Home


Treptele rugaciunii

Sfârșit de an Rugăciunea e mai mult decât o discuție cu Dumnezeu, e o cale. Calea de a cere ceva, calea spre pace sufletească, protecție, evoluție, ori pur și simplu calea de a ne conecta la esența acestui univers fascinant. Depinde... de pe ce treaptă începem dialogul și ce urmărim să obținem.

Vorbim uneori cu Dumnezeu și ni se răspunde repede, sau după o îndelungată insistență, însă alteori avem impresia că vorbim singuri și universul ne întoarce un ecou rece și lipsit de sens al cererii noastre. Mulți oameni se întreabă de ce. Deși fiecare caz în parte e unic, fiecare întrebare are un răspuns... universal și multiplu, dacă pot spune astfel.

Nu doresc să intru în detalii și explicații despre modul meu de a-l percepe pe Dumnezeu, pentru simplul fapt că nu acest lucru contează. Fiecare om are percepția proprie, personală și unică. EL există. Asta e important.

Dar trebuie să reamintesc faptul că trăim într-un univers guvernat de legi spirituale și energetice exacte, care se aplică întotdeauna într-un mod extrem de corect. Chiar dacă uneori nu ni se pare astfel, deoarece nu știm ce stă în spatele fiecărui pas al destinului.

Pe lângă aceastea... deși pare greu de crezut, există o lege supremă, mai puțin știută: uneori când ne rugăm, Dumnezeu intervine după voia SA, și... chiar dacă anumite legi au fost încălcate de noi, el ne acordă grația Lui. Adică ne răspunde cu DA. Sau altfel spus ne scoate din legea cauzei și efectului (așa zisa lege a karmei) și ne dăruiește ceea ce aparent nu merităm ( în baza unor merite viitoare, știute de EL, pentru că pentru el timpul e o iluzie, și știe cum vom acționa în anumite puncte cheie ale existenței noastre), dar... nu despre asta e vorba în acest articol.

Există mai multe tipuri de rugăciune, și le vor enumera într-o ordine deloc aleatoare. Putem spune că acestea sunt TREPTELE RUGĂCIUNII, sau moduri de a urca scara spirituală către Dumnezeu. Suntem creștini, deci mă voi referi la ritualirile acestei religii. Adaug că indiferent de religie, practicarea propriei religii este de folos sufletului. E un prim pas benefic.

Putem de exemplu începe cu Acatistele, și putem trece prin toate aceste faze. Atenție! Nu e obligatoriu. Am vazut oameni care nu se împacă deloc cu acest tip de practică. Nu e o problemă, însă e posibil... ca drumul lor să fie pentru început... mai complicat. Dar asta nu înseamnă că ei nu pot evolua.

De asemenea nu înseamnă că un om nu un nivel de conștiință ridicat și-l scade, ori „îi cade rangul” dacă merge la biserica, sau uneori citește un Acatist, un Psalm, ori face un ritual religios. O poate face pentru că simte că are nevoie în acel moment, sau pur si simplu alege să comunice astfel. Și iarăși nimic nu exclude prezența la Liturghie, a unui om trezit spiritual.

De asemea, așa cum am spus, oricine poate sări peste această etapă, începând direct cu... meditația, spre exemplu. E foarte OK, acest fapt!

Însă vă garantez că parcurgerea lor în această ordine va face ca totul să fie mai usor. De ce? Pentru că nu întâmplător ne naștem într-un anume loc, într-o anume religie, primim anumite ritualuri la naștere (botezul spre exemplu), etc. E bine să urmăm calea locului. Însă desigur că în ce privește sufletul, nimic nu-i obligatoriu, nimic nu poate fi impus, pentru că uneori ceva din noi ne spune să urmăm altă cale, altă religie, alte obiceiuri, alte inițieri.

Creșterea, indiferent de cale necesită timp. Cât? Totul este în funcție de persoană, de vârsta sa astrală, sau dacă vreți de nivelul său spiritual (de conștiință).

IATĂ CARE SUNT ACESTE TREPTE ÎN OPINIA MEA:

- citirea acatistelor bisericești ale diverșilor sfinți, ale Maicii, ori al lui Iisus Hristos –
ne ajută să ne liniștim mintea și sufletul, dacă le citim concentrați fără a ne zbura gândurile aiurea. Ne dăruiesc protecție și sănătate. Ne purifică sufletul. În funcție de situație au ca efect fie liniștea sufletescă, fie împlinirea cererii.

- citirea Psalmilor – în general fiecare are un specific anume, adică avem psalmi pentru protecție, psalmi pentru îndepărtare vrăjmași, pentru iertare ( de ex. Psalmul 50), pentru binecuvântare ( Psalmul 102), pentru multumire (Psalmul 24, etc), pentru închiderea chakrelor, pentru curățarea sufletului, și multe altele. Psalmii conțin informații precise, și sunt destul de puternici, iar informația la nivel subtil este în același timp energie, un anumit tip de energie. Se citesc când avem o nevoie punctuală. Sau pentru a ne arăta recunoștința.

- rugăciunea liberă – e cea în care nu folosim texte religioase, e cea în care intrăm în rugăciune direct, fără ritual (uneori doar cu un simplu Tatăl nostru, sau un Psalm) în genere pentru a multumi, sau a cere ceva. În funcție de puterea noastră spirituală, ori de ce efect ar putea avea împlinirea dorinței asupra sufletului, ni se răspunde într-un fel sau altul. E greșit să credem că Dumnezeu este duhul din lampă și să ne supărăm dacă ni se pare că El nu ne-a ascultat. Uneori ne ascultă. Alteori doar ne liniștim sufletul.

