Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Metode de vindecare

Pom De-a lungul timpului percepția asupra bolii și vindecării s-a schimbat, a evoluat, oamenii au inventat zeci, de fapt sute, chiar mii de metode de vindecare a trupului și implicit sufletului, fiecare bună în felul ei și potrivită unui anuit tip de persoană sau mai bine spus personalitate.

Haideți întâi să facem o trecere în revistă pentru a avea idee care sunt ele mai cunoscute și uzitate metode și să înțelegem pe ce anume se bazează fiecare.
- rugăciunea – știm cu toti ce înseamnă și mai știm și că are efecte atunci când este sinceră și din tot sufletul. Important este să știi să te rogi, iar efectul este mai devreme sau mai târziu garantat. Rabdarea si credința sunt factori esențiali. Vindecă trupul, sufletul, viața.
- bioenergia – este energia prin care o persoană dotată cu energie vitală, sau altfel spus energie ki, energie de vibratie inaltă, poate echilibra energetic pe altcineva care are un deficit de energie sau un blocaj energetic – materializat prin boală sau probleme de destin, prin simpla atingere și intenție sau chiar prin direcționare de energie la distanță, spațiul și timpul fiind într-adevar o iluzie.
- reiki - foloseste același sistem ca și cel bioenergetic, adică energia ki, atingerea, directionarea si intenția. Singura diferență este că practicantul reiki a fost inițiat în acest sistem de către altcineva. Inițiere ce presupune atât deblocarea canalelor energetice și astfel creșterea energiei vitale, cât și o metodă eficientă de conectare la Lumină, prin intermediul unor simboluri cu anumite semnificații. Efectul reiki se simte, iar puterea vindecării depinde mai puțin de puterea maestrului. Energia ki se transmite prin intenție și simboluri.
- programarea neurolingvistică – este un sistem ce foloseste puterea cuvântului, mai bine spus a gândului. Se urmărește schimbarea schemelor metale, sau altfel spus a hărtilor ce viata, mai exact obiceiurile și întâmplările trăite ce ne-au marcat le-au trasat în creier. Prin repetarea anumitor fraze bine concepute, prin anumite sugestii, schemele sunt șterse, iar hărtile vieții se schimbă, fapt ce are ca efect schimbarea traseului ce destinul nostru îl urmează.
- theta healing – se aseamănă cu programarea neurolingvistică numai că totul se petrece la un nivel mai profund. Se ajunge la o stare de liniste metală profundă, la starea tetha, stare din care subconștientul nostru intră în legătură cu Întregul și astfel crează. Crează scenarii de viață. Toată arta și secretul este ca omul să ajungă în acea stare și să creadă în visul său. De fapt acesta e și secretul rugăciunii. Deci… nimic nou.
- magnetoterapia – folosește puterea magnetilor, pentru a direcționa curenții energetici din corp, pentru a elimina acumularile de energie negativă cauzate de emoții vechi rămase prizoniere în canalele energetice (canal guvernor, nadisuri). Se știe că tot ce există, inclusiv Pământul are un câmp energetic și doi poli magnetici. Corpul uman are de asemenea un câmp magnetic. Energia cuprinde informație și viceversa… Un magnet are capacitatea de a direcționa energia și de a elimina rezidurile energetice din corp.
- cristaloterapia – funcționează după același principiul ca și magnetoterapia, în plus se știe că fiecare cristal emite la rândul lui un anumit tip de informație și energie. Fiecare cristal se pare că rezonează cu energia creată de emoțiile umane, elimină negativul și emite o energie vindecătoare refăcând câmpul energetic al corpului sau al organului bolnav. La distanță funcționează ca un laser, mărind puterea gândului direcționat spre un loc.
- echilibrarea chakrelor – este o terapie ce este în legătură directă cu altele, fie reiki, fie cristaloterapia, bioenergia, yoga, qi-qung si chiar psihoterapia, care analizează emoțiile ce au legătură cu chakrele și multe altele. Indiferent de metoda folosită, echilibrarea chakrelor este esențială pentru viața umană sub toate aspectele ei. Fiecare chakră fiind în legătură cu anumite organe interne, ce sunt afectete de anumite emoții și influențează anumite aspecte ale vieții - destinului.
- terapia prin culoare – metodele iarăși pot fi diverse, scopul principal fiind echilibrarea aurei energetice și crearea unor stări emoționale pozitive. Fiecare culoare având anumite vibrații energetice, trezind în noi amunite emoții sau aducând un anumit tip de energie în aură. Aura energetică a corpului se reface ușor prin terapia prin culoare.
- acupunctura și presopunctura – sunt vechi tehnici de echilibrare energetică folosite din vremuri străvechi de medicina energetică chineză. Punctele energetice de pe corp în care se înfig minuscule ace sunt esențiale pentru eliberarea energiilor. În presopunctură se apasă anumite puncte din palme, talpi, urechi, corp, corespuzătoare organelor, prin masajul corect făcut se realizează deblocarea energiilor. Chinezii considerau că trupul uman este alcătuit precum o hologramă. Fiecare punct conținând în el tot. Această tehnică are pe lângă echilibrarea corpului, și un al doilea efect de decurge din primul și anume eliberarea anumitor emoții blocate și blocante.
- centrarea în inimă – este tot o tehnică energetică, în care prin anumite metode se readuce la locul său câmpul energetic ce se consideră a fi deplasat de pe axa sa nomală, axă al cărui punct central este inima.
- diverse regiumuri alimentare – ceaiuri, regimuri alcaline, fructe, alimente de post, au și ele rolul lor în eliberarea organismului de toxine și astfel implicit ajungem să dispunem de mai multă energie, energie de calitate superioară.
- meditația – este un remediu ce acționează puternic. Există nenumărate tehnici și moduri de a medita, de la imagistică, până la încercarea de a elimina orice gând pentru a ajunge la liniștea minții. Toate au ca efect ridicarea vibrației energetice și o stare de bine.
- psihoterapia – folosește o multitudine de metode pentru că psihologia are diverse ramuri, unele se adresează doar conștientului, altele aplică hipnoza sau psihanaliza încercând să treacă de portile minții, cautând să acceseze acea parte din noi, nevăzută, descoperită de Freud și numită de atunci inconștient. Eu îi spun magicianul din noi. Psihologia sondează pentru a găsi emoția de bază blocantă, o dată găsită, ea este conștientizată și psihicul este eliberat de o povară. Folosește înțelegerea, puterea vindecătoare a empatiei, puterea comunicării și satisface necesitatea firească a omului de fi ascultat de o altă ființă umană. Încearcă schimbarea rețelelor neuronale, încearcă eliberarea de temeri, de frici, de regrete și vinovății. Deseori reușește, iar efectul se vede în schimbarea în bine a emoțiilor.
- tot de psihoterapie se mai folosesc: terapia prin dans, prin râs, prin jocul cu nisip, prin diverse jocuri… ale minții și sufletului.

