Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Cele 4 etape ale trezirii spirituale

trezire Traim o epoca in care se vorbeste mult despre trezirea spirituala, desigur... numai in anumite medii, nu si prin cluburi, ori baruri... Omenirea se afla in pragul unei schimbari prevazuta de vechile civilizatii si confirmata la nivel cosmic de astrologi prin trecerea intr-o noua era - a Varsatorului. Acum traim momentul in care orice fiinta ce alege sa creasca, sa evolueze spiritual, nu poate spune ca nu a avut acces la cunoastere. Mii de carti despre tainele sufletului, mii de siteuri de spiritualitate sunt la dispozitia noastra. Unele chiar ne pot invata multe!
Alegerea oricum ne apartine, iar Dumnezeu ne indruma pasii daca ii cerem ajutorul. Insa daca alegem sa inchidem ochii in fata iubirii sau sa intoarcem capul in fata cunoasterii, spunand "n-am stiut", acum, in aceste zile speciale, o facem in cunostinta de cauza, de buna voie si nesiliti de nimeni, refuzind sa deschidem fereastra aflata exact in fata noastra, fereastra cunoasterii si iubirii pe unde vine aer proaspat si Lumina.

De fapt care e scopul vietii noastre pamantene? Evolutia, trezirea spirituala.
Intuim asta, intuim cu totii, fie ca suntem initiati ori ba, inconstient stim, ca spiritul e important pentru simplul fapt ca el supravietuieste acestei vieti trecatoare si in el vom fi noi, cu tot ce-a insemnat viata si fiinta noastra.
Unii cred ca s-au trezit, insa... sunt doar pe cale, altii nici macar nu stiu ce implica aceast fapt.
Sa te trezesti - nu este simplu, nu este usor, dar rezultatele sunt pozitive, ba mai mult... sunt uimitoare.

Cum e un om trezit? Trupul devine sanatos si plin de energie, iar spiritual se simte liber, si mai ales se simte bine... pentru ca invata sa traiasca in pace, iubire, acceptare, respect fata de altii, dar si fata de propriul sine.

Iata care sunt in opinia mea cele 4 etape ale trezirii spirituale:

1 - TRAIREA IN AICI/ACUM - eliberarea de trecut si viitor - de amintiri si dorinte. Mai bine spus eliberarea de povara anumitor amintiri si de tensiunea creata de anumite dorinte. Nu, asta nu inseamna amnezie, nici uitare, deoarece trecutul exista, iar amintirea lui ne este nu doar necesara, ci si utila deseori. Din amintiri extragem atat puterea de a reusi, daca am mai facut-o altadata, cat si invataturile date de lectiile de viata, pentru a nu mai gresi a doua oara. E vorba doar de eliberarea de emotiile inlantuitoare, de vampirii energetici sinonimi cu aminitirile urite, insotite de emotii negative coplesitoare.
Viitorul... nu trebuie nici el neglijat atunci cand alegem trairea in AICI/ACUM pentru ca el apartine tot vietii noastre. Altfel spus... nu trebuie sa cheltuim toti banii azi ca si cum miine nu ar mai trebui sa mincam!
TRAIREA IN PREZENT implica bucuria clipei, implica dorinta si putinta de a te bucura de moment, de a alege sa-l traiesti cat mai frumos si pozitiv posibil. Este estetica clipei, as putea spune, este celebrarea lui AZI, ca si cum fiece azi e o mica sarbatoare, un dar divin prezent, unic si irepetabil. Dusmanul principal, AMANAREA, ideia cum ca vom face candva... anumite lucruri ce ni le-am dori traite acum, lucruri ce le putem face, poate uneori doar cu un mic efort. Aceasta este de fapt trairea in viitor, iar viitorul... sa nu uitam, este timpul ce nu vine niciodata. Pentru ca putem trai doar... in azi, in clipa de acum.

E frumoasa clipa ta de acum? Daca da... esti "pe cale", daca nu... poti alege sa incepi transformarea.

2 - CONSTIENTIZAREA A CEEA CE ESTE BINE PENTRU SUFLET
Dincolo de puterea de a alege, pe care o avem vrand nevrand, exista stiinta de a alege ceea ce este benefic evolutiei spirituale. Ce implica acest fapt? Multe... cum ar fi spre exemplu: iertarea propriei persoane, si cand e cazul a altora, daruirea dar si stiinta de a darui cui, cind si cit trebuie, detasarea de emotiile negative personale, dar si evitarea persoanelor negative ce uneori pot fi vampiri energetici sau ne pot ataca energetic cu sau chiar si fara intentie; stiinta de a nu ne complace in starea de victima, stiinta de a ne programa benefic mintea si sufletul, arta de a iubi si de a ne lasa iubiti...
Si daca stim toate astea si le si aplicam, e perfect, atunci suntem pe cale. Dar... exista pericolul ca fiind in acest punct al dezvoltarii spirituale, stapini pe cunoastere, ancorati in iubire... sa ne consideram superiori.