- rugăciunea tip program NLP – iată că și programarea neurolingvistică, dacă este făcută într-un anume fel, adică implicându-l pe Dumnezeu în propoziție, poate fi o rugăciune. În fond ne programăm mintea și implicit sufletul să obțină ceva, iar formularea „cu accept divin”, ori „în acord cu voia lui Dumnezeu”, de exemplu, implică un anume tip de program. Universul ne aude și reacționează, într-un fel sau altul. În acest caz avem nevoie de o anumită insistență, răbdare și credință.

- rugăciunea “din tot sufletul” – e acea rugăciune făcută de cei care știu să intre într-o stare specială autoindusă. O stare de conștiință modificată. De cei care știu să-și unească mintea, cu inima. Cum? Prin pace sufletească și mentală, prin conectare la momentul prezent și atenție concentrată.Ne putem ajuta de-o lumânare, sau nu... Depinde de persoană.

- rugăciunea „strigăt” – (nu ține de vreo ordine sau treaptă), e cea făcută în momentele de viață tensionate. Acele momente când simțim că “nu mai putem”, și fără nici o pregătire, sau vreun ritual, strigăm din tot sufletul către Dumnezeu să ne scape de acea situație. E spontană întotdeauna, și de cele mai multe ori eficientă.

- rugăciunea „meditație” – există multe tipuri de meditație, și toate într-un fel sau altul pot fi numite rugăciuni. Mai specific vorbind, putem intra în starea alfa/theta și medita asupra lui Dumnezeu, Iisus, Maica, Duhul Sfânt, sau un anume sfânt intrând astfel în comuniune cu el. Putem trece în revistă persoane din viața noastră și să le privim empatic, ca pe niște copii divini, ne putem privi pe noi cu iubire și compasiune, ne putem dărui lumină propriului suflet, putem sta în tăcere imaginându-ne ceva înălțător, sau putem doar sta cât mai în liniște căutând punctul central a universului de unde a pornit tot, etc. Efectele meditației sunt demonstrate stiițific ca fiind benefice.

- trezirea dumnezeului interior, sau accesarea nivelurilor de conștiință înalte – avem parte de aceast fapt, când fie suntem veniți cu o practică spirituală din alte vieți și trezirea se produce spontan, fie am practicat în aceasta într-un mod corect, constat, insistent și mai ales din suflet – Iisus le-a spus evreilor că ar trebui să-și amintească faptul că în Cartea lor sfântă – adică în Vechiul Testament – adică în Biblie, scrie – „voi dumnezei sunteți”. Le mai spunea contemporanilor săi, că și ei pot face ceea ce a făcut el, „ba chiar mai mari decât atât”. Le spunea că...” Împărăția cerurilor este în noi”, le spunea că „pot muta munții” dacă au credință cît un bob de muștar...

Și astfel gândurile ni se transformă în realitate într-un mod uimitor și... banal.

Prin rugăciune, meditație, studiul legilor spirituale, cunoaștere, și dorința de a evolua, PUTEM SĂ NE RIDICĂM NIVELUL DE CONȘTIINȚĂ. Putem să ne trezim PUTEREA SPIRITUALĂ din noi. Putem deveni CREATORI CONȘTIENȚI DE REALITATE. De fapt asta SUNTEM în esență. Adică avem puterea de crea exact realitatea dorită. Însă... din motive ce nu le voi expune aici, această putere putem să o accesăm doar în anumite condiții. Până atunci creem ceea ce avem în inconștient. De ce și care sunt acele condiții? Cine e pregătit... va înțelege, cine nu, va înțelege la momentul cînd va fi pregătit.

Când ne răspunde pozitiv Dumnezeu?

- Când avem credință cât un bob de muștar, nu doar afirmăm că avem.

- Când suntem detașați de situație, ADICĂ NE DORIM CU ADEVARAT ȘI DIN SUFLET, dar ACCEPTĂM POSIBILITATEA ORICĂRUI REZULTAT. Atunci nu mai există tensiuni în calea împlinirii și.... se realizează. Altfel spus, când zicem: Doamne facă-se voia Ta.

De ce uneori nu ni se răspunde?

- Fie că suntem în plăți karmice și e necesar să compensăm cumva un rău produs, și nu ne-am cerut iertare, adică nu am conștientizat greseala, nu am înțeles-o și nu am regretat-o din suflet.

- Fie avem o lecție de învățat și e necesar să trecem printr-o anumită situație. Totul spre folosul sufletului și evoluției noastre.

- Fie ne rugăm fără credință, ori cu o credință superficială.

- Fie ne rugăm de la nivel conștient, dar la nivel inconștient, adică la nivel de suflet ne dorim chiar opusul celor cerute în rugăciune.

- Fie avem nevoie de mai mult timp de rugăciune, adică de respectiva insistență despre care ne vorbește Iisus, și deci e necesar să insistăm. Rugându-ne, și crezînd, în timp ni se purifică sufletul. Și astfel binele poate intra în viața noastră pentru că astfel i-am deschis ușile.

Deci...

Totul depinde de... nivelul nostru de conștiință și de... puritatea sufletului. Însă nu există vreun criteriu absolut, deoarece există și cazuri când rugăciunea unui om simplu, aflat prin clasele primare la scoala universului, poate fi mai repede împlinită decât rugăciunea unui spirit bătrân... rugăciunea unui păcătos, mai rapid decât a unui om cu har. Universul e complex și simplu totodată și poate că ăsta e farmecul său. Fericirea umană, și deci împlinirea rugăciunilor noastre depinde de o multitudine de factori preciși și personali.

Pentru că până la urmă, Dumnezeu e cel care știe când, cum și în cel fel trebuie să ni se răspundă la o rugăciune. Dumnezeul din noi și din afara noastră.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)