Nu am făcut această enumerare doar pentru a mă afla în treabă. Am făcut inventarul principalelor instrumente de vindecare pentru a în��elege care este punctul lor comun? Ce le reunește pe toate? Există ceva ce le diferențiază?

Găsesc un singur PUNCT COMUN vizat de toate terapiile, ce pare dublu, dar de fapt SCOPUL final vizat este UNUL – eliminarea emoțiilor negative și prin asta echilibrarea energiei corpului. Sau echilibrarea energiei corpului și prin asta eliminarea emoțiilor negative. Mă repet? NU… Doar accentuez un ADEVĂR.

Pentru că VINDECAREA înseamnă o armonie interioară, înseamnă trecerea de la agresiv sau autoagresiv, la pașnic, de la războiul nevăzut interior, la o pace a gândului, fapt ce implică automat O CREȘTERE ENERGETICĂ a intregului sistem al ființei umane: suflet-trup-aură și deci o rearanjare a destinului.

Ce metodă este mai bună? Nici una, toate sunt. Alegerea ține de personalitatea fiecăruia, de modul de percepție al lumii, omul fiind întotdeauna o ființă subiectivă, influențată de trecut si modelată de prezent și cu un anume scop proiectat în viitor.

IMPORTANT ESTE SĂ ȘTIM CĂ totul pleacă de la EMOȚIE și ENERGETICA trupului și se termină cu CREDINȚA ascunsă în inconștientul fiecăruia din noi. Sau… invers. E tot una.

Dacă am putea să ne eliberăm simplu și ușor de toate emoțiile negative, blocante și dacă am putea crede în puterea noastră de a ne autovindeca și de a ne împlini orice dorință, puteri ce le avem cu toții în noi, am putea renunța la toate aceste tehnici. Nu am avea nevoie de ele. Însă, a te elibera de emoții și a crede, nu este ușor… De când lumea inventăm metode și tehnici ca să ne vindecăm mai ușor.

Da… totul e o chestiune de CURAJ, AMBIȚIE, DORINȚĂ ȘI VOINȚĂ… ÎNCREDERE.

Aceste metode de vindecare, în fond, nu sunt decât cârje… cârje ale minții ce o ajută să creadă în bine, ce o ajută să accepte că e posibilă schimbare a realității.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 10 martie 2018 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)