Home

Împacarea… cu sinele

împăcare Sufletul omului este un infinit plin de mistere. Niciodată nu le putem desluși pe toate, însă ceea ce știm e suficient pentru a putea fi pas cu pas mai aproape de lumina divină. Ceea ce ni se relevă prin vise, prin sincronicități, sau prin alte metode mai puțin accesibile celor neinițiați, este ceea ce avem nevoie pentru a ne găsi pacea și armonia. Iar acestă pace întotdeauna se va reflecta din interiorul nostru în viața noastră, pentru că lumea în fond nu e decât o oglindă a sufletului.

Împăcarea cu sinele ne dă o putere magică, pot spune că ne trezește puterea interioară, divină, ce sălășluiește în fiecare din noi.

E primăvară, iar pentru suflet este un anotimp extrem de important. E anotimpul schimbării și regenerării, e momentul când ne putem elibera de poveri inutile și astfel putem urca trepte. E anotimpul când ne putem purifica sufletul și în consecință viitorul. Pentru că în funcție de starea sufletului ne creionăm povestea viitorului. Noi înșine ne creăm viitorul, nu ceilalți, noi cu voința noastră și uneori, atunci când cerem, cu ajutorul bunului Dumnezeu. Astfel se întîmplă momentul magic când voința noastră se potrivește cu acceptul Lui.

Asa cum natura renaște, așa și sufletul nostru poate să-și reînoiască forțele, în anumite momente ale timpului universal. Sufletul poate să se purifice și să se vindece, sau pur și simplu să capete forțe noi – mă refer aici la cei deja vindecați echilibrati și armoioși sufletește - pentru a urca mai ușor pe noi trepte. Iar aceaste trepte înseamnă noi niveluri vibratorii mai înalte, mai pure, mai aproape de energia curată a divinității.

Să nu uităm, noi suntem mereu în Dumnezeu și EL în noi, însă comunicarea cu El se face mai ușor sau mai greu în funcție de puritatea noastră sufletească. Focul sacru există, e precum un foc în mijlocul unei tabere, însă ne putem afla mai aproape sau mai departe de foc, ne putem bucura de căldura lui sau îl putem ignora. Indiferent de alegera noastră, el va continua să ardă pur și magnific.

Am avut de curând un vis care la prima vedere pare straniu. O multime de oameni stăteau la un rând imens. Toti urmau să intre undeva într-o încăpere unde la un pupitru stătea un om. Nu semăna chiar cu o sală de judecată și totuși știam că asta era. Cei intrati in sală puteau lua loc pe scaun ascultând cererile celorlalti. Pentru că oamenii aceia stăteau la coadă pentru a-și expune cererile în fața unui judecător, care urma să le dea sau nu câștig de cauză. Printre acei oameni mă aflam și eu și printr-un truc am reusit să șuntez rândul și să intru în față, adică în sala unde mai erau și alții ce urmau să-și pledeze cauzele. Un copil a venit și mi-a spus că n-am stat la rând, că știe că mai sunt oameni la coadă, că acolo sunt niste reguli ce trebuiesc respectate. I-am spus că dacă am reușit să intru în față, înseamnă că este dreptul meu divin să fiu acolo și ar face bine să accepte că mă aflu acolo. M-a privit un mic nedumerit și a plecat acceptând realitatea.

Deși la nivel uman și la o primă vedere pare incorect, știam că din punct de vedere al acelor legi ce se aplicau acolo, cu siguranță spirituale, răspunsul dat copilului – un simbol al purității inocenței și viitorului - era cel corect pentru că avea un sens.

Nu am percept nici o diferență între mine si ceilalti, si nici nu știu ce am cerut și ce răspuns am primit la cererea mea. Știu doar că visul este neîntâmplător și are un mesaj universal, dincolo de mesajul personal pe care desigur nu-l voi dezvălui aici. Simt că motivul pentru care am fost lăsată în față, este ca să fac cunoscut și altora parte din mesajul universal.

Pare simplu și binecunoscut. Și totuși pentru mulți oameni e acel lucru pe care caută să-l realizeze vieți la rând, iar când îl realizează totul devine altfel. Nici măcar timpul petrecut în căutări nu li se mai pare o povară, ci doar o parte din căllătorie. Acel ceva atât de necesar și căutat este ÎMPĂCAREA CU SINELE. Eveniment aducător de pace, de bine, de îndumnezeire a omului. Acesta este mesajul… e momentul… momentul în care cât mai mulți oameni au șansa de a se împăca cu… SINE.

Comunicarea se poate concretiza prin ajungerea în acea sală simbolică de judecată. Prin ajungerea cererii fața CELUI PREAÎNALT. Prin ajungerea aproape de foc.

Iar puritatea, prin reunțarea la bagajului negativ, fapt ce aduce întotdeauna un aport de energie – necesară creării realității dorite, sau altfel spus printr-un răspuns pozitiv la cererea noastră.

Fie că noi considerăm acel judecător ca fiind CONȘTIINȚA NOASTRĂ sau O FIINȚĂ CONCRETĂ dintr-o lume nevăzută ochilor pământeni, situația pentru noi stă la fel. Pentru a primi un răspuns pozitiv, e necesar să ajungem în fața ei și să aducem argumente în favoarea noastră.

