7 atitudini benefice pentru viata
Viața e frumoasă, dar complicată, și poate că dacă n-ar fi astfel, nu doar că ne-am cam plictisi pe acest Pământ, dar n-am evolua. Căutăm fericirea și credem că Dumnezeu ar trebui să ne dea o viață lipsită de probleme și conflicte, însă tocmai conflictul este motorul evoluției noastre ca suflete, pentru că fără conflict lucrurile s-ar desfășura lin, dar n-am avea motive să devenim mai buni, mai înțelepți, mai frumoși, și mai aproape de adevărul divin. Pentru că doar fiind mai buni și pătrunzând tainele vieții putem depăși un conflict, putem să rezolvăm cu bine o situație, putem să obținem ceea ce ne dorim.
Conflictul ne cere deci, să evoluăm. Asta, dacă avem acel minim de înțelepciune ce ne va determina să căutăm unde trebuie, fără să cădem în cele 3 păcate cu efect distructiv, sau altfel spus fără să adoptăm atitudini negativiste.
Cele 3 sunt atitudini negative ce ne împiedică evoluția sunt:
- deznădejdea, sau altfel spus credința falsă cum că dacă am pierdut o dată, totul e pierdut, sau vom pierde mereu;
- învinovățirea celorlalți, respectiv credința că ceilalți sunt vinovați pentru ceea ce ni s-a petrecut, și nu noi pentru că n-am știut să gestionăm o situație, n-am știut să-i punem punct la timp, n-am avut curaj să fim noi înșine, sau suficientă inspirație și/sau încredere în noi sau în viață.
- indolența, sau resemnarea, ce constă în credința că nouă „nu ne este dat” să fim fericiți și atunci ne putem mulțumi cu o viață banală, lăsând timpul să trecă pe lângă noi și irosind un potențial foarte bun, ce stă ascuns în fiecare din noi.
De aceea e bine să înțelegem că Dumnezeu conține ambele fețe ale vieții, atât ceea ce numim „bine”, cât și ceea ce numim „rău”. Un rău aparent, pentru că în fond el este „sămânța binelui”, pentru că are rolul de a „ne trezi” și de a ne determina să privim mai atent în noi înșine și în jurul nostru, de a ne schimba atitudinea. De noi depinde să-l depășim, să învățăm să devenim mai buni, pentru a urca treptele, ce ne vor conduce dincolo de ceea ce numim „rău”.
Iată acum câteva sfaturi simple, în privința atitudinii pe care este benefic s-o adoptăm atunci când suntem în fața unui conflict fie real, fie imaginar. Sau altfel spus în fața unei probleme a vieții.
Pentru că prin „conflict” nu înțeleg neapărat, ceartă, dispută, război, ci o situație problematică, o situație ce ni se pare greu se rezolvat din diverse motive, reale sau de cele mai multe ori, imaginare. Adică prezente doar în mintea noastră și deseori create de ea.
1 - nu fă presupuneri, mai bine comunică;
Intuiția ne ajută deseori, și eu sunt omul ce-i sfătuiesc pe toți să o asculte și să se bazeze pe ea, însă uneori ea ne poate juca feste. De fapt, nu intuiția e cea care ne joacă feste, ci emoțiile ce o bruiază, mai exact fricile ce-și aruncă plasa peste ea.
Ne putem înșela cel mai adesea în două cazuri:
- fie când ne dorim prea mult un lucru, și tocmai datorită dorinței prea mari apare și teama de-a nu pierde.
- fie când am mai trecut prin o situație asemănătoare și am pierdut, iar experiența ne spune că dacă am pierdut o dată, putem iarăși pierde. Nu este adevărat.
Deci, verifică, nu presupune. Verifică prin comunicare, starea unei situații. Comunicarea este un lucru firesc și deseori eliberator. Indiferent de rezultat.
