Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Cele 12 domenii ale împlinirii vietii umane si… un secret

12 Aspecte ale vietii Când anume un om se poate considera împlinit? Fără să se mintă pe sine, fără negare, fără minciună, aroganță sau falsitate. Fără să se ascundă după deget, față de alții… dar mai ales față de sine?

Când? În momentul în care viața lui a cunoscut, a experimentat, tot binele pe care îl poate cunoaște un om trăitor pe Pământ. Avem în noi, în ADN-ul nostru spiritual, PROGRAMUL ÎMPLINIRII, el știe ce e împlinirea și în consecință ne șoptește tainic despre ce e ea, și nu ne dă pace până când n-o trăim. Pare a fi o amintire de pe târâmul celalalt, dar… nu numai. Acest program al împliniri lumești ascunde de fapt altceva, iar acest ALTCEVA e de fapt MARELE SECRET. Dar să începem cu începutul…

Așa cum spuneam avem în noi un program spre a cărui împlinire tindem vrând-nevrând, uneori în mod conștient, alteori în mod inconștient. Uneori avem tendința să ne ascundem după false adevăruri numite în mod greșit spirituale, dar care ne mint că fericirea ar fi ceva interzis sau imposibil de trăit pe Pământ. Nu… nu este nicicum astfel.

Nu întâmplător ni se spune de către Iisus: “Precum în cer așa și pe Pământ”, sau… “Cele ce le veți dezlega pe Pământ vor fi dezlegte și în ceruri și cele ce le vei lega pe Pământ vor fi legate și în ceruri….”

Care sunt aceste false adevăruri atât de des și mult vehiculate?

Să vă dau drept exemplu, cel mai întâlnit program: omul care afirmă că el dorește să fie sărac, pentru că bogătia e un păcat. Si din păcate observ că e o modă, în a spune că “sunt sărac dar cinstit”. În fond nu e decât un program autoindus al sărăciei, pe care unii îl rulează cu mândrie. Și programul (rămas probabil de pe vremurile comuniste, și mândria, de fapt o mască pentru neputință sau invidie) sunt o greseală. Și asta pentru că abundența este ceva firesc și mai ales ceva ce nu contravine legilor divine. Lăcomia, da. Însă nu despre asta este vorba acum…

Este o certitudine că în ADN-ul nostru atât ce fizic, cât mai ales cel spiritual, avem programe, iar unul din programele de bază este cel de a ne simți bine, de a fi fericiți.

Acest sentiment de bine ni-l dă experimentarea anumitor stări emoționale, care pe Pământ nu pot fi trăite decât prin experimentarea anumitor situații. Spre acest tip de situații SUNTEM PROGRAMAȚI să tindem. Noi conștientizăm aceste programe, ca fiind DORINȚE. Ne dorim să trăim anumite stări. Ele sunt în sufletul nostru chiar și când alegem să le negăm.

Ceea ce e uimitor și paradoxal, e faptul că mulți oameni se simt vinovați că doresc să trăiască aceste st��ri de bine, ca și cum faptul că doresc să fie fericiți, ar fi o greșeală, un păcat.

CE ESTE ÎNTR-ADEVAR GREȘIT?

De fapt greșeala nu constă în dorința de a trăi anumite stări aducătoare de împlinire sufletească și trupească, GREȘIT poate fi doar DRUMUL care te duce până la ele, precum și EXCESUL. Altfel spus, căile prin care alegem să le obținem. Aceste căi sunt uneori greșite, altfel spus AGRESIVE. Agresivitatea produce suferință deci e o greșeală.

Spre exemplu: Nu e păcat să dorești să devii bogat, ci e păcat să dorești să devii bogat furând, înșelând sau ucigând pe cineva. Nu e păcat să faci sex, e păcat să faci sex în exces, sau pentru a câștiga bani, sau cu un om ce are un alt partener, stricând o familie, fapt ce în cele mai multe cazuri, provocă durere în cele din urmă tuturor celor implicați. Nu e păcat să cunoști și să aplici tehnici spirituale oricare ar fi ele, dar e păcat să le aplici cu scopul de a face rău altuia, sau numai pentru a aranja lucrurile în favoarea ta și în defavoarea altuia, încercând să furi dreptul divin al acestuia, altfel spus e greșit să aplici magia, atacul energetic, indiferent de scop sau forma sa.

Deci, așa cum am spus, AVEM ÎN NOI PROGRAMUL GENETIC AL ÎMPLINIRII iar împlinirea ascunde ea un secret spiritual.

Multă vreme m-am întrebat cine ne spune asta, în afară de intuiția noastră și de sufletul nostru? Mai exact cum am putea ști CARE SUNT ASPECTELE VIEȚII care se cer a fi împlinite și… echilibrate. Răspunsul era lângă mine și a fost astfel mulți ani până când o voce de înger mi-a șoptit cu insistență: ZODIACUL… el deține răspunsul la întrebarea ta.

