Home


Intrigile – uneltele diavolului

Intrigile – unealta diavolului Imaginează-și că ai avut cândva o prăjitură preferată? O prăjitură atât de bună încât atunci când o mâncai simțeai bucurie, pace și uitai de toate grijile lumii. Și după masă te simțeai bine, sătul și fericit. Nu-ți trebuia nimic altceva. Era momentul ăla bun, cu urmări relaxante. Te duceai la aceeași cofetărie și ți-o ofereai când și când. Apoi într-o zi prăjitura nu a mai avut același gust. A devenit searbădă, parcă îi lipsea ceva, ori i se adăugase un ingredient ce strica acel gust minunat. Ți-ai spus că poate... „s-a întâmplat”, că... data viitoare prăjitura va avea iar gustul ce te teleporta în Rai. Și totuși, ai constatat că gustul n-a revenit, dar totuși s-a schimbat iar, e mai aromat, dar acea aromă strigă tare a artificial și nu-ți place. După ce-ai mâncat te-ai simțit dezamăgit, ai avut o stare neplacută și în cele din urmă te-ai enervat pe cofetar. Ce naiba a făcut cu acel lucru bun!?!

Aveai să afli cumva că bucătarul a schimbat rețeta, pentru că așa i-a spus cineva. I-a spus că e la modă alt gust, că trebuie să folosească anumite ingrediente care vor amplifica aromele, apoi altcineva i-a spus că trebuie să schimbe cantitățile și să adauge culoare, fie ea și artificială, așa se va vinde mai bine. Un altul i-a spus că ar trebui să schimbe forma prăjiturii, și să-i adauge ceva mai mult sirop. A ascultat de toți, până n-a mai rămas nimic din rețeta aceea originală. Rețeta originală era rețeta lui, și era inspirată.

Deseori așa e și cu oamenii, își schimbă felul lor original și inspirat de planul divin și trăiesc sub influența anumitor “binevoitori” și astfel totul se schimbă, relația cu ei își pierde charmul inițial, pentru că pur și simplu nu mai a rămas mult din sufletul lor. Simți că ceva s-a schimbat, că originalul a plecat undeva. Acel om “nu mai e el” în relația cu tine, a devenit un amestec al personalităților acelora care i-au ocupat sufletul, sau altfel spus l-au influențat.

Schimbarea e firească, dar nu astfel...

Toți ne schimbăm și evoluăm cu timpul, însă eu vorbesc aici de schimbări rapide, nejustificate și dezamăgitoare. Toți avem modele de la care învățăm, autori preferați, ori vreun prieten cu o experiență mai mare care ne ghidează uneori.

Însă multe relații s-au făcut praf, din cauza intriganților, a acelora care au dat sfaturi necerute, provenite din propriile frustrări, ori din răutatea, ori invidia pe cel... sfătuit astfel.

Dacă prăjitura e RELAȚIA, iar bucătarul e SUFLETUL, ar fi bine ca pentru a păstra gustul magic al prăjiturii preparate, bucătarul să nu asculte decât de un singur Master Chef, și anume Dumnezeu. Nu mama, nu tata, nu falșii prieteni...

Și atunci, chiar dacă vă place să socializați, chiar dacă ieșiți la o cafea/bere cu prietenii, nu vă lăsați influentați de:

- Problemele lor personale;

Oamenii au tendința de a-și povesti viețile, uneori cu detalii, deseori subiectivi, iar povestea trezește în tine emoții și uneori revoltă și frici. Firește, de-asta există prietenii, ca să-și mărturisească problemele, însă nu trebuie să preiei emoția lor și nici povestea lor personală. Ea e rezultatul karmei lor, a personalității lor, și a caracterului lor. În plus – firește - e povestită... subiectiv. Din aceste povești ale altora se pot naște...

- Generalizări și șabloane;

Cum că... femeile ar fi... „cicălitoare, rele și proaste”, „nu te poți înțelege cu sexul frumos”. Dacă ai doi prieteni și ambii au probleme în relații, înseamnă că așa ceva e firesc, deci vei avea și tu mult de tras dacă vei avea o relație. Automat această credință va tinde să devină realitate, pentru că așa funcționează credințele. Dacă prietenele îți povestesc cum au fost înșelate, tratate cu răceală sau cu duritate, vei spune că bărbații sunt... – pardon domnilor – „niște porci”. Sunt... „curvari, violenți, ori bețivi”. Poate... Dar EXISTA și bărbați minunați. Trebuie doar să ai răbdarea să cauți și mai ales să nu te iei după... ceilalți. Nu le transforma în șabloane ce vor conduce sufletul tău. Alte generalizări: blondele sunt proaste, țiganii sunt hoți, și doctorii și popii spăgari. Aceste lucruri sunt uneori valabile, însă uneori nu înseamnă întotdeauna, ci doar uneori. Viața ta e a ta... iar oamenii UNICI.

- Gura lumii – latră, dar las-o să latre...

Nu mușcă. Singurul care te poate răni e orgoliul. Orgoliul tău. Propriile temeri și prejudecățile sociale. Sfaturi date de cei ce se tem că alții ar putea trăi fericirea ce n-au trăit-o ei înșiși, pot să te îndepărteze de INIMA ta. “Nu umbla cu aia că a fost măritată”, „nu intra în relație cu ăla că e divorțat”, „nu te uita la o femeie dacă e cu câțiva ani mai mare ca tine” - și aici nu pot să nu amintesc de un anume... Macron. Da, acel tip îndrăzneț care și-a urmat visul inimii fără frici și fără prejudecăți, da acela care... nepăsându-i de vorbe, s-a însurat cu profesoara lui – după ceva ani în care a crescut și fost capabil să susțină o familie, el a rămas fidel visului său și dorinței inițiale, chiar dacă ea e mamă a trei copii, și... cu 25 de ani mai mare ca el, a trebuit să de divorț. După cum se vede l-a „lovit rău soarta pentru acest gest”... a ajuns președintele Franței. Ăsta da om cu personalitate, și un adevărat stăpân al destinului său. N-a ascultat de prieteni... deloc.

