Home


Iubeste-ti dusmanul – cum si de ce…

Perle Încă de la începuturile lumii, prin alegerea de a gusta din legendarul Măr, în noi există binele și răul, împletite într-un suflet, o viață, un destin. Nimeni nu e perfect bun sau perfect rău. Omul este o ființă perfectibilă, dominată de emoții, iar aceste emoții se nasc din personalitate fiecăruia, din perspectiva personală, deci subiectivă, asupra vieții. Orice om are prieteni, însă nu putem nega, orice om are de asemenea dușmani…

Am încercat deseori să îmi iubesc dușmanii (persoanele care mi-au făcut sau au încercat să-mi facă rău), însă am constatat că nu pot. Dincolo de faptul că însuși răul este discutabil și relativ, orice încercare de iubire din partea mea, deși începea în lumină, se sfârșea într-un întuneric total. Mai exact fie printr-o nouă problemă provocată de acel om, fie printr-un gest făcut de el altcuiva, gest ce mă determina să spun: nu… acel om chiar că nu merită iubirea mea. Era o iubire forțată, o iubire enervantă, de fapt o falsă iubire. Știu ce înseamnă iubirea, iubirea e un sentiment minunat. Iubirea e bucurie. Și e drept… iubirea e necondiționată. Iubirea trece peste multe, însă în calitate de om, pot spune că există oameni ce oricât ne-am strădui, nu ne pot inspira această emoție-sentiment. Spre exemplu, eu nu pot iubi un om care a tăiat botul unul câine, sau un om ce a violat un copil nevinovat, și exemplele ar putea continua. Iar cine e de altă părere, fie e un sfânt reîncarnat, fie… se înșeală amarnic.

Totuși de la „Noul testament” încoace ni se spune, că în calitate de creștini să îl iubim nu doar pe prieten, ci și pe dușman. M-am întrebat de ce și mai ales cum!

Răspunsul la prima întrebare, ce a venit în urma anilor de studiu și al cunoașterii, este esențial: PENTRU A NU CONTINUA UN JOC KARMIC. Astfel:
- fie se stinge un vechi joc karmic prin lipsa de reacție la o acțiune negativă îndreptată asupra noastră, caz în care acțiunea acelui om a fost cauzată de o veche acțiune de-a noastră – a fost o plată karmică,
- fie nu a fost o plată karmică între noi și acel om, ci a fost o reacție cauzată de ceva din interiorul nostru, ceva numit agresivitate interioară – țineți cont că nimic nu e întâmplător,
- fie din alte motive ce nu le analizăm aici, un om se face într-adevăr vinovat de ceva printr-o reacție disproporționată față de noi, caz în care își va lua plata karmică prin legile divine. Deci îi va veni plata din partea universului, pentru fapta sa, nu prin noi.

Noi astfel de putem DETAȘA de situație și mai ales de acel om.

Cum puteam să ne iubim dusmanii, dacă atunci când ne gândim la ei, sufletul ne spune altceva?

Mai exact dacă sufletul simte o emoție negativă, o tensiune, o reacție de respingere. Lucru firesc și adevarat. Pur și simplu să ne recunoaștem condiția de om și să ne dăm voie să avem simpatii și antipatii. E uman? Cu siguranță da. Dar țineți cont de următorul fapt: a avea antipatii e uman, a te razbuna este o greșeală umană.

