Home


Asta DA shamanism…

Shamanism Mă amuză anunturile despre cursurile de shamanism. Mulți se visează shamani, adică vrăjitori sau persoane care sunt capabile să între în stări modificate de conștiință pentru a comunica cu spiritele universului, spirite umane, sau non-umane, cu scopul creării sau modificării realității lumii acesteia. Visează… Mulți cred că participarea la câteva ore de curs într-o sală de clasă, unde se predă orice, dar nimic care să aibă de-a face cu adevăratul shamanism, îi vor ajuta să-și schimbe viețile prin împlinirea dorințelor. Da… speranța e un lucru atât de uman.

Termenul de “shaman” se pare că vine din regiunea Tungusc, un ținut Siberian, unde era practicat deseori de oamenii speciali ai locului, de asemenea el se practică până în ziua de azi în America de sud, tot de persoane special înzestrate și scolite în acest sens, dar și în tări ca Nepal, Tibet si… da uneori și în Romania.

Însă shamanii de Romania sunt destul de rari, iar eu aici mă refer la cei adevarați nu la escroci. Spuneți-le vrăjitori, dacă vreți, dar țineți cont că nu este vorba de Mecedesa sau Vitrina… ci de cu totul alt tip de persoane.

E drept că întotdeauna o dorință neîmplinită e cea care ne conduce să căutăm. Ceea ce este un lucru bun, căutările spirituale indiferent de realizarea sau nu a dorinței, ne ajută în drumul vieții să devenim mai înțelepți, mai buni, mai aproape de adevăr. Pe unii din noi… mai repede, pe alții mai târziu, iar pe ceilalți deloc. Pentru că se opresc la mijloc de drum și dau trei pași înapoi. De ce? Motivele sunt multe, și n-am de gând să le discut aici.

Pentru a fi shaman și deci pentru a te juca cu universul după propria ta plăcere, trebuie să ai putere, o putere genetică, o putere scrisă în sufletul tău, în sângele tău, sau să fii un spirit cu un trecut în care ai avut preocupări legate de lumile oculte. Da, aptitudinile, cum bine zice și clarvăzătorul rus Lazarev se păstrează pentru vreo 5, 6 vieți. Dacă continui să le folosești în fiecare existență întrupată, ele se amplifică, dacă nu ele se pierd. Omul având parte de alte lecții pe alte domenii ale vieții și căpătând alte aptitudini.

Pentru a înțelege, am să vă spun o poveste. O poveste reală trăită de mine în urmă cu ceva ani. Mai exact vreo 7 sau 8, când eram pe la începutul căutărilor mele spirituale. Nimic nu e întâmplător, așa că nu degeaba am ajuns să trăiesc o astfel de poveste.

Iată cum a început tot…

O prietenă bună, căsătorită de ceva ani își prinde soțul cu alta. După o urmărire ca ca în „Trădați în dragoste”, la care am luat și eu parte, cu mașini, cu ochelari de soare și șepci trase peste ochi, evantaie ce ascund fețe pentru a nu fi recunoscute și toate cele specifice unei urmăriri ce se dorește una de succes și cu probe reale, îl prindem pe „vinovat”.

Mă trezesc în cel mai halucinant scenariu, trăiesc ca-ntr-un film adevărat. Viața bate filmul… ca-ntotdeauna.

Tipul avea o garsonieră închiriată cu tot tacâmul, halate, papuci… și un pat. Cam la asta se rezuma mobila. Altceva nici nu cred că era necesar! Rămân uimită de scenariu pentru că cea cu care tipul își însela soția fusese una din prietenele ei, și la întrebările suspicioase ale soției, a fost numită de el chiar în fața mea… „o crăcănată, căreia îi trece porcul printre picioare” la care el – un grande făt frumos - nu s-ar uita pentru nimic în lume. Realizez și mai uimită la cine se referea când pomenea despre… „porc”.

Acum zâmbesc, nu e unicul caz de lașitate masculină demonstrată cu măiestrie prin vorbe. Se spune că bărbații mint mai mult, dar femeile mint mai bine. Cred că totuși în cele mai multe cazuri acest lucru este adevarat, numai că femeile uneori sunt mai credule, se ascund după deget, doar din dorința intensă de a transforma în adevăr ce aud. Deși… instinctul lor… știe.

Prietena mea simte cum viața ei se prăbușește, cum nimic nu-și mai are rostul și după ce afirmă că nu vrea să-l mai vadă vreodată, se răzgândește. Firește… trece de la starea de furie, la starea de… luptă.

Da, este vorba de eterna ambiție feminină de a aduce bărbatul plecat înapoi. O înțeleg și îi sunt alături în căutările ei. Este prietena mea! Așa cum am spus deja, eram la începutul călătoriei mele pe drumul spre cunoștere spirituală. Deci întâmplarea mi-a fost de folos.

Ajungem la o margine de Bucuresti, mai exact într-o localitate din Ilfov, într-o cămăruță mică, dar curată, în fața unei femei ce părea fără vârstă, cu ochi negri și foarte pătrunzători.