Zodiacul?

Da, a spus îngerul. Mai exact CASELE ZODIACALE… Ele sunt aspectele vieții umane ce se cer trăite, împlinite. Ele au legătură cu programul genetic uman și cu evoluția spirituală.

Uimită mi-am dat seama că așa este. Casele zodiacale ne vorbesc despre toate aspectele vieții umane. Sunt 12 – număr magic - si fiecare se referă la un anume aspect al vieții, sau chiar la mai multe aspecte. Lecțiile de viață trec prin aceste case. I-am zâmbit îngerului, spunându-mi din nou că îngerii au întotdeauna dreptate.

Iată foarte pe scurt despre ce ne vorbesc cele 12 case zodiacale:

Casa 1 – personalitatea, afirmarea de sine, cunoasterea de sine. Nu întâmplător e prima casă, cea mai importantă aș spune eu, pentru că în funcție de aceasta putem rezolva problemele aflate în celelalte.

Casa 2 – banii. Se pare că și stelele știu cât de importantă este realția noastră cu banii… E important să îi avem, să îi cheltuim chibzuit, să îi cheltuim cu folos, să nu fim lacomi, să nu fim zgârciți, să nu disprețuim banii, dar nici să nu facem un idol din ei.

Casa 3 – comunicarea cu ceilalți, relațiile cu oamenii din jurul nostru, și cu frații noștri. Comunicarea este un aspect important al vieții, aspect pe care suntem chemați să-l stăpânim. Deseori cine nu știe să comunice corect, simplu și să se facă înțeles, pierde.

Casa 4 – relațiile noastre cu familia din care provenim, relație pe care suntem chemați s-o trăim armonios.Toate problemele ivite aici sunt în cele din urmă probleme la nivel de sine. Nu întâmpător ne naștem într-o anumită familie ce are anumite probleme.

Casa 5 – ne vorbeste despre importanța creativității noastre, dar și despre copii. E necesar să știm să ne jucăm, să zâmbim copilului din noi care are menirea de a se bucura de viață, de a se distra, de a vedea frumusetea creației și de a o trata cum se cuvine, adică cu bucurie.

Casa 6 – ne atrage atenția asupra importanței sănătății, dar și asupra importanței muncii noastre. Nu întâmplător se surpapun în aceeasi casă. În fond ele sunt legate. Nu trebuie să muncim până la epuizare, fapt ce ar duce la boală, iar munca noastră trebuie să ne facă plăcere, fapt ce ne dă o stare de bine emoțional ce se reflectă asupra binelui fizic, deci asupra sănătății noastre.

Casa 7 – este cea care ne vorbeste despre parteneriat. În viața pământeană e necesar să învătăm și acest aspect ce în fond se rezumă la arta de a relaționa. Iar prin parteneriat astrologia înțelege atât căsătoria, cât și partenerii de afaceri. De ce? Las ca raspăunsul să-l găsiți voi, eu personal îl știu deja.

Casa 8 – e casa marilor averi, a mostenirilor și a relației cu lumea nevăzutelor, cu fenomenele subtile sau altfel spus cu lumea de dincolo. Omul în viața sa pe Pământ nu trăiește izolat de această lume. Chiar dacă nu o putem vedea ea e prezentă și ne influențează viața. Și iarăși relația noastră cu această lume contează. Respectul față de strămoși, protecția, vorbirea cu îngerii… micile sau marile ritualuri țin toate de relația omului cu această lume.

Casa 9 – e casa religiei și spiritualitații, a filozofiei, deci culturii, dar și a justiției, deci a dreptații și/sau nedreptății. E casa marilor studii sau altfel spus a unei cunoașteri de nivel superior. Pentru a înțelege în esență lecția acestei case, putem spune că dacă a opta casă ne vorbește despre acele ritualuri ce le poate face chiar si bătrâna satului, vrăjitoarea, ritualurile ce țin de casa a noua nu pot fi făcute decât de marii inițiați. E vorba tot de tainele lumii, însă desi în esență aceleași, aici avem de-a face cu un nivel surperior, cu înțelegerea cauzelor, legăturilor dintre lucruri, aici vorbim de cunoaștere, mai exact de cunoștere spirituală. Din ea derivă filozofia, religia, dreptatea sau nedreptatea… iar omul în călătoria lui prin lume trebuie să cunoască și acest aspect al vieții. Să înțeleagă anumite taine pe un nivel superior.