2 - nu dărui celor ce-ți dispretuiesc darul;
Vrem să fim buni, și să dăruim, cu scopul de a face bine, și cu dorința secretă, și uneori neconștientizată de a primi și noi la rândul nostru ceva, indiferent de unde și sub ce formă. Prin „dăruire” înțeleg aici nu doar un dar material, ci și atenție, timp, cunoaștere, iubire.
Cei care nu sunt pregătiți să primească, nu doar că nu vor aprecia darul, dar primind își vor crea o falsă părere despre ei și despre viață. Vor crede că totul li se cuvine, le va crește orgoliul, și în plus, nimic nu vor învăța. Nu vor înțelege nimic din darul acela.
Dincolo de acest fapt, riscăm să cădem în depresie, datorită atitudinii lor. Vom putea crede că nu suntem suficient de buni, ori că nu avem noroc, ori că divinitatea nu ne primește darul, dăruit oamenilor. Dar nu este așa. Singura noastră greseală e că am dăruit cuiva, ce nu era pregătit să primească. Da, prea mult entuziasm strică! Uneori.
A face fapte bune, este desigur benefic, dar nu întotdeauna „a da” este o faptă bună, ci uneori e o hrană a propriului ego, o chestiune de orgoliu, sau o atitudine ce maschează o dorință.
Benefic este să ținem cont de ceea ce scrie în Vede, cartea sfântă a hindușilor, și anume de faptul că „darul murdar”, adică cel dat cui nu trebuie, nu ne va fi de folos, nici nouă, nici celui ce i s-a dat. Dimpotrivă, el se va transforma în rău.
Sau poate mai pe înțelesul nostru, ar fi bine să ținem cont de spusele lui Iisus ce ne sfătuiește astfel: „Nu da unui om pește, mai bine învață-l să pescuiască”. Da, pentru că el dacă va fi dispus să învețe, vei ști, și el însuși îți va cere asta, și vei vedea cum știe să folosească cu bucurie darul.
3 - dacă ești furios, frustrat sau mânios, exprimă-te și apoi detașează-te;
Nu, nu ține în tine aceste emoții și energii agresive. Pentru că ele îți vor distruge câmpurile energetice și dacă le menții mult timp, se vor instala în corpul fizic și se vor transforma în boli.
Dacă cineva te-a rănit spune-i. Însă în așa fel încât să nu amplifici conflictul. Spune-i și eliberează-te. Dacă nu ai cum să faci asta, din diverse motive, spune-i-o atunci în astral, adică doar imaginează-ți că faci asta, însă clar, simplu, concis, apoi uită. Detașasă-te.
Uneori e bine să plângi, să țipi sau să spargi farfurii, doar astfel vei elibera energiile. Uneori e bine să dansezi nebunește, alteori să alergi sau să faci box. Totul pentru a-ți consuma energiile agresive. Dar fără înțelegere ele vor reveni, mai ales dacă problema e una de suflet.
Iar atunci, nu te forța niciodată să ierți, dacă în tine mai există conflictul. Energiile acelea nu se pot tranforma rapid în iubire. A te forța implică un mare consum energetic. Lasă timpul să acționeze. Însă în clipa în care nu mai simți furia, iartă, sau măcar renunță să te mai gândești. Mai simplu e atunci când înțelegi cauzele pentru care a acționat un om într-un anume fel, chiar dacă nu ești de acord cu ele. Fiecare vede viața din perspectiva sa,
și acționează conform nivelului său de dezvoltare spirituală și de inteligență.
4 - nu cere lui Dumnezeu ce meriți, ci cere un strop din iubirea lui Dumnezeu;
Uneori credem că merităm ce-i mai bun. Sau că nu merităm nimic. Însă nici una din atitudini nu e corectă. Aici suntem la o școală. Dacă suntem aici, înseamnă că nu suntem perfecți. Dacă nu suntem perfecți, avem în noi încă lecții, încă dorințe ce uneori ne depășesc puterea energetică sau spirituală.