Femeia aruncă niste boabe de porumb pe o masă de lemn, o dată… de două ori… de trei ori… Dă din cap nemulțumită. Apoi dă sentința privind-o pe prietena mea:

- Îmi pare rău dar orice aș face NU pot să ți-l aduc înapoi. Soarta… nu mă lasă. Dacă îl aduc tot o să plece, o s-o ții tot așa… Eu sunt cinstită. Nu te mint fata mea… Nu-ți iau banii degeaba. Soarta ta e altul. Nu ăsta. Unul mai bun, ai să vezi…

Pentru câteva clipe în mica încăpere se lasă tăcerea în timp ce eu privesc decorul din jurul meu. Văd rafturi de lemn cu borcane înăuntrul cărora sunt plante, pe borcane sunt etichete pe unele din ele, pe altele nu. Concluzionez că femeia totuși știe să scrie. Văd și sticle cu diverse licori. Timpul pare că nu există în acel loc, simt că sunt ruptă de lume, și mă aflu într-un spațiu special, etern, într-un fel de laborator de creat și distrus vieți. Nu greșesc pentru că în următoarea clipă o aud:

- Dar… dacă vrei pot face altceva pentru tine. Într-un an, eu „îl termin”. Va muri cu siguranță. Nu trebuie să plătești nimic înainte. Îmi dai totul după. O să te coste. Dar… nu cred că ești așa de nebună să crezi că dacă l-am aranjat pe el, pe tine o să te iert dacă nu-mi dai banii promiși. Așa că stai liniștită că nimic nu-ți cer înainte.

Mă trece un fior. Tind să resping spusele femeii. Nimeni nu poate face asta. Dar în clipa următoare o cred.

- Nu crezi, îmi zice ea. Tu… ești una care ai face orice ca să afli tot despre lumea asta a spiritelor, a lui Dumnezeu, a magiilor albe și negre. O să afli. E soarta ta. Dacă vrei te învăt eu.

- Da… Eu…

Rămân fără grai. De unde naiba știa! Aveam de gând să mă inițiez reiki și deja începusem să citesc cărți de spiritualitate. De facultatea de psihologie încă nu-mi venise gândul și vorba. Urma s-o fac peste aproape un an.

- Nu pot să fac asta, o aud spunând pe prietena mea. Nu… Dacă nu e soarta mea… îl las… să plece. Dar e așa greu… Îl iubesc.

- Poți să te mai gândești, zice ea, dar simt cum știe deja răspunsul ei și cum își îndreptă toată atenția asupra mea.

- Dacă vrei te învăt.

- Vreau.

- Ce dorință mai importantă ai?

- Bani. N-am bani… deloc.

În acea vreme nu aveam nici un fel de venit si totul sub acest aspect îmi mergea prost. Femeia îmi spune că se datorează unei cerți cu o rudă căreia îi eram datoare moral, dar cu care m-am purtat prost. Era adevărat. Acea rudă mă blestemase și o cam făcuse pe drept, așa că pentru a avea bani trebuia să scap de blestem. Îi spun că mă rog pentru asta, că știu de blestem, că știu că am greșit față de ea, dar și că ea cam… exagerease, că se supărase prea rău. Nu eram chiar așa vinovată.

- Dar nu contează cât de vinovată ești, nu asta e fenta. Contează ce vrea Dumnezeu.

- Dar ce? Ce putem face?

- Vino mâine aici până în ora 12, Ok? Adu-mi urătoarele lucruri… de restul mă ocup eu. Mi-am făcut o listă.

Fac rost de cele cerute și a doua zi mă prezint la ușa ei curioasă, emoționată, temătoare și plină de speranță în același timp. O urmez în curte și alege din ogradă o găină neagră. Îmi spune că urmează să o tăiem și astfel să începem magia.

- Cum s-o tăiem. Adică… eu… Eu stau afară… E mai bine…

Se oferă să facă ea sacrificiul cu condiția să-i stau alături și să pun mâna pe găină. Începe ritualul. Simt totul… frica animalului, puterea magiei, transferul energetic, simt că îmi vine rău… mi-e milă, apoi greață, mă ia cu leșin, dar rămân în picioare. Dau iar să plec totuși, îmi spune că e absolut necesar să rămân altfel răul se va amplifica și e necesar să țin în continuare mâna pe pasăre. Privesc în altă parte.

- Nu ești bună de vrăjitoare, zice ea. Da… și eu eram așa la început… hai c-am glumit… nu te speria… hai că fac eu restul… gata… ce-a fost așa… de speriat.

Ritualul a continuat cu lucruri mai puțin înspăimântătoare. Iar în final a trebuit să mănânc ficatul acelei păsări și am respectat acel ritual. Într-o paranteză, cei mai sensibili să nu uite că sacrificii de animale de fac în abatoare zilnic cu miile, iar ei mănâncă liniștiti… doar pentru că nu au participat la… „ritualul uciderii”. Acum sunt vegetariană, foarte rar mănânc carne, din simplul motiv că… nu-mi place. Nu că e mai sănătos sau mai spiritual așa. Să nu uităm că Hitler a fost… vegetarian. Și cunosc vegetarieni care au murit de cancer. Deci… să nu uităm că important e ce faci cu energia, nu doar simplul fapt că o ai. Deci… să lăsăm judecățile pentru Doamne, Doamne… și orgoliile pentru draci.