Casa 10 – e casa ce ne vorbeste despre relația noastră cu societatea, locul nostru în societate și modul cum ni-l ocupăm. Cum suntem văzuți de societate, de oameni în anasablul lor. Aș spune că ține atât de menire cât și de toate celelalte aspecte despre care am vorbit până acum. Ele ne dau un rol în societate și ele ne determină să-l jucăm într-un anume mod, cu mai mult sau mai puțin succes. Iar noi trebuie să învătăm să jucăm acest rol, să-l jucăm bine. În fond noi ni l-am ales. Pentru că oricine am fi… de la politician la femeia de serviciu… dacă suntem sinceri, nu putem spune că nu ne pasă deloc ce spune lumea despre noi.

Casa 11 – e casa prietenilor si a protectorilor. Oare mai e nevoie de comentarii? Nu, cu siguranță nu. Atât simt nevoia să adaug: dincolo de social, de fața ce o arătăm lumii, există și acea față de dincolo de măști, iar aceasta e cea care are nevoie de prieteni pentru că sufletul nu poate trăi singur și are nevoie de protectori pentru că fiecare ființă e vulnerabilă uneori… E vorba aici de un alt aspect al eului, un aspect intim, real, emoțional…

Casa 12 – casa dușmanilor, a problemelor majore de viață, a bolilor… Uneori aceste aspecte nedorite apar în viețile noastre ca probe, examene grele, și e necesar să știm să le gestionăm. Sunt de părere că dacă toate celelalte probleme de viață au fost învățate corect, atunci problemele ce au legătură cu această casă pot fi gestionate ușor.

Deci așa cum putem observa, casele astrologice ne vorbesc despre lecțiile vieții. Ele cuprind tot. Toate aspectele vieții și împlinirii umane.

Ele par a ne spune că pentru a evolua spiritual e necesar: să știm să fim noi însine, să ne autocunoaștem, să avem bani pentru a ne putea întreține și bucura de viață, să știm să comunicăm cu ceilalți, să fim creativi pentru a trăi fericiți, să avem un partener de viață potrivit, să fim buni parteneri cu ceilalți oameni în orice tranzacție, să fim sănătoși, să știm să ne respectăm strămoșii și moștenirea lor, fie ea chiar și doar spirituală, să știm să ne protejăm și să folosim la nevoie micile dar și marile ritualuri, să avem cunoaștere spirituală, cultură și credință, să avem un loc al nostru în societate și să ne jucăm bine propriul rol, să avem prieteni și de ce nu și protectori, și toate acestea ne vor ajuta să trecem cu bine eventualele probe din casa 12, să le trecem sau să le facem pur și simplu să dispară…

Cam mult? Nu… Un om împlinit le are pe toate. E mulțumit de toate aceste aspecte din viața sa. Chiar dacă în mod firesc, pentru fiecare ele au un chip unic, personal.

Deci nu întâmplător sunt 12 case zodiacale, fiecare cu specificul ei. Fiecare ne atrage atenția asupra unei lecții de viață. Însă nu… nu despre astrologie am intenționat să vă vorbesc acum, chiar dacă în ea am găsit răspunsul revelator. Ci despre faptul că fiece ființă va avea de parcus în drumul său prin viață, în peregrinările sale pe Pământ lecțiile despre care ne vorbește cerul prin intermediul astrologiei.

Vom trece dincolo de suferința pământeană atunci când ni le vom însuși, moment în care întruparea nu va mai fi necesară.

M-am întrebat de ce totuși sunt necesare toate aceste lecții? De ce avem dorințe și progame, dacă acolo, în lumea de dincolo vom ști tot?

Unicul răspuns ce îl primesc din eterul etern e că aceste lecții sunt necesare pentru că noi am ales asta. Noi suntem cei ce am ales să mușcăm fructul oferit de “Copacul cunoașterii binelui și răului”, iar această alegere ne-a deschis drumul spre dimensiunea pământ, unde cunoașterea nu poate avea loc decât prin depășirea dualității.

Da… acesta pare fi MARELE SECRET al împlinirii, dar și al eliberării: cunoașterea dualității, acceptarea ei, rezolvarea înțeleaptă a tuturor provocărilor izvorâte din ea, fiindcă doar astfel o putem depăși.

Și… încă ceva, mai avem nevoie de înțelegerea faptului că în spatele fiecărui scenariu de viață stau de fapt EMOȚII, iar aceste emoții sunt acel CEVA DUAL ce se cere de fapt rezolvat. Aceste emoții ne poartă prin toate aspectele vieții lumești, ca să le echilibrăm, să le armonizăm, să le stăpânim. Iar prin asta să transcendem dualitatea și deci să ne reîntoarcem la iubirea infinită din tărâmul etern. Iar de acolo să ne continuăm călătorie spre un alt univers, mai înalt…

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)