Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com2. Cand iertarea devine o povara

Am fost învățați de religii că e necesar să iertăm. Lucru perfect adevarat, însă cum în viață întotdeauna detaliile contează, chiar dacă uneori nu sesizăm acest fapt, religiile ar fi trebuit să precizeze mai clar ce înseamnă cu adevarat A IERTA și mai ales care este SCOPUL pentru care un om trebuie să ierte.

Ce e iertarea?

Sau mai exact ce poate însemna ea pentru noi în calatoria pe această mare a vieții.

- e pace – În primul rând ea înseamnă încetarea razboiului, mult dorita PACE a sufletului. Iar Dumnezeu iubește pacea. Universul interior al fiecăruia din noi are nevoie de pace pentru a intra în armonie și a rezona cu izvorul divin al binelui. Pentru a primi inspirație și protectie divină. Pacea e un lucru absolut necesar atât pentru a fi sănătoși, cât și pentru a ne îndeplini menirea și a evolua spiritual.

- e evoluție - În al doilea rând înseamnă detașare de o problemă, de o situatie, o persoană, de un fapt. Într-un cuvânt de TRECUT. Atașamentul față de trecut, ne împiedică să mergem înainte. E ca și cum am merge înainte cărând în spate un sac plin de pietre. Pietrele unei foste case dărâmate din care tocmai am plecat. Trecutul neplăcut este la propriu o energie grea, negativă, de culori întunecate ce ne umbrește sufletul și îi fură strălucirea. Sau e cum am vrea să fugim de ceva în timp ce ne ținem de o coardă (energetică în acest caz) de momentul ce ni se pare… de neiertat. Cu siguranță nu vom putea înainta.

- eliberare - de o tensiune interioară datorată furiei, frustrării sau vinovăției. Furie ce are ca radăcini inconștiente faptul că cineva ne-a rănit, sau altfel spus nu am fost înțelesi și iubiți. Nemulțumirea provine de fapt că în interior știm, deși deseori nu conștientizăm că ne-a fost încălcat dreptul divin la iubire. Frustrarea de faptul că nu am primit ce doream. Vinovăția de la faptul că NU putem ierta toate acestea. E de fapt o supărare pe propriul sine. De ce? Pentru că la nivel subconștient suntem condiționați să iertăm, la acest nivel știm că ranchiuna pe cineva este o frână, o piedică în evoluția spirituală, nu doar pentru că așa am fost învățați secole la rând de biserică, ci pentru că că ea crează în noi DIZARMONIE. Adică acea energie agresivă a distrugerii, ce vine în contradicitie cu energia iubirii, a creșterii, atracției pozitivului și a evoluției.

Când iertarea devine o povară?

Când iertăm de prea multe ori o persoană ce nu merită această iertare. Sau altfel spus când confundăm iertarea cu împăcarea, respectiv continuarea unei relații cu o persoană ce vede lumea din cu totul altă perspectivă datorită educației sau personalității sale, sau pur și simplu pentru că nu este la același nivel spiritual cu noi. O relatie în care conflictul nu poate fi rezolvat, în care singura greșeală este doar…. continuarea relației.

Atunci când forțăm lucrurile încercând să iertăm deși sufletul nostru nu e pregătit încă, sau altfel spus ne mințim pe noi însine că am iertat, dar noi nu am făcut decât să ne înăbușim un sentiment de furie și astfel să trăim o frustrare. Furia se manifestă oricum prin gesturi autodistructive. Iertarea trebuie să fie reală, furia fiind o energie ce se risipeste prin înțelegere și acceptare.

Atunci când nu înțelegem că ea este în beneficiul nostru, fiind echivalentul instalării armoniei interioare.

Atunci când nu ne-am înțeles lecția spirituala ce a condus la conflict. Această neînțelegere fiind cea care ne determină să ne agătăm de trecut și de neiertare. Cand o vom înțelege ne vom elibera.

Ce putem face?

- Putem medita la toate acestea încercând să înțelegem, fapt ce echivalează cu lucrul pe planul mental. –

- Putem să ne rugăm Părinților nostri ceresti să ne dăruiască iubire și vindecare, indiferent sub ce formă ni-l imaginăm, fapt ce echivalează cu lucrul pe planul spiritual.

- Putem cere iertare persoanei – gest recomandat numai în anumite cazuri – indiferent dacă aceasta este primită și acceptată, indiferent dacă dorim sau nu ca relația să continue. Intenția trebuie să fie reală și sinceră. Iar pentru cazurile când persoana nu primește aceasta sau nu mai suntem în contact cu ea îi putem cere iertare în gând cu acceași intenție sinceră și apoi putem considera conflictul ca aparținând trecutului.

O dată de ne-am exprimat hotărârea și intenția clară e a ierta, automat sufletul nostru știe că avem și intenția de a ne ierta, Universul va lucra în favoarea nostră prin metode uneori negândite, ori neimaginate. Să avem încredere în inteligența și dragostea SA.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 10 martie 2018 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)