Home


Despre post si rolul sau

Postul “Când organismul se ocupă cu extragerea energiei din hrană, se îngreunează transformarea altor forme de energie.” (S.N. Lazarev – clarvăzător rus)

În primul rând postul este o purificare a organismului de toxinele din alimente, deci este benefic pentru sănătatea trupului. Însă există și oameni care tocmai din cauza unor probleme de sănătate nu pot tine post, dar asta e un alt subiect. Ca să ții post este nevoie de VOINȚĂ, deci de STĂPÂNIRE DE SINE. Biserica spune: DAI VOINȚĂ, IEI PUTERE. E vorba de puterea spirituală. ADEVARAT. De ce? În plan divin acest lucru înseamnă îndepărtarea de LUMESC, de plăcerile lumești, în primul rând de plăcerea de a mânca.

Până aici totul este OK și clar pentru toți. Problemele de aici încolo încep: mai sunt și alte plăceri lumești de care trebuie să te detasezi, printre care este chiar și dorința ori dorințele pentru care ții post. Da, chiar dacă e numai aceea de a te purifica, de a primi iertare, de a obține un anume lucru, sau de a schimba ceva. Dacă ne OBSEDEAZĂ scopul, nu e de bine, deoarece ne construim un idol, iar idolii vor cădea. Țelul devine idol în planul subtil, iar din punct de vedere energetic subtil, omul își ia energie… de la țel (sau din viitor, dacă e obsedat de acesta). De aceea țelul suprem al fiecăruia trebuie să fie cunoașterea lui Dumnezeu, iubirea SA și conexiunea cu EL.

DETAȘAREA este una din modalitatile NECESARE pentru împlinirea unei dorințe (fie ea chiar și aceea de a creste spiritual, asa cum am spus deja). Să nu confundăm însă detașarea cu renuțarea. Sunt două lucruri diferite. O diferență subtilă ce necesită un reglaj fin al sufletului, un joc al gândului și emoției. Da, necesită exercițiu și o anume cunoaștere. Și uneori sfatul cuiva ce a experimentat asta.

Și fiindcă veni vorba, in funcție de câte zile de post NEGRU ții, poți trece peste anumite entități din lumea nevăzutelor. Deci puterea spirituală crește. Iar asta e partea aceea a postului CARE NU ARE TREABĂ CU SMERENIA, ci cu PUTEREA SPIRITUALĂ obținută așa.

Dar sa revenim… CONTEAZĂ:

- pentru ce ții post;

- cum gândești în timpul postului;

- ce faci în timpul postului;

1. - pentru ce ții post;

Dacă este benefic, scopul pentru care ții post, asta va ști și va judeca doar bunul Dumnezeu. Scopul poate fi benefic sufletului sau nu. EL știe. Benefică pentru suflet, deci pentru evoluția spirituală, este apropierea de Dumnezeu prin IUBIRE. Această iubire nu înseamnă un anume lucru exact, ci orice actiune ce intră pe o linie de viață ascendentă spiritual. Conștientizare, înțelegerea legilor vietii, iertarea, acceptarea anuimtor situații ce nu le putem schimba, schimbarea altora ce ne stau în putere, bucuria clipei, și mai ales trăitul în PREZENT. Toate acestea te ajută să înțelegi iubirea și să o aplici ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI. O astfel de acțiune poate fi benefică sufletului imediat, dar mai ales, pe termen lung.

Există post pentru iertarea păcatelor – cu acestă intenție declarată. Plătești astfel, PRIN SUFERINTA POSTULUI și NU prin alte întâmplări și necazuri, o greseală karmică, alegi asta benevol.

Există post pentru împlinirea unei dorințe – dacă există și credință, sunt sanse mari ca aceasta să se împlinească. Dacă dorința nu e benefică sufletului sau nu a sosit timpul pentru realizarea ei POSTUL NU VA PUTEA FI ȚINUT.

Există post pentru sănătate, pentru purificare spirituală, pentru ștergerea karmei de neam, pentru stergerea unei anume greșeli persoanle, și pentru a altă persoană – lucru ce nu îl recomand, dar care, totuși se poate.

2. - cum gândești în timpul postului;

Dacă gândești de rău în această perioadă, atunci energia ta fiind crescută datorită lipsei hranei, răul se amplifică, deci postul îți dăunează.