Mai întâi să privim atent în sufletul nostru. O auto-analiză spirituală oricine își poate face, cel puțin până la un anumit nivel. Si atunci ar fi bine să vedem dacă am comis anumite greseli spirituale, să aflăm care sunt, să le conștientizăm și să ne iertăm, dar și să ne cerem iertare pentru ele divinitații.

Care ar fi aceste greșeli? Cele mai frecvente sunt:

- judecarea semenilor și a situatiilor.
ATENTIE! A JUDECA NU E TOT UNA CU A OBSERVA. Judecarea contine în ea acuzare, dorința de distrugere si de pedepsire a celui considerat vinovat – deci agresivitate. Omul nu se poate erija în Dumnezeu. Noi nu cunoaștem adevărul din spatele destinului, deci al situatiilor. A observa, înseamnă a învăța din situații, a le privi trăgând învățăminte detașat și pe măsura posibilităților concrete.

- lăcomia față de mâncare sau bunuri.

- invidia

- lenea

- neiertarea de alții și de sine.

- pretențiile față de sine, de ceilalți și față de Dumnezeu.
ATENTIE: Pretențiile nu sunt iubire, ci o dorință de a fi si a trăi conform unui tipar abstract sau subiectiv, creat de propria persoană. Acel tipar nu corespunde realității vii a vieții, ci este un ideal, un tipar ireal la care aspirăm, (un idol). Dorința de a ne conforma sau de a-i conforma pe alții acestui tipar creat de mintea noastră, sau preluat de la alții, tipar ce ni se pare BUN, la nivel profund ascunde o formă de agresivitate subtilă puternică, contra ta sau a altora, sau chiar a lui Dumnezeu. Aceasta e conținută în întrebarea deseori auzită: de ce permite El să se întâmple asta?

Apoi după ce am scăpat de bagajul negativ descoperit prin autoanaliză devenim mai ușori și liniștiți. Dar atașat cererii către divinitate, e necesar acum să pledăm pentru noi. Sau altfel spus că aducem argumentele conform cărora considerăm că MERITĂM ceea ce cerem. Sau altfel spus ce considerăm că am facut bine, în folosul sufletului nostru și în folosul semenilor. Cele mai bune pentu suflet sunt:

- recunoștința față de ceea ce avem și suntem.

- iertarea (măcar la nivel spiritual, la nivel de gând) si detasarea/distanțarea de situațiile și oamenii neplăcuți sufletului.

- bucuria din sufletul nostru și bucuria ce le-am făcut-o altor ființe.

- ajutorul dat celorlalti indiferent de forma lui.

- compasiunea.

- dorința de a învăța, sau altfel spus de cunoaștere spirituală.

- semerenia, adică recunoașterea faptului că suntem vulnerabili în fața măreției universului și că doar forța divină e cea care ne susține și ne ajută să FIM. Fără EL nu am fi nimic.

- credința în bine și în propriul sine.

- credința și iubirea față de Dumnezeu.

E momentul pentru aceste lucruri… E momentul să facem curățenie spirituală, și să ne împăcăm cu sinele. Chiar dacă nu cerem nimic divinității, lucru puțin probabil, o astfel de „acțiune” ne va fi de folos sufletului.

Științele medicinii chineze ne spun că PRIMĂVARA E ANOTIMPUL FICATULUI, este momentul când acesta se regenerează. Iar prin el întreg trupul. Dar pentru asta e necesar sa-l ajutăm. FICATUL e organul în care se acumulează emoții precum mânia, furia, invidia, gelozia exagerată, deci nemultumirile și neiertările. De aceea e necesară o purificare emoțională, spirituală, dar și fizică.

Nu întâmplător POSTUL CREȘTIN e primăvara. Postul de fapt e o purificare. Se începe cu purificarea trupului, aceasta fiind menită să ajute purificarea sufletului, cea care cu adevarat contează. Însă abținerea de la mâncare nu e cerută inutil. Nu este o pedeapsă, dimpotrivă, este un ajutor. Anumite alimente ajută la detoxifierea nu doar a trupului, ci si a minții, la eliberarea de emoțiile grele. Mâncând mai puțin și mai ușor ne crește energia și se întărește câmpul auric, inclusiv chakra plexului solar, cea a puterii voinței și a puterii de a materializa.

A ține post, nu este o pedeasă, ci o eliberare.

Mesajul ce mi-a parvenit prin acest vis straniu, e că pentru a reuși să urcăm trepte, sau altel spus, pentru a primi un răspuns pozitiv la rugăciunile noastre, e momentul oportun să facem pace cu noi, să trăim în armonie cu fiecare celulă din trupul și sufletul nostru, să ne iertăm și iubim strămoșii și să privim cu bucurie viață.

Spuneți-vă că vă iubiți și fiți sinceri, spuneți organelor voastre că le iubiți și transmite-ți-le iubire si recunoștință, spuneți-le ființelor din jurul vostru că vă sun dragi și simțiți empatie, compasiune sau iubire față de ele.

Acum e primăvara, eliberându-ne sufletul de emoții negative și trupul de toxine. ne împăcăm cu sinele. Sinele creator de viitor. Cu propriul sine care e locul acela magic din noi, aflat în dreptul inimii, locul unde pur, luminos si puternic sălășluiește în fiecare din noi, Dumnezeu. Trebuie numai să-i simțim chemarea și să ne aporpiem de el și asfel o să-l găsim.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)