului.
În concluzie…
Avem în noi puterea de a ne oferi bucurie, sau tristețe, sănătate sau boală, iubire sau ură. Toate aceste lucruri nu mai sunt doar… povești spirituale ori religioase ( oare de unde or fi știut strămoșii noștri aceste adevăruri!) ci sunt adevăruri dovedite de noile cercetări.
Creierul este doar un suport pentru minte, în fond el e o creație a sa. Iar mintea… mintea e ACEL CEVA ce izvorăște din suflet… iar sufletul… sufletul e lăcașul divinității din noi.
Prin mintea noastră ne putem deschide porțile sufletului pentru a lăsa divinitatea să ne conducă ființa și viața, pentru a ne modifica genele și creierul în bine, pentru a fi împliniți… ori putem să NU facem asta. În fond… avem libertatea de a alege…
Totul de depinde de noi.
Carla von Vlad
Bine ai venit!
Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI
Toate cele 5 carti la 100 lei!
PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.
Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.
Despre mine
De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită.
continuarea AICI
Program cursuri reiki si seminarii
MOMENTAN NU SUNT CURSURI!
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.
De ce sa faci reiki?
Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI
Codul secret al amerindienilor
Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI
Terapia iertarii - metoda Kahuna
In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI
Din tainele vietii...
In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI
Binecuvantare
Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.
Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.
Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer.
(continuare)