Dacă îți crește orgoliul – crezând că ești mai grozav că țin post, ori ești superior ceilorlalți - iarăși este rău. Dumnezeu te va smeri prin diverse actiuni și situații.

Dacă te lauzi că ții, iarăși nu este bine, este tot un soi de orgoliu… Nu mai e între tine și Dumnezeu, e între tine și ceilalți. Este precum pomana dată ca să te vadă ceilalți, ți-ai luat plata de la oameni.

3. - ce faci în timpul postului;

Dacă ții post și nu te rogi, e doar o purificare trupească, benefică de cele mai multe ori. Mai scapi și de niste kg în plus… deci e OK, dar e altceva, nu post, ceva ce poate fi numit corect… detoxifiere. Postul implică spiritualul, deci conexiunea cu Dumnezeu.

CUM E UN POST TINUT CORECT?

- să ierți și să te ierți;

- să nu ții supărare pe viață, soartă, Dumnezeu;

- să nu te agăți de trecut sau să fii obsedat de viitor;

- să nu te lauzi cu postul;

- să nu te plângi de post;

- să nu spui decât dacă și când e absolut necesar;

- să te rogi zilnic, pentru a te conecta la energiile subtile de vibrație înaltă;

- să gândești pozitiv în toată această perioadă, deci un control strict al gândurilor e necesar;

- să nu fii obsedat de rezultat, dar să-ți afirmi – față de Dumnezeu - scopul postului și intenția;

- să nu bârfești, critici, judeci, pentru a nu te încărca de problemele altora, ci să privești viața detașat;

- să nu forțezi organismul, ci să ții doar în limitele unei stări de bine;

- să te abții și de la fumat, nu doar de la mâncare. Fumatul afectează nu numai sănătatea trupului, ci mai ales câmpul auric și implicit protecția energetică a persoanei;

- să te abții pe cât posibil de la a face sex, deoarece energiile sexuale sunt energii subtile, energii creatoare, ce prin abținere pot fi transmutate spre beneficiul vieții și destinului;

- postul negru e cel mai benefic, apoi cel ortodox, adică fără lapte și ouă cum este cel catolic.

- să ții cont că primele zile sunt mai grele, după aceea postul devine obișnuință.

DE CE E BENEFIC SĂ ȚINEM POST?

Prin postul ținut corect, corpul se detoxifică, energia creste și devine puternică și pură, chakrele se echilibrează, câmpul auric se purifică și se mărește, deci ne crește protecția energtică, sufletul se eliberează de multe probleme, plătim unele păcate karmice. Altfel spus devenim mai usori, trupeste și sufleteste, ne putem întări CREDINȚA și mai ales VOINȚA, putem trece peste anumite entități spirituale, ce nu se vor mai hrăni cu energia noastră și nu ne vor mai putea direcționa, ori controla din astral.

DECI POSTUL FOLOSESTE MAI MULT CELUI CE ÎL TINE, NU ÎNTREGULUI… din care toți facem parte, ce-i drept. DIN ACEST MOTIV, IMPORTANT PENTRU EVOLUȚIA SPIRITUALĂ nu este doar postul ci mai ales IUBIREA FAȚĂ DE SEMENI, NATURĂ ȘI VIAȚĂ, ÎNTRAJUTOREA CELORLALTI, ȘI CUNOAȘTEREA sprituală și a textelor sfinte CE NE APROPIE DE DUMNEZEU.

IMPORTANT este să NE IUBIM și pe noi însine, pentru că dacă suntem echilibrati interior putem fi de folos și celorlalti.

Există însă NECESITATEA ABSOLUTĂ de a conștientiza toate cele de mai sus… altfel POSTUL nu e decât ORGOLIU. și sigur�� mai sunt și altele de spus, insă eu acum mă opresc aici. Eu doar v-am reamintit ceea ce cu siguranță știați.

Cea mai benefică perioadă de post este primăvara, când se crează viitorul în plan sufletesc, când destinul se poate schimba, când sufletul este mai sensibil și energiile mai puternice. Poate nu întâmplător biserica recomandă să ținem post primăvara înaintea sărbătorii pascale. Îl ținem pentru noi, nu pentru a face pe plac divinității, nu uitați.

O zi frumoasă și multă iubire în suflete! Și… pentru cei ce aleg asta… post ușor!

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)