Mulți însă cred că ei merită tot. Fac împrumuturi la bănci și își cumpără lucruri peste puterile lor. Însă ajung în situația în care nu mai își permit să le plătească. La fel e și în iubire deseori, și în privința profesiei, și în multe aspecte ale vieții.
Nimeni nu știe în mod real ce ascunde karma sa, care nu e altceva decât un joc al echilibrului, și nici ce merităm sau ce nu. Însă pentru fericire e bine să luptăm, chiar suntem datori. De aceea, e bine să știm că există un singur lucru ce ne poate fi sursă a tot. Sursă, uneori, și a ceea ce încă nu merităm.
Iar această sursă este iubirea lui Dumnezeu. Singura iubire de pe planeta asta care este necondiționată. Doar El poate iubi necondiționat, noi ne amăgim că putem. Însă pentru a obține ceea ce nedorim de la El, e neceasar să cerem, să insităm și să ne străduim să-L iubim. Desigur atât cât putem.
De aceea e bine să-i cerem lui Dumnezeu să ne dea nu pentru că merităm, ci pentru că El este bun, generos și iubitor. E ca și cum am cere un credit, iar singurul credit corect e cel cerut lui Dumnezeu. Dacă știe că nu-l putem plăti, nu ni-l dă!
5 - nu căuta să convingi pe nimeni de adevărul tău;
Puțini oameni sunt atât de empatici, atât de înțelepți și de buni psihologi, încât să înțeleagă o altă ființă umană. De fapt nici aceștia nu înțeleg chiar tot. Pentru că fiecare ființă e creată să vadă viața prin ochii experiențelor sale. Suntem subiectivi într-o proporție mai mică sau mai mare, oricât de înțelepți am fi. Fiecare înțelege lumea și viața conform cunoașterii sale, conform nivelului său spiritual.
Există aici două situații ce le am în vedere:
- Când cineva vrea să învețe ceva de la altul învată. Dacă nu, nu-l poți forța. Nu va înțelege nimic, pentru că interesul său este setat pe altceva.
- Când ești într-un conflict cu cineva, acela rareori este atât de inteligent și înțelept să asculte, să studieze, și să dorească să înțeleagă și punctul tău de vedere. De obicei el este foarte setat pe părerea sa. Și orgoliul, încăpătânarea și dorința de a câștiga, îl fac să nu vadă lucrurile din perspectiva altcuiva, cu atât mai puțin a celui pe care îl consideră, dușmanul sau rivalul său. Și asta indiferent de partea cui e adevărul. Pentru că există și un adevăr obiectiv.
A căuta în astfel de situații să convingi oamenii, nu e decât energie risipită și pierdere de timp.
6 - nu crede în schimbările aparente, ci ai curajul să privești adevărul în ochi;
Mulți oameni, dorind să obțină ceva, își schimbă față de cineva anume atitudinea. Îți apare schimbat, deseori purtând straiele în care știe că dorești tu să-l vezi. Nu e decât o aparență. Deseori oamenii care au avut mult timp o anumită atitudine, mai exact un anume obicei, (de exemplu cel de a înșela, cel de a minți, cel de bea, de a fi leneș, de a fi agresiv, etc), vor veni le tine și-ți vor spune cu un zâmbet fals: „m-am schimbat”. Nu-i crede. Lasă viața să-ți demonstreze asta.
Oamenii se schimbă în timp. Personalitatea nu se schimbă, se modelează datorită experientelor de viață, în funcție de caracterul omului. Caracterul este dat de un complex de factori: inteligență, credințe, experiențe, interese, nivel spiritual, dorințe.
Lecțiile vieții, mai exact întâmplările neplăcute prin care trecem, ar trebui să aibă acest efect: să ne învețe, să ne schimbe, să ne transforme în ființe mai bune și mai înțelepte. Uneori chiar au acest efect. Dar și atunci oamenii se schimbă în timp. Ori se schimbă datorită unui șoc psihic. Important e cum se schimbă, și în ce.