A doua zi m-a invitat să iau parte la un ritual de luare de suflet. Adică o tipă înșelată dorea răzbunare. Pendulam între curiozitate, dorința de cunoaștere și teama că ceea ce se petrece este un păcat. Trebuia doar să privesc. Și am făcut asta. Apoi am întrebat ce-mi stătea pe suflet.

- Ce se întâmplă cu acele suflete?

- Nimic, sunt în puterea mea.

- Adică…?

- Adică la mine vin și multe femei care vor să aibă copii și nu pot. Altele vor copii cu un anume bărbat ca să-l „lege la gard”. Și… eu le ajut să aibă copii. Îi trimit înapoi în lume, ce crezi… că fac! Cu sufletele luate adică…

Mă gândesc că își arogă puteri de Dumnezeu și asta nu-mi place. Mă decid să nu mă mai duc pe la ea. E suficient ce am văzut, ce mi-a spus, și faptul că am văzut că se poate. Nu se supără și asta mă liniștește.

ShamanismÎmi spune că e credincioasă, că dacă n-ar fi, n-ar putea face nimic, din ce face, îmi spune că dacă Dumnezeu nu ar vrea, nu ar lăsa-o să facă nimic. Lucru confirmat de clarvăzătorul rus Lazarev: farmecele sunt permise de Dumnezeu, ca pedeapsă pentru anumite păcate, blestemele la fel, când omul se purifică, nu mai sunt necesare, deci ele de dezleagă automat. Își pierd puterea instantaneu, dispar.

Că ea ține post și se roagă. Că e ca o balanță în tot ceea ce face, binele… răul. Cine are dreptul să judece?!? Nimeni. Nimeni nu are dreptul să „arunce cu piatra”, pentru că nimeni nu-i fără de păcat.

Mai târziu aveam să citesc despre „Il separațio”, un personaj legendar din ezoterismul mai vechi. Omul ce a devenit nemuritor, a dobândit puterea de a face orice, și a fost eliberat de judecăți, pentru că a făcut atât de mult bine, pe cât de mult a făcut rău.

În felul ei special vrăjitoarea știa că cele două noțiuni sunt relative și subiective, că depinde de partea cui ești și ce vrei. Că trebuie să plătești cumva pentru ele, dar că oricum totul se plătește în viață. Indiferent dacă apelezi la magie, sau doar ești un simplu călător.

Îmi spune că totul e magie, vorba rea, gândul rău, rugăciunea, binecuvâtările și blestemele. Îmi spune că există ființe nevăzute și spirite cu care lucrează.

Se duce la baltă noaptea deseori. Știu locul. Acolo întotdeauna e o vatră de foc. Știu că e cenușa rămasă, nu de la grătare de mici, ci în urma ritualurilor. N-am mai văzut-o pe acea femeie de peste 7 ani. N-am urmat „școala” ei. Dar chiar și-n ziua de azi focul se face acolo. Sunt urme… se văd.

Eu mi-am urmat calea mea, am făcut reiki, psihologia, am citit zeci de cărți, am studiat personal oamenii și legăturile dintre gânduri, destine și fapte, am studiat cărțile sfinte, Vedele, Biblia, Tao, Cabala, am luat cu atenție și interes lecții teoretice și practice de la maeștrii mei spirituali, am înțeles ce-i conștiința și cum se lucrează cu ea. Am înțeles că există magie și că există și dezlegare de la ea. Am înțeles puterea rugăciunii și cum realizăm conexiunea cu Dumnezeu.

Am fost o dată cu un prieten în acel loc și am făcut o meditație lângă apă, fără legătură cu vrăjitoria. Prietenul meu îmi spune că locul este curat, chiar dacă acolo vine uneori noaptea o anume vrăjitoare și face și rele și bune. De unde naiba știa!?!

De ce? De ce totuși locul e curat? , mă întreb eu.

În timp ce făceam meditația văd cum imaginea dintre noi trage spre stânga, adică spre pădure, nu spre apă. Oare mi se pare?, mă întreb eu. În clipa următoare îi aud spunând: imaginea creată de noi trage spre stânga… Zâmbesc. Deci la fel vedem amândoi.

- De ce?, îl întreb.

- E un râu subteran, dar tocmai râul acesta curăță locul. De-asta e așa curat energetic. Pământul absoarbe energiile, focul soarelui purifică, aerul mișcă tot ce a mai rămas și aduce energii noi, apa le duce departe, iar văzduhul… el e cel ce susține imaginile create de gânduri, imaginile din care se formează destinele, cele ce se imprimă pe conștiințele noastre, pe suflete, ale noastre și ale celor din jurul nostru, cu ele lucrează „shamancele”, cu ele lucrăm toți…

Zâmbesc… totul e magie, nu contează cine face magia. Însă contează puterea sa spirituală. Mai contează intenția, contează credința, contează cunoașterea, voința, răbdarea și contează permisiunea lui Dumnezeu, fără de care nici firul ierbii n-ar crește.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)