Daca ai inteles misterele vietii si puterea iubirii e bine. Daca esti mindru de tine si crezi ca esti mult superior celor ce nu aplica sau nu cunosc aceste principii spirituale... atunci poati alege constientizarea acestui fapt si transformarea prin renuntarea la sentimentul de superioritate... pentru a te situa in etapa urmatoare:

3 - NON - JUDECAREA - ta si a altora, care implica automat LIPSA DE PRETENTII fata de altii.
Sa-i judecam pe ceilalti? Ce sens are... cind stim ca intamplarile noastre sunt efectul gandurilor si a modului nostru de-a fi. Cind stim ca suntem cu toti creatori, iar creatia - respectiv viata noastra - este pe masura iubirii din noi. Cand stim ca oamenii ce intra in viata noastra ne sunt trimisi de Dumnezeu, fiecare dintr-un anume motiv, fiecare fiind un dar sau... un mic semnal de alarma trimis de univers catre noi, stim ca exista o lege a rezonantei si in tot exista o cauzalitate.
Daca esti in acest stadiu de evolutie stii deja ca fiecare om vede lumea din perspectiva proprie, conform experientelor sale de viata si al nivelului sau de cunoastere. De stii ca varsta astrala este si ea un fapt ce determina modul de intelegere al lumii si vietii, de stii ca nimeni nu ti-e dator cu nimic, ca bogatia, frumusetea si harul nu sunt daruri, ci doar compensatii primite in urma unei munci spirituale asidue, atunci stii si ca tot ce e obtinut pe nedrept este sortit peririi, ca totul se plateste sau mai bine spus se echilibreaza conform legilor perfecte alte universului si atunci... pentru ca sa-ti judeci aproapele? Doar pentru a fi judecat? Daca esti in acest stadiu stii deja ca logica umana nu intotdeauna se potriveste logicii divinitatii, ca doar EL stie ce se afla in spatele unei scene de viata, el stie ce sta la baza unei situatii, EL cunoaste miscarea firului de par si toate zalele ce formeaza zilele tale... doar EL, iar fara stirea lui nu bate vantul, nici frunza nu cade...

Daca ai inteles toate astea si esti capabil sa le aplici in proportie de peste 90% - da macar 90%, pentru ca nimeni nu este perfect! - esti deja un initiat, pentru a deveni un om liber si stapin pe destinul sau... nu trebuie decat sa faci pasul urmator... si sa alegi:

4 - DETASAREA de toate cele pamantene, alaturi de bucuria si recunostinta pentru darul zilelor SALE - adica iubirea de viata, dar si intelegerea si acceptarea efemeritatii sale. Aceasta idee o data asimilata si constientizata iti da sentimentul inexprimabil al infinitului, al eternitatii fiintei tale. In acelasi timp viata devine o bucurie, iar moartea este privita fara teama, cu pace, liniste si acceptare.
Aflati in viata, avand sentimentul eternitatii constientizat, dispunem de PUTEREA ALEGERII in EXPERIENTA... adica de ALEGEREA STARII INTERIOARE, prin intelegere si cunoastere..
Cunoasterea ca la nivel cosmic nu exista bine si rau - ca la nivel cosmic viata e EXPERIENTA, implica intelegerea faptului ca totul trece, ca emotiile sunt creatoare, ca viata e o scena pe care jucam doar un rol, unul din miliarde... intelegerea faptului ca, ce e azi piatra, miine va fi praf, ca praful de azi miine poate fi om, ca totul e trecator, ca totul e unit, ca totul e egal... si totusi liber sa fie ce alege, in aceasta infinita egalitate-unitate...
Starile noastre interioare pot fi controlate, si in consecinta alese. Asta nu implica rationalizarea excesiva, ori renuntarea la emotii, negarea lor, refuzul trairii emotiilor negative, uneori inerente si eliberatoare - caci ce om ar putea spune ca se simte fericit la despartirea, fie ea si temporara, de o persoana draga, ori in fata unei pierderi sau a durerii semenului sau - care sunt determinate de valurile vietii uneori inevitabile. Aceste emotii e necesar sa ni le exprimam, sa le traim, sa ne eliberam, astfel de sub puterea lor inrobitoare. Cine a ajuns in stadiul asta, stie ca este vorba doar de controlul anumitor stari in anumite momente, in functie de necesitatea prezenta, stie sa ramana calm, iubitor si non-judecativ in interior, dar daca e nevoie in acelasi timp sa isi exprime furia sau dezacordul in scopul indreptarii si invatarii celui vizat - vezi scena in care Iisus s-a infuriat pe vanzatorii din templu - scopul - indreptarea situatiei si atragerea atentiei asupra greselii lor.

Cine a ajuns in stadiul acesta intelege deja... ca are libertatea emotionala de A FI... si de A SPUNE din toata inima si FARA A GRESI:

SUNT TREAZ... privesc catre stele zambind Sinelui meu divin si etern. Traiesc in aici-acum, constient de viitor si invatand din trecut. Constientizez ceea ce e bine pentru suflet, cunosc rolul emotiilor, cunosc rolul alegerii si al dreptului meu divin de a spune DA si de a spune NU. Nu judec si nu am pretentii, imi stapinesc emotiile si imi aleg starile... sunt constient ca viata pamanteana e o iluzie, ca eternitatea salasluieste in sufletul nostru... si ca toti ne transformam intr-o zi in eternitate... Privesc lumea detasat... detasat... traind in armonie cu actorii si tesand-i calm scenele, acceptindu-i contrariile si admirandu-i extaziat si recunoscator frumusetile...

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)