Schimbarea unui om are două faze:
- prima, e cea în care oamenii se descoperă pe ei înșiși, dacă cumva au trăit altfel decât așa cum sunt ei, întâi devin ei, și poți vedea astfel fața
lor reală, mai bună, sau mai rea, decât cea pe care o știai.
- a doua, e cea în care omul cunoscându-se, se cizelează. Înțelege ce-i place și ce nu, la el însuși. Crește. Dacă alege asta. Însă uneori pentru o astfel de alegere e nevoie de secole. Uneori alegerea nu se face, iar omul orbit de orgoliu își distruge sufletul și se îndepărtează de Dumnezeu.
7 - ascultă un singur glas când ai de luat o decizie, glasul tău;
A cere sfaturi și a ne discuta problemele cu ceilalți este ceva firesc. Și zic eu chiar benefic, însă numai uneori. Benefic pentru că astfel ne descărcăm sufletul, prin simplul fapt că vorbele au această menire, de a ne elibera. De aceea s-a invetat meseria de psiholog. Poate pentru că iubirea s-a răcit și „meseria” de prieten real, a devenit ceva rar.
De ce numai uneori e benefic? Deoarece, chiar dacă celalalt ne vrea binele, doar noi știm ceea ce ne dorim cu adevărat. Inima noastră știe. Știe și ce ne este benefic. Sufletul are în el un program cu care a venit aici pentru a-și depăși lecțiile. Sufletul are și capacitatea de a accesa acest program, atunci când stă în liniște, pace și atenție. Ceilalți ne pot sfătui din perspectiva vieții și a cunoașterii lor. Dar ei, ne pot deturna deseori de la calea cea mai scurtă ce ar conduce spre rezolvarea destinului nostru.
Unii ne sfătuiesc din iubire, alții ne sfătuiesc din invidie, însă numai Dumnezeu ne poate sfătui din adevăr.
Atunci când un psiholog, sau maestru spiritual, își spune părerea, dacă i-o cerem, nu e ceva rău. Cu condiția ca apoi să te îndrume la acele exerciții, sau tehnici prin care te poți cunoaște pe tine. Doar atunci el este un bun psiholog. Dacă nu face asta, e el însuși în intuneric, și ar fi bine să te îndepărtezi de el.
Toți avem soluțiile în noi, încă din momentul în care am considerat că avem o problemă.
În concluzie…
Acestea fiind spuse, sunt conștientă că ar mai fi multe de spus, și nu doar aceste atitudini ne ajută în viață. Dar am ales să vorbesc aici, acum despre acestea.
Și… încă ceva. Să nu uităm nici o clipă că viața e frumoasă și mai ales interesantă. Că evoluăm prin conflict, dar acest lucru este pe cât de necesar, pe atât de trecător, în viața noastră, dacă știm să adoptăm o bună atitudine.
Să nu uităm că viața ne oferă multe, dar dacă primim sau nu bucuriile ei, depinde de noi. Și mai ales, să nu uităm nici o clipă, că avem un singur suflet, și el este cel ce ne va însoți veșnic. El a venit aici să învețe, să evolueze, și numai înțelepciunea e fiica cea bună a iubirii, care știe și poate tot.
Deci acționează prin prisma înțelepciunii.
Iubirea e calea cea mai simplă pentru a păși cu pași repezi pe acest drum, numit evoluție. Dar pentru a înțelege iubirea, e necesar să ne dorim cu adevarat să evoluăm.
Carla von Vlad
Bine ai venit!
Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI
Toate cele 5 carti la 100 lei!
PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.
Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.
Despre mine
De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită.
continuarea AICI
Program cursuri reiki si seminarii
MOMENTAN NU SUNT CURSURI!
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.
De ce sa faci reiki?
Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI
Codul secret al amerindienilor
Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI
Terapia iertarii - metoda Kahuna
In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI
Din tainele vietii...
In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI
Binecuvantare
Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.
Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.
Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer.
(continuare)