- Caracterizări reale ori mai puțin reale;

O știu eu pe aceia e... „una din alea”. Îl știu eu pe cutare, „nu vei face casă cu el”. „Sau... nu te uiți la ea?!? E nasoală. Nu te uiți la el?!? E un sărăntoc.” Dar SUFLETUL tău VEDE altfel. El vede prin filtrul PROGRAMULUI său spiritual, sau altfel spus, prin FILTRUL DIVIN. Și își cere dreptul la experiența după care tânjește. Tu nu știi de ce el vrea să iubească o anumită persoană, de ce vrea să locuiască într-un anumit loc, să viziteze o țară, ori să practice o anumită profesie. Doar – sufletul - știe. Pentru că el are propriile lecții. Uneori lecția nu te conduce la trăirea unei relații perfecte, ori a unei realități ca-n visele tale. Uneori lecția nu e despre o călătorie magnifică, nici despre o viață de milionar. Ci doar despre CURAJ, VOINȚĂ, CREDINȚĂ ȘI ÎNCREDERE. O lecție de viață, importantă, ce va folosi în EVOLUȚIA TA SPIRITUALĂ.

- Sfaturi bazate pe nimic;

Unii dau sfaturi bazate pe invidie, alții dau sfaturi bazate pe teorii psihologice false, alții dau sfaturi după ureche, ori folosind pentru a se da mari înțelepți celebrul... copy-paste, turuind ca papagalii despre cele auzite... cumva. Unii dintre aceștia, chiar dau sfaturi bune, dar potrivite pentru ei și personalitățile lor, care nu au lucruri comune cu tine. Puțini sunt adevărații clarvăzători și/sau psihologi care citesc ca-ntro carte în oameni. Iar aceștia deseori nu dau sfaturi. Și chiar dacă dau eu sunt de părere că trebuie să le urmezi doar dacă concordă cu... inima ta, și sunt conforme personalității și viselor tale. Eu am trăit o astfel de experiență, primind un sfat ce era foarte aproape de adevăr. Însă nu am putut crede și astfel am mers înainte dorind să experimentez. Și... am făcut bine. Cum altfel aș fi putut să-mi schimb sufletul, să înțeleg și să prelucrez anumite emoții, trăiri, sentimente? Cum aș fi putut să-mi învăț lecția din relația aceia?

NU FII SUPERFICIAL, FII DOAR... TU

Toate aceste lucruri despre care am vorbit mai sus pot fi considerate intrigi. Adică implicări nedorite în viața altora. Chiar dacă nu sunt exact ca la carte, sau... ca în dicționar, despre acest lucru e vorba. E vorba de un amestec din afară. Un amestec menit să strice, să despartă, să divizeze. Chiar dacă vorbim doar de despărțirea de ceva, ori de cineva din sufletul tău.

Uneori aceste intrigi sunt chiar teste, da TESTE DATE DE DUMNEZEU. Ca să vadă cât de bine îi auzim vocea, cât de multă încredere avem în noi, cât ne multă voință avem și cât ne prețuim visul, sau o anumită persoană.

Alteori sunt uneltele răului – da, forțele răului sunt reale, există - care vor să ne îndepărteze DE NOI ÎNȘINE, și ne conduc spre dezastru. „Diabolo” mai e tradus și ca A DIVIZA. El fiind „marele divizator”. Iar aici vorbim de despărțirea de dumnezeirea ce ne-a trimis aici cu un vis de împlinit, cu o iubire de trăit, cu un program de învățat, etc.

Ascultă-i pe toți, dar... întreabă-ți sufletul;

Nu putem închide ușile și ferestrele vieții. Nu putem fugi de prieteni, nici de părinți, ori alți... binevoitori. Uneori e bine să ascultăm, chiar e bine să fim deschiși la sugestii. Însă e ESENȚIAL SĂ NE URMĂM SUFLETUL.

NU E SIMPLU. E GREU.

Da, e greu să-ți urmezi sufletul într-o lume în care nu mai există valori, în care tot ce e superficial e la modă, în care a fi ALTFEL DECÂT TURMA, e sinonim cu a fi ori nebun, ori rău, ori a te trezi izolat. O lume în care orice efort, orice act de voință sunt catalogate deseori ca fiind aberații. E greu să-ți ții cârma drept pe o mare agitată, ce reflectă stadiul evoluției de ansamblu în care ne aflăm: kali yuga.

Însă în inima ta se află unica șansă.

O șansă să fii un învingător.

Iar a fi învingător înseamnă să-ți urmezi visul, să-ți trăiești iubirea, să pornești în călătoria dorită, să-ți trăiești și să-ți experimentezi programul cu care ai venit pe Pământ. Nu venim aici să fim frumoși, deștepti și bogați întotdeauna. Venim să experimentăm, iar prin experiențele vieții să creștem, să luăm examene, să ne elevăm sufletul.

Deci... urmează-ți visul oricare ar fi el. E unicul lucru ce îți aparține și va fi veșnic al tău...

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)