Home


Pe cine a învins Sfântul Gheorghe…

Pozitivism Îl vedem reprezentat în toate icoanele călare pe un cal alb, ucigând cu sulița un balaur. Sărbătorim în fiecare primăvară această victorie, și totuși oare de ce e așa importantă victoria unui om asupra unei ființe necuvântătoare?

Pentru că sărbătorirea acestui erou, nu e o sărbătoare oarecare.

Unii spun că balaurul nu e nimeni altul decât diavolul. Altii că e o legendă. Ori că de fapt Sfântul era un soldat care și-a învins inamicii în război.

Și eu cred că Sfântul și-a învins inamicii. Pe toți. De-asta a căpătat dreptul divin de a fi numit sfânt. Și nu unul oarecare, ci unul sărbătorit în fiecare an ca un mare sfânt.

În fond cine sunt inamicii nostri? Sau cine e balaurul?

Există două feluri de inamici: vizibili și nevăzuți.

Este adevărat însă, dincolo de acest lucru, mai există o clasificare, la fel de importantă, și poate și mai și…

Inamici interiori și inamici exteriori.

Iar de existența celor interiori depinde existența în calea noastră a celor din afară. În afară de situațiile în care oameni de vibrație joasă trec prin viața noastră într-un mod pasager - și nici acesta întâmplător, deoarece aveam de învățat fie lecția voinței de a spune nu, când mila, ori alte emoții ce denotă slăbiciune, ne îndeamnă să ne apropiem de aceștia, fie lecție iertării, dacă am fost răniți de ei într-un fel sau altul - unii din inamicii noștri sunt aduși în viața noastră chiar de noi. De ce? Pentru a ne ajuta să conștientizăm anumite aspecte și astfel să ne punem pe treabă pentru a ne învinge inamicii interiori.

Dar care ar fi aceștia?

- teama – oricum s-ar manifesta ea, de eșec, de succes, de comunicare, de realitate, de viață, de moarte;

- vinovăția – indiferent dacă e justificată sau nu, e doar o agresiune contra propriei persoane. Nu să te simți vinovat e înțelept, ci să îndrepți lucrurile care te fac să te simți vinovat, sau dacă e cazul, doar să le înțelegi;

- neiertările – de sine, de alții, conduc la piereri de energie și la blocarea posibilității ca divinitatea să vă facă dreptate în felul său;

- lipsa iubirii de sine – e atunci când crezi că nu ești suficient de bun să… ori nu meriți ceva ce-ți dorești… ori te lași călcat în picioare. Aspecte ce se pot manifesta în diverse feluri.

- orgoliul – unul dintre cei mai feroce inamici, pentru că e nimicitor. Numai că efectele apar mult mai departe pe cale – în viitor.

- răutatea – pentru că ea există încă în anumite suflete;

- viclenia – pentru că sunt persoane ce știu foarte bine să se prefacă, ori să joace alte persoane, în moduri aparent naive, chiar copilărești uneori, aparent;

- invidia – pentru că e nu doar un atac la persoana invidiată, ea crează blocaje în propria cale, transmițând sufletului propriu mesajul: ești neputincios.

- nehotărârea – pentru că e un consumator energetic;

- deznădejdea – consierată unul din păcatele contra Duhului sfânt, pentru că ne îndepărtează de Dumnezeu și de Viață.

- necredința – pentru că ne îndepărtează de visele noastre și de posibilitatea de a ne găsi calea, adevărul și liniștea, deci Dumnezeul interior.

Toate acestea sunt de fapt EMOȚII NEGATIVE manifestate sub diverse forme. Toate acestea sunt programe blocante, care ne transformă din eroi ai vieții în simpli figuranți nefericiți și lipsiți de speranță.

Da, balaurul care scoate flăcări pe nări. Flăcări ce ne ard sufletul. Atât de intense sunt acele emoții…

Ceea ce ar trebui toți să înțelegem e că nimeni nu e lipsit de emoții. Iar cele negative, indiferent de fațada lor sunt inerente în viața oricărei ființe umane. Nu trebuie să ne simțim vinovați pentru ele. Important e cât stau ele în noi, cât timp se manifestă. Pentru că oricine are dreptul să fie scurtă vreme revoltat, ori furios! Însă după aceea e bine să plece…

Iar dacă nu pleacă atunci le putem alunga noi, prin întoarcerea feței către Dumnezeu. Prin înțelepciune și credința că în viața noastră totul e de fapt voia lui Dumnezeu.

Le putem învinge precum a învins sfântul Gheorghe balaurul, ori le putem transforma. Fapt numit sublimare.

Orice emoție negativă are la baza ei agresivitate.

Uneori aceasta poate atinge potențialul unui adevărat monstru, un balaur. E bine să știm că AGRESIVITATEA INTERIOARĂ are la bază o SUFERINȚĂ NEVINDECATĂ.

Fie că suntem conștienti de ea, fie că nu – și mai ales în acest ultim caz – când atinge un anumit stadiu, un punct maxim ea tinde să iasă în afară. Și astfel apar în viața noastră inamicii exteriori. Oameni de proastă calitate – în fond și ei oameni cu suferințe nevindecate – pentru că suferința noastră pe undeva rezonează.

De ce?

Pentru că universul ne atrage atenția asupra unei răni. EL ne vrea vindecați, și atunci scoate în evidență suferința, trecând-o din stare latentă, în stare de manifestare. Prin oameni, ori… situații.

Cum putem învinge acești oameni?

Suindu-ne pe calul alb al curajului. Mergând pe calea înțelegerii propriei persoane și a LUPTEI VOINȚEI vizavii de toate slăbiciunile noastre.

Fie că e diavol, balaur sau un simplu om, nimic nu e invulnerabil. Putem învinge orice și pe oricine, precum eroicul Sfânt Gheorghe, prin credința că Dumnezeu ne înțelege, ne iartă, ne ajută și ne iubește pe fiecare in noi.

Nu e suficientă însă o CREDINȚĂ DECLARATIVĂ, o credință la nivel de vorbe. Ci e nevoie să fie demonstrată prin fapte. Iar unde se cer reparații – relații, răni, răutăți, datorii – față de anumite persoane, e necesar să ne corectăm și să acționăm, dovedind că în mod real ne pare rău dacă am dăunat cuiva ceva actionând incorect. Nu doar… vorbe.

Cei răi sunt iubiți și ei, e corect?

DA, dar tocmai de aceea își vor trăi lecțiile, spre eliberare și spre înțelegere. Însă fiecare are momentul său. Fiecare trebuie să-și ia lecțiile, fiecare are dreptul la a-și alege momentul eliberării care nu ni se poate impune forțat. Prin schimbarea perceptiilor, atitudinilor și mai ales a comportamentului. Ori prin suferință, care va duce în cele din urmă la conștientizări.

Avem liberul arbitru de a acționa precum sfântul, ori de a ne plânge și de a ne considera victimele răului. Totul depinde de noi.

Tu ce alegi? Cand îi vei cere ajutorul Celui Preaînalt și îți vei lua aliat Îngerul păzitor (calul alb) în luptele vieții? Ei asteaptă cuminți deciziile tale…

Dacă nu cumva ai făcut-o demult și ești deja un erou.

Fiți binecuvântați!

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)