Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Parerea si influenta celorlalti în viata ta... conteaza?

Erau vremuri când îmi călcam pe suflet și mă străduiam să mă încadrez în tipare, ori renunțam să fac lucruri, în ideea că s-ar putea ca ceilalți oameni să zică, ori să creadă „ceva”, despre mine. Ba chiar nu-mi expuneam ideile, în ideea că ar putea deranja, dacă eu cred „ceva” anume, iar acel „ceva” nu se încadreasă în tipare. Mai exact în tiparele generale ale banalului.
Însă a venit și momentul când am renunțat să dau vreo importanță “gurii lumii” și mentalităților de duzină, pentru că am înțeles că o acțiune făcută pentru a fi pe plac cuiva, s-ar putea să nu-mi fie mie pe plac, iar lucrul ăsta chiar ARE IMPORTANȚĂ. (continuare)

Pozitivismul si capcanele sale…

Pozitivism S-a scris mult despre cum să facem și ce să facem ca să ne fie bine. Ni s-a spus să fim pozitivi. La un anumit nivel e firesc… În fond a trăi o stare de bine, este o dorință naturală a omului, și a oricărei ființe. Tot firește este și să căutăm soluții, să cercetăm universul, și să punem în aplicare atât cât ține de noi, ceea ce e necesar pentru a ne fi bine. Însă din păcate nu întotdeauna soluțiile propuse de psihologi, de spiritualiști, ori chiar de religii ne-au ajutat într-un mod real, durabil și concret.
Toți pornesc de la ideea de gândire pozitivă și consideră că acesta e soluția miracol. Este, dar… Există un „dar”pentru că până și pozitivismul e dual, ca tot ce există pe lumea aceasta, și el e ca o sabie cu două tăișuri, fiind dependent de multe, mai exact de modul cum îl înțelegem, cum îl aplicăm și ce urmărim prin aceasta. (continuare)


Arta stalkingului

Arta stalkingului Sau altfel spus arta luptătorului magic, a celui ce alege să-și urmeze fără să reununțe drumul inimii asumându-și prețul și riscurile. A celui ce a învățat să vrăjască lumea pentru a-și materializa visul.
Deși cuvântul are mai multe înțelesuri, aici îl are pe cel explicat mai sus și am ales să-l păstrez „în original” așa cum este folosit în cartea în care am găsit principiile despre care voi vorbi. Această „artă” este explicată cu mai multe detalii de către Carlos Castaneda într-una din cartile sale, și anume „Darul vulturului”, carte ce face parte din seria „Învătăturile lui Don Juan”, în care Castaneda povește ucenicia sa în arta magiei, alături de vrăjitorul Don Juan Matus. (continuare)


Noesiologia - efectele gandirii

Noesis Gandurile ce ne strabat mintea sunt atat bune, cat si rele. Nu putem opri gandurile rele sa vina, asa cum nu putem opri o cunostinta nedorita sa vina sa ne bata la usa, dar putem sa privim prin ochean si vazandu-l, sa nu ii deschidem. Astfel el va pleca. Fii stapanul gandului tau... (Moji-maestru spiritual)
Noesis provine din limba greaca si inseamna "actiunea gandirii". Noesiologia este stiinta care studiaza efectele produse in viata, de catre fiecare gand.
Se pare ca fiecare gand al nostru initiaza o reactie biologica globala armonica, in intreaga fiinta materiala si spirituala - in sensul ca ea reprezinta continutul gandului care a provocat-o. Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator. (continuare)


Cursuri de... de toate!

Clepsidra "Si fiind întrebat de farisei cand va veni Împaratia lui Dumnezeum le-a raspuns si a zis: Împaratia lui Dumnezeu nu va veni în chip vazut. Si nici nu vor zice iat-o aici, iat-o acolo. Caci iata împaratia lui Dumnezeu este înauntrul vostru." (Luca - cap 17. 20,21)
" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al mortilor ci al viilor, caci toti traiesc în El." (Luca - cap 20. 38)
"Cu neputinta sa nu vie smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!" (Luca - cap 17. 1) (continuare)


A fi, a face, a avea... trei aspecte ale aceluiasi lucru

Soare Toti vrea sa fim... fericiti. Toti ne dorim sa facem... ceea ce ne place. Toti speram sa avem... diverse mijloace prin care sa ne implinim dorintele.
Daca cineva spune ca nu este asa, atunci ori nu se cunoaste pe sine, ori traieste in negare, ori este un iluminat autentic, caz in care, tot doreste ceva, si anume sa fie capabil de a face ceea ce trebuie, pentru a avea un loc asigurat in rai, ori nirvana, sau nexus, altfel spus el doreste sa fie alaturi de Dumnezeu si sa nu se mai intoarca in lumea aceasta. Da si iluminatul... DORESTE.
Atata timp cat suntem (continuare)


Sinele transpersonal,
o abordare psihologica in conceptia lui Jung*

Pentru Jung, Dumnezeu este un FAPT PSIHOLOGIC, iar despre PSIHIC nu putem spune decat ca este o REALITATE. Cum este si cine este Dumnezeu, nu ar trebui sa constituie o preocupare pentru psihologi, menirea acestora nefiind cea de a descoperi tainele Universului, sau natura si esenta lui Dumnezeu, insa este esential ca psihologul sa inteleaga semnificatia trairii lui Dumnezeu de catre om. Trairea divinului are efecte asupra psihicului, iar cunoasterea modului in care fiecare individ abordeaza ideea de Dumnezeu poate fi un instrument util intr-o relatie terapeutica. Astfel putem spune ca Jung este in acord cu parerea lui William James cum ca din moment ce produce efecte reale, Dumnezeu este o realitate. (continuare)


Dragostea si grupa sanguina

  Iubirea
 Biologul Karl Landsteiner a descoperit existenta celor patru grupe sanguine, atat de bine cunoscute de noi toti. Cercetarile sale efectuate in jurul anului 1900, s-au dovedit de un real folos in medicina. Multe vieti au fost salvate datorita transfuziilor sanguine. Acest lucru i-a adus un bine meritat premiu Nobel.      
Peste 40 de ani, Rh. Leone Bourdel emite ipoteza conform careia intre sange si comportamentul psihologic al fiecaruia dintre noi exista o legatura. Matematicianul japonez Masahiko Nomi a studiat statistic aceasta legatura. El a demonstrat ca fiecare grupa sanguina corespunde unui anumit tip de personalitate. Metoda sa de caracteriologie sanguina, prezinta un anumit interes si este folosita in Japonia si SUA de catre psihologi. (continuare)
Scoala... si rostul ei

Scoala Va mai aduceti aminte de ceea ce ati invatat la chimie in clasa a cincea? Sau poate intr-a saptea! Sau mai tineti minte toate virfurile muntoase si inaltimile din Carpatii meridionali, ori din Alpi, memorate pentru a lua o nota de trecere la geografie, sau productia economica a Venzuelei, de la "geografie economica"? Ori poate lectia de gramatica latina, sau de biologie...
Daca va amintiti toate aceste informatii si detalii, felicitari! Sunteti uimitor. Eu nu mi le mai amintesc... Imi amintesc doar ca as fi preferat sa-mi petrec timpul altfel, atunci cind cu citeva zile inainte de teza la chimie, trebuia sa stau in casa sa invat... Si imi amintesc momente din viata mea cea de dupa scoala, in care mi-am spus dezamagita: "daca as fi stiut..." Si acest "daca" nu se referea la informatiile acumulate la lectiile de chimie. Si din nefericire la nici una din materiile din programa scolara, de atunci sau... (continuare)


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)