Și atunci, dacă inima ne e grea, e necesar să facem apel iar la CUNOAȘTERE, mai exact la cunoașterea spirituală, să ne conectăm la conștiința divină și să ținem cont de anumite adevăruri ce ne pot ajuta:
- CONȘTIENTIZAREA faptului că BINELE si RĂUL sunt aspecte ale vieții pământene, dincolo de ele, la nivel divin, există doar EXPERIENȚĂ.
- CONȘTIENTIZAREA faptului că ei, cei ce ne provoacă, sunt mesageri ai universului. Ei, fie semnalează o problemă subconștientă a noastră, fiindcă nu întâmplător ne-au apărut în cale, deci ne vorbesc despre un conflict interior. Fie ne învată o lecție de viață, un lucru ce l-am neglijat și e momentul să ni-l însușim, să-l învătăm și să urcăm astfel mai sus pe scara evolutiei spirituale.
- CONȘTIETIZAREA faptului că STAREA DE CONFLICT (interior sau exterior) – provoacă o mare pierdere energetică, o pierdere de prana, de ki – adică de energie vitală. Iar prelungită pe termen lung această stare, ne scade atât de mult energia vitală, încă se ajunge la boală și haos în destin.
- CONȘTIENTIZAREA faptului că PRETENȚIILE FAȚĂ DE LUME, chiar și față de un singur om, sunt doar o dovadă de lipsă de cunoaștere a adevărului vieții atât de diversă și de variață, dar si de ORGOLIU personal. Așteptările sunt un mod al unei persoane de a-și crea o imagine despre altcineva. Imagine ce îi aparține lui și nu realității vieții. E o dorință de a direcționa acel om după tiparele personale. Însă unicul tipar pentru om trebuie să fie DIVINITATEA, nu persoana ta.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ gândul e energie, iar gândul îndreptat spre ceva, în acest caz spre cineva, e o energie ce într-un mod subtil îl atinge. Este un fapt chiar dacă invizibil, real. A te gândi la cineva ce consideri că ți-a făcut rău, înseamnă a fi mereu, în mod subtil în prejma sa.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ a-l gândi de rău, înseamnă a-l agresa, a-l ataca energetic, lucru posibil practic, dar care spiritual se plătește, deci iar se crează karmă. Doar Dumnezeu poate echilibra acest lucru, prin aplicarea legilor sale perfecte. Iar EL cu siguranță e face.
- SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ orice ființă, pe lângă defecte are și calități. Deci chiar și de la un presupus dușman putem învăța. Întotdeauna dacă priveșți mai atent vei vedea că el/ea are și ceva ce îți place, ceva ce tu nu ai, ceva ce te irită, dar și ceva ce te atrage, iar acel ceva e ceea ce ai de învățat de la el. Fapt pentru care ar trebui să-i mulțumești – chiar și numai în gând.

CE PUTEM FACE CÂND CINEVA NE-A FĂCUT TOTUȘI RĂU, un rău atât de mare încât la nivel uman îl vom considera dușman?

Putem începe prin a face o distinție între situații:
- cele în care putem acționa. Si atunci să acționăm în sensul îndreptării situației. Ignorând deci persoana, ne ocupăm de situație, iar acest fapt va risipi tensiunea creată și existentă încă în suflet.
- cele pe care nu mai putem să le schimbăm. Caz în care doar detașarea de situație prin indiferență, duce la stabilizare energetică, iar energiile negative se estompează, forța malefică se pierde.

NU TE FORȚA SĂ-L IUBEȘTI – nu în sensul de a-l simpatiza sau de-al place.

Nu vei face decât să provoci o altă pierdere energetică la nivel interior, sufletesc. Iar sursa acesteia este fie VINOVĂȚIA în cazul în care poți recunoaște adevărul din sufletul tău – oricât ai vrea tot nu-l placi! Fie efortul de a ACOPERI adevărul, respectiv faptul că NU-L PLACI – pentru că nesinceritatea presupune un efort energetic. Iar ambele situații nu sunt decât surse de pierdere energetică, deci un fel de AUTO-ATAC.

În fond ce înseamnă SĂ IUBEȘTI UN “DUȘMAN”?

A-l iubi este echivalent cu A-L ACCEPTA. A-l accepta ca entitate, ca spirit al lui Dumnezeu, ca actor pe scena vieții, ca om aflat în evoluíe. Fii conștient că orice om are dreptul să vadă lumea conform nivelului său spiritual. Orice om are dreptul să gresească, iar piatra din mâna ta va cădea, dacă devii conștient că și tu ai greșit deseori. A greși e omenește desigur, iar a persevera e diabolic, însă fă ca acest fapt să fie problema lui, nu a ta! Energiile emise de el, se vor întoarce într-o zi contra sa.

A-L IUBI PE ALTUL ÎNSEAMNĂ A TE IUBI PE TINE…
- acceptă că lumea e diversă.
- nu-ți pune frâu sentimentelor, lasă-le să curgă precum un fluviu, până când vor seca.
- nu căuta să-ți convingi „dușmanul” de adevărul tău. E în zadar. Nu-l poate înțelege, pentru că el funcționează pe o altă frecvență info-energetică.
- nu-i căuta compania – vei face două persoane nefericite, pe tine și pe el/ea. Iar aici mai există și altă variantă – cea în care doi oameni se vor judeca reciproc

ÎN CONCLUZIE:

Să căutăm locul nostru real în lume și viață, loc ce ne aduce armonia cu părțile din întreg. Să căutăm compania celor cu care rezonăm cu adevărat și pacea cu noi înșine.

Lumea e diversă, Dumnezeu a creat-o așa.

De fapt A-TI IUBI DUȘMANUL nu este nimic altceva decât A TE IUBI PE TINE. Vei fi un om împăcat cu lumea și cu sufletul tău și astfel vei trăi tu, cel puțin tu în legea IUBIRII. Iar legea iubirii e legea ce te va ajuta să te reîntorci la Dumnezeu.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)